PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

REVIEW ENTRI 4 : CIK AKAK KONGSIKAN TIPS DAPATKAN FOLLOWER YANG RAMAI

As salam. Menerusi Segmen Pencarian Blogger 1, 10 orang peserta telah menyertai segmen ini. Senarai peserta DI SINI.

REVIEW ENTRI 1REVIEW ENTRI 2 dan REVIEW ENTRI 3 telah selesai. Kali ini, saya ingin berkongsi tips dapatkan follower yang ramai dari blogger CIK AKAK yang turut serta di dalam Segmen. Follower blog +Nao Mei ni memang ramai. Saya juga merupakan salah seorang followernya disebabkan saya suka membaca ayat-ayat dientrinya yang bersahaja dan santai gitu. Kagum dengan kegigihan beliau itu. 

Ini antara sinopsis entri beliau. Nak tahu lebih lanjut, sila ke blog beliau DI SINI (Sila klik).

1. Niat berbelog kerana ALLAH
2. Keikhlasan dan kejujuran
3. Melalui penulisan
4. Melalui Komen kita
5. Melalui segmen, contest dan sebagainya...
6. Menggunakan ayat-ayat yang cantik dan menarik 
7. Jangan Gunakan shoutbox untuk komen entri
8. Serapkan ayat merapu dalam entri 
9. Pastikan setiap entri diletakkan gambar yang menarik...hihi
10. Gunakan entri yang berantai-rantai tak pun guna entri persoalan
11. Penggunaan tajuk tu lebih penting tau...
  • Kiasan lah sikit tajuk tu...hahaha...orang baru tengok tajuk pun dah rasa nak baca....
  • Majoriti blogger femes menggunakan tajuk nak jemput pembaca.....tak percaya..tanya pada yang femes tu...hahaha...Walaupun belog simple yang paling mahal adalah gaya kreativiti penulisan.... Alhamdulillah hasilnya indah tau
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 orang yang sudi komen:

  1. Wah, terima kasih atas perkongsian tipsnya Cik Akak.

    ReplyDelete
  2. menarik. Terima kasih sebab share

    ReplyDelete
  3. Sama2 @Lynn Munir & @Hasny Abdul Jalil

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *