28 September 2013

REVIEW ENTRI 4 : CIK AKAK KONGSIKAN TIPS DAPATKAN FOLLOWER YANG RAMAI

As salam. Menerusi Segmen Pencarian Blogger 1, 10 orang peserta telah menyertai segmen ini. Senarai peserta DI SINI.

REVIEW ENTRI 1REVIEW ENTRI 2 dan REVIEW ENTRI 3 telah selesai. Kali ini, saya ingin berkongsi tips dapatkan follower yang ramai dari blogger CIK AKAK yang turut serta di dalam Segmen. Follower blog +Nao Mei ni memang ramai. Saya juga merupakan salah seorang followernya disebabkan saya suka membaca ayat-ayat dientrinya yang bersahaja dan santai gitu. Kagum dengan kegigihan beliau itu. 

Ini antara sinopsis entri beliau. Nak tahu lebih lanjut, sila ke blog beliau DI SINI (Sila klik).

1. Niat berbelog kerana ALLAH
2. Keikhlasan dan kejujuran
3. Melalui penulisan
4. Melalui Komen kita
5. Melalui segmen, contest dan sebagainya...
6. Menggunakan ayat-ayat yang cantik dan menarik 
7. Jangan Gunakan shoutbox untuk komen entri
8. Serapkan ayat merapu dalam entri 
9. Pastikan setiap entri diletakkan gambar yang menarik...hihi
10. Gunakan entri yang berantai-rantai tak pun guna entri persoalan
11. Penggunaan tajuk tu lebih penting tau...
  • Kiasan lah sikit tajuk tu...hahaha...orang baru tengok tajuk pun dah rasa nak baca....
  • Majoriti blogger femes menggunakan tajuk nak jemput pembaca.....tak percaya..tanya pada yang femes tu...hahaha...Walaupun belog simple yang paling mahal adalah gaya kreativiti penulisan.... Alhamdulillah hasilnya indah tau

3 comments:

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

Maklumat pelajar bukan untuk dijual