CARI DI SINI

29 October 2013

DOA NABI AYUB KETIKA MENGHADAPI BENCANA


As salam. Doa Nabi Ayub ketika menghadapi bencana ditanya kepada saya minggu lalu.... Berikut adalah doanya :

Al Anbiya 21: 83

Terjemahannya:

Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Ayub, ketika dia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Sesungguhnya aku ditimpa penyakit, sedang Engkaulah sahaja yang lebih mengasihani daripada segala (yang lain) yang mengasihani.

Puas saya bertanyakan kepada rakan-rakan saya Doa Nabi Ayub ketika menghadapi bencana ni. Seorang pun tidak tahu. Jadi saya cuba google dan Alhamdulillah terjumpa di SINI. Terus saya copy paste dan paparkan tanpa sebarang cerita. Pada saya, mungkin ada sesiapa yang terbaca dan sedang menghadapi bencana atau musibah akan bermanfaat untuk dirinya. 


Kawan Rakan sekerja saya yang bertanya ni, beliau menghadapi penyakit anemia dan penyakit yang tidak dapat dikesan oleh doktor pakar apakah penyakitnya. Kini beliau berada di dalam hospital kerana semalam, dari tahun 2010 ini kali yang ke 4 beliau telah muntah darah. Tidak sempat saya memberikan doa ini kepada beliau... Moga beliau sembuh kembali... 
SUMBER

Update, 2.30 pagi 31/10/2013 : Dapat berita dari rakan sekerja yang lain, rakan sekerja saya yang minta doa ini telah disahkan 50/50 harapan untuk hidup. Buang air kecil melalui saluran tiub. Kini beliau menjalani rawatan di Hospital Ampang. Hanya dengan izin Allah keajaiban milikNYA...

12 comments:

  1. ayat nilah yg sy selalu baca ketika ayah sy sakit tenat dulu.. alhamdulillah.. syukur sgt kerana ayah dh kembali sembuh..

    ReplyDelete
  2. amin....moga dijauhkan dari sebarang bencana

    ReplyDelete
  3. baca entry ni teringat kisah 2012 aritu dkt HBO..mengenai bahtera yang konon nye nk same mcm bahtera nabi nuh..mase bencana berlaku..time aksih for sharing ;)

    ReplyDelete
  4. Tahnks for sharing...mudah-mudahan kawan awak sembuh..

    ReplyDelete
  5. thanks for the info :) semoga kawan awak cepat sembuh.. nak try dekat umi saye..

    ReplyDelete

Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

Jika mesej atau email saya terus nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana tahu saya.
3) Dari channel mana
4) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak channel.

Rules saya :
1) Nak minta sedekah saya tak bagi online ni.
2) Jangan buang masa saya dengan mengumpat, cerita tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Setakat beri salam senyap jangan mesej saya.
4) Setakat nak bersembang kosong jangan mesej saya.
5) Nak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Saya beri borang lengkapkan.

Terima kasih 😊
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger & Social Media Expert Coach

Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *