30 October 2013

Bila tiada air

Hurmmm... Pelbagai rumours yang saya dengar bila di kawasan tempat tinggal saya tiada air baru-baru ini. Memang susah bila tiada air...

Antara rumours yang saya dengar bila tiada air...

Macik 1: Orang atas cabut tangki SYABAS sebab ramai tak bayar bil. 

Makcik 2 : Sebab kita tak undi BN. Orang SYABAS cabut meter air. Tapi ada orang dah buat report, jumpa YB kawasan dan YB dah berjumpa Menteri Besar Selangor. Nanti diaorang bincang macamana. 

Saya bayar bil air. Jiran-jiran saya penyokong tegar BN. Logikkah rumours di atas tu, bila tiada air sebahagiannya berkata sebegitu?

Update 1.48 pagi 31/10/2013 : Maghrib tadi, ada ahli jawatankuasa penduduk datang collect RM50 dari setiap rumah di kawasan ini untuk diserahkan kepada pihak berkaitan bagi menyelesaikan masalah meter air yang dicabut oleh pihak SYABAS. Beliau meminta agar kami menyimpan bekalan air kerana esok air akan tiada lagi... Semua wang yang dikutip akan diberi kepada SYABAS untuk menyelesaikan masalah berkaitan. 

Terima kasih kepada ahli jawatankuasa penduduk yang cepat bertindak sewaktu ketiadaan air.

BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

2 comments:

  1. oh, tolong jangan main isu politik bab2 air ni

    saya yang dok putrajaya pun ada gangguan air apa. Sah2 BN punya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini isu semasa. Lately mmg selalu takde air.... ramai yg merungut. Dlm entri ni hanya 2 tu sahaja sy paparkan. Just pertanyaan buat yang membaca UNTUK DIFIKIR2KAN. Mana tahu jika pihak berkenaan ada yang terbaca... boleh buat something yg dapat membantu rakyat marhaen... Terima kasih berkunjung :)

      Delete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

Maklumat pelajar bukan untuk dijual