CIKGU IETA

Cikgu ieta berblogging dari tahun 2009. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

DILEMA KOTAK KOMEN BLOG ieta

As salam. Bermula dari Segmen saya mahu ditegur oleh blogger Eyriqazz ada 3 orang blogger telah menegur tentang kotak komen blog ieta yang menggunakan comment box google+.  Jadi saya telah menghantar pertanyaan ke dalam group fb Denaihati. Alhamdulillah mendapat jawapan yang bernas dari mereka yang pakar antaranya blogger +reezluv .com , +potia casadelarossa , +Irwan Alessa , +Akma Omar  dan +cikgu naman.


Di bawah ini snip screen kisah Dilema Kotak Komen blog ieta.

KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+, DILEMA KOTAK KOMEN BLOG ieta, comment box intensedebate, install intensedebate, Blogspot, wordpress, platform untuk berblogging
Jangan malu bertanya
Jom Buat Duit dengan 8 share

KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+, DILEMA KOTAK KOMEN BLOG ieta, comment box intensedebate, install intensedebate, Blogspot, wordpress, platform untuk berblogging
Kembali ke pangkal jalan... hehe...

KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+, DILEMA KOTAK KOMEN BLOG ieta, comment box intensedebate, install intensedebate, Blogspot, wordpress, platform untuk berblogging
Erk, content blog ok tapi sistem komen tu je perlu tukar kepada blogspot
KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+, DILEMA KOTAK KOMEN BLOG ieta, comment box intensedebate, install intensedebate, Blogspot, wordpress, platform untuk berblogging
Satu-satunya blogger perempuan yang sudi memberi pandangan. Baru saya tahu kenapa blog ieta ni ramai silent reader. PV tertera pada status cecah 1ribu lebih setiap hari tapi komen kurang...
KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+, DILEMA KOTAK KOMEN BLOG ieta, comment box intensedebate, install intensedebate, Blogspot, wordpress, platform untuk berblogging
AKHIRNYA... TERJAWAB SUDAH...
Tak kisahlah, janji berblogging. Saya ikut nasihat semua tapi ambil masa untuk setup. Memang nak pakai comment box intensedebate tapi ada masalah pada login dalam akaun wordpress. 

Nak guna commentluv, dulu dah pernah buat tapi still loading tak habis-habis... pun ada blogger komplen dan tak suka juga....

Pernah juga mencuba masukkan 3 in 1 comment box (fb, google+ dan blogspot) tapi tak menjadi. Tak tahu di mana silap codingnya. 

Buat masa ini, kekal dahulu dengan google+ comment box, ikut nasihat +cikgu naman sebab ramai pembaca blog ieta ni dari kalangan blogspot. Blogger wordpress sorang dua je yang sudi ke mari... Lagipun saya masih sangat selesa dan rasa mudah dengan google+ comment box. Lagi satu, jika blogger lain ada smartphone, saya takde smartphone... Maklumlah, bukan blogger hebatpun... Part time blogger je pun... Ilmu pun seciput je... 




Buat blogger baru, nasihat dari kakak :

Kadangkala belajar dari pengalaman itu bagus dari belajar main ikut-ikutan. Blogspot atau wordpress atau apa sahaja, semuanya platform untuk berblogging. Jangan jemu untuk belajar. Perbaiki niat selalu, berblogging untuk menyampaikan bukan untuk duit semata-mata. Walaupun wang bukan segalanya, tetapi hidup memang memerlukan wang jadi, jangan risau In Shaa Allah, duit datang dengan sendirinya walaupun berdikit-dikit. Teruskan berblogging, Usah putus asa. 

Entri berkaitan komen Google+ :
  1. LAGI KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN G+
  2. KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN G+

Nota : Blog ini sedang diperbaiki. Update : kotak komen dah hilang...


SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 orang yang sudi komen:

  1. Owh... Ptt la rasa lain dh.. Dulu kotak komen g+ kan... Tapi sy selesa dgn yg disediakn blogger je stakat ni... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah +Maria Firdz. Dulu kotak komen g+. Ni dah tukar kepada kotak komen asal sebab dah try n error banyak kali nak letak 3 in 1 komen tak dapat2

      Delete
  2. guna yang memudahkan orang lain. :)

    ReplyDelete
  3. saya masih keliru jenis-jenis kotak komen ni, tapi yang saya komen kat blog ni macam mudah dan simple.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *