PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

DOA NABI AYUB KETIKA MENGHADAPI BENCANA


As salam. Doa Nabi Ayub ketika menghadapi bencana ditanya kepada saya minggu lalu.... Berikut adalah doanya :

Al Anbiya 21: 83

Terjemahannya:

Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Ayub, ketika dia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Sesungguhnya aku ditimpa penyakit, sedang Engkaulah sahaja yang lebih mengasihani daripada segala (yang lain) yang mengasihani.

Puas saya bertanyakan kepada rakan-rakan saya Doa Nabi Ayub ketika menghadapi bencana ni. Seorang pun tidak tahu. Jadi saya cuba google dan Alhamdulillah terjumpa di SINI. Terus saya copy paste dan paparkan tanpa sebarang cerita. Pada saya, mungkin ada sesiapa yang terbaca dan sedang menghadapi bencana atau musibah akan bermanfaat untuk dirinya. 


Kawan Rakan sekerja saya yang bertanya ni, beliau menghadapi penyakit anemia dan penyakit yang tidak dapat dikesan oleh doktor pakar apakah penyakitnya. Kini beliau berada di dalam hospital kerana semalam, dari tahun 2010 ini kali yang ke 4 beliau telah muntah darah. Tidak sempat saya memberikan doa ini kepada beliau... Moga beliau sembuh kembali... 
SUMBER

Update, 2.30 pagi 31/10/2013 : Dapat berita dari rakan sekerja yang lain, rakan sekerja saya yang minta doa ini telah disahkan 50/50 harapan untuk hidup. Buang air kecil melalui saluran tiub. Kini beliau menjalani rawatan di Hospital Ampang. Hanya dengan izin Allah keajaiban milikNYA...
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 orang yang sudi komen:

  1. ayat nilah yg sy selalu baca ketika ayah sy sakit tenat dulu.. alhamdulillah.. syukur sgt kerana ayah dh kembali sembuh..

    ReplyDelete
  2. amin....moga dijauhkan dari sebarang bencana

    ReplyDelete
  3. baca entry ni teringat kisah 2012 aritu dkt HBO..mengenai bahtera yang konon nye nk same mcm bahtera nabi nuh..mase bencana berlaku..time aksih for sharing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. org putih sentiasa mengkaji tu sbb ramai dah yg memluk agm Islam

      Delete
  4. Tahnks for sharing...mudah-mudahan kawan awak sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an... Amin. terima kasih ya

      Delete
  5. thanks for the info :) semoga kawan awak cepat sembuh.. nak try dekat umi saye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. شَافَكِ الله Moga disembuhkan Allah

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *