PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Aku ingin jadi bos

Aku ingin jadi bos.

Tajuk gempakkan? 

Aku ingin jadi bos. 

Hari Isnin baru ni, ambil produk cheezy cheese yg diposlajukan ke rumah abah. 

Masa nak ke kereta waktu balik, tiba-tiba abah cakap "hang nak berhenti ka long?" 

Aku terkedu jap "mana abah tau?"

Abah "Mek habag..." 

Aku diam. 

Abah"toksahlah berhenti...ghogi hang blajag tinggi-tinggi tu...hang buat bisnes hang, sambil-sambilan dahlah...". 

Baiklah abah... Betul juga cakap abah tu.

Aku ingin jadi bos

Sebab punya waktu yang banyak untuk keluargaku. 

Untuk suami dan anak-anakku. 

Tetapi, aku juga sayangkan kerjaya ku sebagai guru.

Jadi, buat masa ni, biarlah bos di blog bisnesku yang ini dan blog personalku yang ini sahaja dahulu...

Anda tak ingin jadi bos?


Anda Blogger, inginkan ilmu atau ingin duit lebih? Klik SAHAJA di bawah ini
  1. Dapatkan Panduan Asas SEO di sini
  2. Ketahui teknik SEO di sini
  3. Jom Buat Duit Online dengan 8share
  4. Kerja Di Rumah lagi Best!
  5. Ingin Tahu Bagaimana Anak Pintar Cerdas? Klik jer...?
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 3)

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 orang yang sudi komen:

  1. kalau rasa dah tekad dan bersunguh tade hal pun nk quit
    betul.
    mmg tu yg dicari if kerja sendiri
    tp ade jgk kerja sendiri lg bz dr kje mkn gaji
    mcm2
    tp semua depends on us :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya masih buat part time je bisnes n blogging buat masa ini. Terima kasih sudi beri pandangan

      Delete
  2. sapa la tak maw jadi bos mesti la best.. tapi kalau buat 2 kerja dalam satu, apa salahnya sambil bekerja dan berbisnes..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tak salah tapi penat la sikit... hehe... Terima kasih ya sudi berkunjung :)

      Delete
  3. saya pun nak juga jd bos..hihi

    ReplyDelete
  4. singgah sebentar.. ;-) ..cantik blog.. :-) jom tgk blog saya... tq...

    http://thescreammer.blogspot.com/2013/09/perniagaan-online-dari-rumah.html

    ReplyDelete
  5. sy dah jadi bos....bos no.2 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taniah... setakat ni akak bos dalam kelas, blog2 akak dan dengan anak2 ja. hehe...

      Delete
  6. kan fikir anak pasti rasa cam dah dok rumah sepenuhnye

    feel free to visit my blog..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah visit, nak komen tapi kena taip captcha word. sila buang ya yatd

      Delete
  7. kalau dah confident, jadilah boss sepenuh masa. Bukan boss untuk satu bisnes je, jadi boss untuk banyak-banyak bisnes

    ReplyDelete
    Replies
    1. panduan yang baik. akan sy usahakan. terima kasih encik sabree

      Delete
  8. nak jd bos gak...tp setakat ni bos kt dapor jelah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh... itu sudah of course... hehe

      Delete
  9. mmg akn jadi bos juga suatu hari nnt.. mmg nak quit dr kerja skrg... insha Allah... nk jadi suri rumah spnuh masa... itu tekad saya...

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Memang best sesangat tp kena pandai jaga time management :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *