PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Berita kematian yang mengejutkan

As salam. Terasa hiba dengan berita kematian yang mengejutkan suami sahabat saya Nurahimah Nasir


kematian, luahan hati, Nurahimah Nasir, Bro Framestone, berita kematian yang mengejutkan


Memang saya rasa sangat hiba dengan berita kematian yang mengejutkan suami sahabat saya Nurahimah Nasir. Kami pernah sekumpulan dalam pembelajaran. Suami beliau saya tidak begitu mengenali. Namun, berkawan dengan sahabat saya ini, banyak mengajar saya pelbagai erti kesabaran dan ketabahan hidup. Beliau seorang yang amat sabar dan lemah lembut. Compare dengan saya yang agak brutal ni even kami sama-sama bekerja sebagai guru agama, amatlah jauh panggang dari api... Wajahnya memang penuh dengan wajah keibuan.

Tiba-tiba airmata saya bergenang... Serasa saya berada ditempatnya. Pusing ke belakang, suami saya sedang lena dengan anak-anak saya yang 5 orang termasuk baby yang baru 10 bulan. Oh, sayunya hati saya pagi ini... Sedih, pilu tak terkata... Moga mereka yang telah pergi tenang di sana dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.

Tika ini, airmata saya tidak mampu lagi dibendung, berjurai-jurai tatkala saya melihat gambar keluarga sahabat saya difacebooknya. Moga Imah tabah dan kuat untuk membesarkan anak-anaknya....

Sebenarnya, pagi tadi saya dapat whatsapp berita kematian yang mengejutkan suami sahabat saya ni dari rakan bisnes, dek sibuk dengan urusan keluarga saya tak baca pun whatsapp tu. Rasa sedikit ralat. Malam, semasa saya online facebook dari handphone saya, terbaca dari rakan yang lain pula yang turut share status ini. 

Waktu ini beliau berada di kampung... Mungkin lama beliau berada di kampung... Jam 8 malam tadi, saya ada mesej beliau tetapi beliau tidak membalasnya... Sekarang dah lewat pagi... Saya tidak dapat menghubungi beliau untuk bertanyakan nombor akaun banknya. 

Mungkin ini perkara yang remeh tetapi, sering saya mendapat jawapan bila saya bertanya kepada blogger. 
  1. Ada tak cadangan dari rakan blogger bagaimana lagi cara boleh saya bantu meringankan sedikit bebanan beliau yang ditinggalkan bersama anak-anak yang masih kecil lagi? 
  2. Atau ada kah rakan-rakan blogger yang juga sudi menghulurkan sumbangan buat beliau? 
Cuba bayangkan bila kita berada di situasi beliau...

Update 10.36 pagi : Saya telah menghubungi beliau. Nanti beliau akan mesejkan nombor akaun banknya. In Shaa Allah saya akan war-warkan nombor akaunnya untuk memudahkan sesiapa yang ingin memberi sumbangan kepada beliau bagi meringankan sedikit ujian maha hebat buat beliau ini.

Update 11.51 pagi : Nama suami beliau, Mohd Radif B Md Jali yang merupakan Ketua Unit Penyelarasan Keahlian ANGKASA. Kebetulan beliau pernah emelkan assignment beliau melalui emel arwah. Saya baru menghubungi pentadbiran sekolah Nurahimah Nasir, suaminya accident semasa berkursus di Langkawi.

Update 1.37 petang 29/10/2013 : Akaun bank sahabat saya telah saya perolehi, sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan, sila pm facebook saya.


Sedikit kata-kata motivasi dari Motivator hebat Ustaz Pahrol Mohamad Juoi :

Jika yang tersayang meninggal dunia... usah terlalu sakit kerana kehilangan, katakan pada hati, "dia cuma pergi dulu, aku akan menyusul nanti." 

Lihat anak-anakmu, apa yang diingini olehnya sekiranya dia masih hidup? Didik diri mu dan anak-anak menjadi soleh dan solehah... agar mereka mendoakan mu dan dia yang tersayang. 

Kalian akan bertemu semua dan semula di syurga. Amin.
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 orang yang sudi komen:

  1. Takziah kepada keluarga arwah.

    ReplyDelete
  2. al fatihah..salam takziah buat keluarga arwah..

    ReplyDelete
  3. takziah buat keluarga kawan ieta

    ReplyDelete
  4. takziah..semoga rohnya dicucuri rahmat & tergolong dalam golongan orang2 yang beriman.

    ReplyDelete
  5. arwah dulu belajar kt uum kan?

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *