CARI DI SINI

17 October 2013

PELIK

As salam. Sebenarnya, hari ni saya rasa Pelik sangat. 2 hari lalu, saya cuba untuk tidak ping entri saya ke merata group dalam group-group blogger di facebook tetapi, di saat-saat akhir, saya ping tetapi tidaklah ke merata tempat. Hanya kepada 2, 3 group sahaja.

Tak pernah berlaku dalam sejarah blog saya, selalunya pageview blog saya hanyalah seribu ke atas. Tetapi semalam, hanya 945 pageview sahaja. Memang saya rasa pelik sangat-sangat. Saya akui blog saya ni, bukanlah hebat manapun... pageview harian hanya seribu lebih je... Jarang-jarang dapat dua ribu ke atas... Dan yang paling saya jemu, adalah ping entri sebab selalu terjadi, bila tak ping entri, pageview tinggi. Bila ping, kekadang pageview tinggi, komen kurang. Kekadang pula bila tak ping entri, pageview tinggi, komen banyak sampai tak larat nak balas. Kekadang tu, bila ping, pageview tak tinggi pun... komen apatahlagi... maklumlah kan... entri saya yang tak menarik agaknya... ataupun dekorasi blog ni yang kurang hebat?

Apa yang lagi buat saya rasa pelik, saya mula rasa hilang mood untuk blogwalking. Mungkin sebab hari ini adalah hari pertama selepas bercuti Raya... Lagi buat saya rasa pelik, kenapa ramai sangat silent reader dalam blog ini? 

Baru je buat entri INI. Sekarang dah jadi lain. Entahlah... Segala-galanya menjadi pelik buat saya pada hari ini. Penuh dengan tandatanya. Anda tak pelikkah?


Anda Blogger? Atau anda ingin duit lebih?
  1. Dapatkan Panduan Asas SEO di sini
  2. Ketahui teknik SEO di sini
  3. Jom buat Duit dengan Jom Niaga
  4. Jom Buat Duit Online dengan 8share
  5. Kerja Di Rumah lagi Best!
  6. Ingin Tahu Bagaimana Anak Pintar Cerdas? Klik jer...?

13 comments:

  1. mgk sebab cuti lagi kot..

    ReplyDelete
  2. saye pun pelik jugak sebab xramai user active di kongsiblog.com ,.. biase berpuluh2 entry posted per day.. cuma time cuti raye haji ni je kot.. entah sampai bila ..

    ReplyDelete
  3. okey la tu beratus orang view blog...kita ni sehari 100 pun tak sampai...just only my 2 cents.

    ReplyDelete
  4. mood blogwalking tu mmg dh..kdg2 berubah2.klu pnat sgt mmg x bw wpun byk je msa..

    ReplyDelete
  5. Huiyoo 900+ pageviews tu... Saya 10 pageviews pun susah nak capai...lol!

    ReplyDelete
  6. Ramai masih mood cuti tu, tapi mmg boleh kantoi dekat dashboard nuffnang jugak rakan blogger yg bkunjung tu..silent reader lah org cakap..

    ReplyDelete
  7. Hebat tuuu...saya jarang jarang je cecah 1K

    ReplyDelete
  8. muja jarang cecah 1k. huhuu,,

    ReplyDelete
  9. Muja : Rezeqi Muja... kak pown tak tahu bagaimana bleh jadi camtu... huhu...
    Cikgu Naman : Biasa2 je cikgu... saya pun heran tapi tak tahu camana bleh jadi camtu...
    Elih Japahar : betul tu, silent reader. dah berapa hari kak tak buka Nuffnang kak. Malas.
    Jee Fairuz Joe : Tu yg jadi makin pelik... tapi itulah yg tertera dalam status kat dashboard
    Maria Firdz : bw jarang dapat buat betul2, banyak perkara nak dibuat sebenarnya. Nak jawab komen2 dlm ni pun... payah... huhu... tulah, sapa suruh wat entri kan... haha
    chepah ila Hussein : kena belajar lagi tu... hehe... cer godek2 dlm blog ni...
    mahmud thalut : pelik tetapi benar...hehe
    KongsiBlog : mood raya haritu menyerlah sangat... hehe...
    Fizi Zaidi & Ainim Suju : Betul tu yg pasti, memang time raya, banyak blog jadi makin pelik. hehe

    ReplyDelete
  10. Untung laa pv mcm tu.. Saya buat entry, sendiri baca, sendiri komen, smuanya sendir... Hwawawaw

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *