Bila tiada air

Hurmmm... Pelbagai rumours yang saya dengar bila di kawasan tempat tinggal saya tiada air baru-baru ini. Memang susah bila tiada air...

Antara rumours yang saya dengar bila tiada air...

Macik 1: Orang atas cabut tangki SYABAS sebab ramai tak bayar bil. 

Makcik 2 : Sebab kita tak undi BN. Orang SYABAS cabut meter air. Tapi ada orang dah buat report, jumpa YB kawasan dan YB dah berjumpa Menteri Besar Selangor. Nanti diaorang bincang macamana. 

Saya bayar bil air. Jiran-jiran saya penyokong tegar BN. Logikkah rumours di atas tu, bila tiada air sebahagiannya berkata sebegitu?

Update 1.48 pagi 31/10/2013 : Maghrib tadi, ada ahli jawatankuasa penduduk datang collect RM50 dari setiap rumah di kawasan ini untuk diserahkan kepada pihak berkaitan bagi menyelesaikan masalah meter air yang dicabut oleh pihak SYABAS. Beliau meminta agar kami menyimpan bekalan air kerana esok air akan tiada lagi... Semua wang yang dikutip akan diberi kepada SYABAS untuk menyelesaikan masalah berkaitan. 

Terima kasih kepada ahli jawatankuasa penduduk yang cepat bertindak sewaktu ketiadaan air.

BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

Comments

 1. oh, tolong jangan main isu politik bab2 air ni

  saya yang dok putrajaya pun ada gangguan air apa. Sah2 BN punya kan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini isu semasa. Lately mmg selalu takde air.... ramai yg merungut. Dlm entri ni hanya 2 tu sahaja sy paparkan. Just pertanyaan buat yang membaca UNTUK DIFIKIR2KAN. Mana tahu jika pihak berkenaan ada yang terbaca... boleh buat something yg dapat membantu rakyat marhaen... Terima kasih berkunjung :)

   Delete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.