PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

PELIK

As salam. Sebenarnya, hari ni saya rasa Pelik sangat. 2 hari lalu, saya cuba untuk tidak ping entri saya ke merata group dalam group-group blogger di facebook tetapi, di saat-saat akhir, saya ping tetapi tidaklah ke merata tempat. Hanya kepada 2, 3 group sahaja.

Tak pernah berlaku dalam sejarah blog saya, selalunya pageview blog saya hanyalah seribu ke atas. Tetapi semalam, hanya 945 pageview sahaja. Memang saya rasa pelik sangat-sangat. Saya akui blog saya ni, bukanlah hebat manapun... pageview harian hanya seribu lebih je... Jarang-jarang dapat dua ribu ke atas... Dan yang paling saya jemu, adalah ping entri sebab selalu terjadi, bila tak ping entri, pageview tinggi. Bila ping, kekadang pageview tinggi, komen kurang. Kekadang pula bila tak ping entri, pageview tinggi, komen banyak sampai tak larat nak balas. Kekadang tu, bila ping, pageview tak tinggi pun... komen apatahlagi... maklumlah kan... entri saya yang tak menarik agaknya... ataupun dekorasi blog ni yang kurang hebat?

Apa yang lagi buat saya rasa pelik, saya mula rasa hilang mood untuk blogwalking. Mungkin sebab hari ini adalah hari pertama selepas bercuti Raya... Lagi buat saya rasa pelik, kenapa ramai sangat silent reader dalam blog ini? 

Baru je buat entri INI. Sekarang dah jadi lain. Entahlah... Segala-galanya menjadi pelik buat saya pada hari ini. Penuh dengan tandatanya. Anda tak pelikkah?


Anda Blogger? Atau anda ingin duit lebih?
  1. Dapatkan Panduan Asas SEO di sini
  2. Ketahui teknik SEO di sini
  3. Jom buat Duit dengan Jom Niaga
  4. Jom Buat Duit Online dengan 8share
  5. Kerja Di Rumah lagi Best!
  6. Ingin Tahu Bagaimana Anak Pintar Cerdas? Klik jer...?
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 orang yang sudi komen:

  1. saye pun pelik jugak sebab xramai user active di kongsiblog.com ,.. biase berpuluh2 entry posted per day.. cuma time cuti raye haji ni je kot.. entah sampai bila ..

    ReplyDelete
  2. okey la tu beratus orang view blog...kita ni sehari 100 pun tak sampai...just only my 2 cents.

    ReplyDelete
  3. mood blogwalking tu mmg dh..kdg2 berubah2.klu pnat sgt mmg x bw wpun byk je msa..

    ReplyDelete
  4. Huiyoo 900+ pageviews tu... Saya 10 pageviews pun susah nak capai...lol!

    ReplyDelete
  5. Ramai masih mood cuti tu, tapi mmg boleh kantoi dekat dashboard nuffnang jugak rakan blogger yg bkunjung tu..silent reader lah org cakap..

    ReplyDelete
  6. Hebat tuuu...saya jarang jarang je cecah 1K

    ReplyDelete
  7. muja jarang cecah 1k. huhuu,,

    ReplyDelete
  8. Muja : Rezeqi Muja... kak pown tak tahu bagaimana bleh jadi camtu... huhu...
    Cikgu Naman : Biasa2 je cikgu... saya pun heran tapi tak tahu camana bleh jadi camtu...
    Elih Japahar : betul tu, silent reader. dah berapa hari kak tak buka Nuffnang kak. Malas.
    Jee Fairuz Joe : Tu yg jadi makin pelik... tapi itulah yg tertera dalam status kat dashboard
    Maria Firdz : bw jarang dapat buat betul2, banyak perkara nak dibuat sebenarnya. Nak jawab komen2 dlm ni pun... payah... huhu... tulah, sapa suruh wat entri kan... haha
    chepah ila Hussein : kena belajar lagi tu... hehe... cer godek2 dlm blog ni...
    mahmud thalut : pelik tetapi benar...hehe
    KongsiBlog : mood raya haritu menyerlah sangat... hehe...
    Fizi Zaidi & Ainim Suju : Betul tu yg pasti, memang time raya, banyak blog jadi makin pelik. hehe

    ReplyDelete
  9. Untung laa pv mcm tu.. Saya buat entry, sendiri baca, sendiri komen, smuanya sendir... Hwawawaw

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... takpe2... nanti ramaila datang tu...

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *