PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

PENGALAMAN SUAMI MASUK HOSPITAL

As salam. Rupa-rupanya sudah 2 hari saya tidak update blog. Pengalaman menjaga 5 orang anak termasuk baby yang baru 8 bulan ketika ketiadaan suami tercinta amat berharga buat saya.

Sabtu lalu, suami saya masuk hospital Kuala Lumpur di sebelah petang kerana mengalami sakit dada yang teruk. Klinik berhampiran rumah terus meminta beliau ke Hospital Kuala Lumpur. Saya yang ketika itu sedang menyusukan anak ke 5 terkedu dan air mata berlinangan. Lantaran itu, terbitlah SAJAK (sila klik) ini. Tak terluah bagaimana perasaan ketika itu dan cuba memendam rasa pilu yang amat sangat.

PENGALAMAN SUAMI MASUK HOSPITAL, toilet, minor sakit jantung, Mantiq, sakit muscle (otot) di dada, baby, Abah


Port paling sesuai untuk saya melelehkan air mata ialah toilet. Pada ketika dan saat suami berada di hospital, doa sentiasa di dalam hati agar suami saya tidak terkena penyakit minor sakit jantung seperti yang doktor di klinik swasta khabarkan. Presentation kuliah subjek Mantiq pun tidak dapat saya hadiri. Alhamdulillah pensyarah amat memahami. Ujian sepatutnya telah di e-melkan kepada saya. Terima kasih cikgu Ali.

Petang Sabtu, hati meruntun-runtun ingin ke hospital melihat suami tetapi... bayangkanlahkan... bagaimana nak drive dengan anak-anak yang masih kecil dan baby yang berusia 8 bulan? Alhamdulillah juga kakak ipar yang amat saya hormati dan kasihi datang mengambil beg untuk suami saya di hospital. Sebelum maghrib, kakak ipar saya datang ke rumah memberitahu perkhabaran suami saya bukan menghidap minor sakit jantung seperti yang doktor di klinik swasta khabarkan. Sebaliknya hanya sakit muscle (otot) di dada yang terhimpit menyebabkan dadanya menjadi sakit bersangatan. Lega sedikit hati saya mendengarnya. Terima kasih kakak iparku sayang...

Malam, Alhamdulillah anak-anak tidak meragam. Mereka tidur seperti biasa walaupun anak ke 3 yang sememangnya amat manja dengan ayahnya merengek bertanya "Ibu... Bila ayah nak balik...?" Sedih hati ni. Tapi tabah... Walhalnya, sebelum tu dah laju je air mata menangis... Saya memang penyedih dan mudah mengeluarkan air mata.... Hehe... Sejak anak dah 5 ni, inilah pertama kali suami berjauhan... Sebab tu sedih giler...

Ahad 22/9/2013 perkhabaran gembira, suami boleh pulang setelah doktor pakar membuat pengesahan suami bukan menghidapi penyakit minor sakit jantung. Abah saya yang memang sudah bersedia untuk membantu saya memegang baby comel saya sewaktu saya drive datang ke rumah. Terima kasih abah.

Jam 3 petang, dengan gembiranya kami berhimpun semula... Alhamdulillah... Sesungguhnya, segala yang berlaku, pasti ada hikmahnya yang tersembunyi. PENGALAMAN SUAMI MASUK HOSPITAL ni membuktikan Allah itu maha Perancang kerana ketika kejadian, bukanlah hari bekerja. Tidak... susahkan nak ulang alik hantar dan ambil anak-anak ke rumah pengasuh... dan mereka pun memang tidak mahu ke rumah pengasuh jika hari cuti. Alhamdulillah segalanya telah selesai dengan mudahnya.

Terima kasih semua yang prihatin :)
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *