Aku ingin jadi bos

Aku ingin jadi bos.

Tajuk gempakkan? 

Aku ingin jadi bos. 

Hari Isnin baru ni, ambil produk cheezy cheese yg diposlajukan ke rumah abah. 

Masa nak ke kereta waktu balik, tiba-tiba abah cakap "hang nak berhenti ka long?" 

Aku terkedu jap "mana abah tau?"

Abah "Mek habag..." 

Aku diam. 

Abah"toksahlah berhenti...ghogi hang blajag tinggi-tinggi tu...hang buat bisnes hang, sambil-sambilan dahlah...". 

Baiklah abah... Betul juga cakap abah tu.

Aku ingin jadi bos

Sebab punya waktu yang banyak untuk keluargaku. 

Untuk suami dan anak-anakku. 

Tetapi, aku juga sayangkan kerjaya ku sebagai guru.

Jadi, buat masa ni, biarlah bos di blog bisnesku yang ini dan blog personalku yang ini sahaja dahulu...

Anda tak ingin jadi bos?


Anda Blogger, inginkan ilmu atau ingin duit lebih? Klik SAHAJA di bawah ini
  1. Dapatkan Panduan Asas SEO di sini
  2. Ketahui teknik SEO di sini
  3. Jom Buat Duit Online dengan 8share
  4. Kerja Di Rumah lagi Best!
  5. Ingin Tahu Bagaimana Anak Pintar Cerdas? Klik jer...?

Comments

  1. kalau rasa dah tekad dan bersunguh tade hal pun nk quit
    betul.
    mmg tu yg dicari if kerja sendiri
    tp ade jgk kerja sendiri lg bz dr kje mkn gaji
    mcm2
    tp semua depends on us :)

    ReplyDelete
  2. sapa la tak maw jadi bos mesti la best.. tapi kalau buat 2 kerja dalam satu, apa salahnya sambil bekerja dan berbisnes..hihi

    ReplyDelete
  3. saya pun nak juga jd bos..hihi

    ReplyDelete
  4. singgah sebentar.. ;-) ..cantik blog.. :-) jom tgk blog saya... tq...

    http://thescreammer.blogspot.com/2013/09/perniagaan-online-dari-rumah.html

    ReplyDelete
  5. sy dah jadi bos....bos no.2 hehe

    ReplyDelete
  6. kan fikir anak pasti rasa cam dah dok rumah sepenuhnye

    feel free to visit my blog..tq

    ReplyDelete
  7. kalau dah confident, jadilah boss sepenuh masa. Bukan boss untuk satu bisnes je, jadi boss untuk banyak-banyak bisnes

    ReplyDelete
  8. nak jd bos gak...tp setakat ni bos kt dapor jelah..hehehe

    ReplyDelete
  9. mmg akn jadi bos juga suatu hari nnt.. mmg nak quit dr kerja skrg... insha Allah... nk jadi suri rumah spnuh masa... itu tekad saya...

    ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.