PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

KLIK-KLIK IKLAN

klik-klik iklan, 8SHARE, 8SHARE, IKLAN JANA WANG ONLINE, JANA WANG BLOGGER, JANA WANG ONLINE, PERKONGSIAN BANTU BLOGGER JANA WANG ONLINE, Jom join 8share, perkongsian yang sihat
Join 8share di sini

As salam. Hari ini saya nak cerita tentang klik-klik iklanRamai blogger yang tidak tahu tentang ini. Saya sendiri pun dahulunya tidak tahu juga. Alhamdulillah ada beberapa blogger yang buat entri tentang ini. 

Kisah klik-klik iklan sudah lama dan masih juga berlaku... Walaupun kisah ini dah agak basi tapi saya tetap juga ingin berkongsi dengan anda. Tahukah anda, dengan hanya 20sen perkongsian dari iklan 8share itu, ia telah membawa pelbagai perubahan. Lihat sahaja contoh kisah pasangan suami isteri yang meraikan kegembiraan mereka hasil dari 20 sen. Ini hanya terdapat di dalam 8 share


Kisah benar penangan 20 sen dari 8 share.


Tahukah anda, minta peserta GA atau segmen klik-klik iklan ni sebenarnya adalah menyalahi etika pengiklanan? Bila dah dapat earning dari klik-klik iklan tu... pasti anda akan cash out kan? Lepastu, anda akan membeli makanan untuk diri sendiri dan keluarga anda kan? Jadi darah daging betul tak? Bila dah jadi darah daging itulah namanya hasil duit haram sebab arah klik iklan yang memang menyalahi etika pengiklanan. Jadi, nak ke makan duit haram dari hasil klik-klik iklan? Faham ke? Faham? Tak faham, sila faham-fahamkan ya ^__^

Jadi, jangan sesekali salah guna minta dan arahkan kawan-kawan klik-klik iklan tau... jom join 8share untuk jana wang secara online dan carilah perkongsian yang sihat dan bermanfaat. Logiknya, dah namapun 8share.... untuk kongsi. Bukan namanya klik-klik iklan kan? 

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

34 orang yang sudi komen:

  1. Replies
    1. takpe... sy dulu pun tak tahu juga :)

      Delete
  2. Replies
    1. Saya pun jarang share 8share ni. Tu sebab earning kurang... hehe

      Delete
  3. tu pasal Malaysia digelar fraud klik punya region..PPC payah nak hidup..tengok je la Adsense..payah nak dapat HPK yang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. PPC? HPK? apakah itu encik reezluv?

      Delete
  4. thanks untuk info ni kak. tp kdg2 tu sy cash out, beli hadiah utk GA jugak. hihi
    and thanks promote GA tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo guna utk kemaslahatan awam (cth:bina tandas n bina jalanraya) duit iklan fraud ni, takpe... jgn guna utk yg bakal jd drh daging je

      Delete
  5. Replies
    1. bukan kata mizi le. ni umum je sebab ramai blogger yg tak tahu hal ni :)

      Delete
  6. Ada akaun tapi tak share.. cukuplah dgn nuffnang...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang kak pun fikir juga, cukup jelah ngan nuffnang, jomniaga (dah tukar kpd ashadee.com), jobdirumah dan iklan2 yg beberapa client sudi tepek kat dlm blog ni. Biarlah sikit2 lama2 pasti membukit...

      Delete
  7. lamanya tak share iklan 8share

    ReplyDelete
  8. wah,,tq sebab promote blog muja,, harapnya ramai yang sedar tentang hal ini,, amiiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muja la buat kak terfikir nak buat entri ni. Betul tu Muja. Moga ramai yg sedar tentang klik2 ni

      Delete
    2. Hr ni baru pasan gambar tu dah tak keluar... terpaksa padam le Muja... huhu...

      Delete
  9. Diorang siap ada group exchange click yang xtahan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah la cikgu. Sy ada tegur sorg blogger tu, tp dia still gak biarkan group tu berterusan. walhalnya slalu je dia statuskan hal agama. Yg sedihnya, siap invite sy pula...

      Delete
  10. CN baru jer cash out duit 8share ni, tapi tak buat makan pon, buat beli kasut baru ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo guna utk kemaslahatan awam (cth:bina tandas n bina jalanraya) duit iklan fraud ni, takpe... jgn guna utk yg bakal jd drh daging je

      Delete
  11. 8share...yezza. Wan dah join. Mmg senang jerk nak create akaung...cuma kena kreatif nak promote. Tapi tak perlu lah paksa org klik. Kalau ada rezeki, Insyaa Allah akan ada. Tak payah risau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3... Akak tak risau sebab ada banyak lg punca rezqi Allah bagi utk kita usaha dapatkan :)

      Delete
  12. dulu banyak earning klik klik skrang ni cepat sangat iklan dia hbis.. letih tukar earning tado dah.. sob sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan Feroz? Tu psl akak pun dh jarang share. hehe...

      Delete
  13. Kalau share jer ... Tapi orang sukarela klik tak pe kan ... ??

    ReplyDelete
  14. klik2 ni lama ada dah, kejap ada kejap takde...cara salah mesti elakkan lah.

    ReplyDelete
  15. Betul tu, xblh nak paksa-paksa suruh orang klik :-)

    ReplyDelete
  16. betul tu..nad tak pernah paksa pun..kalau ade klik alhamdulillah..kalau tak biarkan jele

    ReplyDelete
  17. Pasang iklan tayang je.. CPM ..haha..tak payah nk tunggu org klik..

    ReplyDelete
  18. Betul tu. Saya memang tahu dari awal yang tak boleh klik2 iklan ni, saya biarkan sahaja iklan tu dalam blog saya.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *