PUNCA BISNES INTERNET TIDAK BERJAYA

Anda blogger?

As salam. Ada rakan saya suka gali lubang, tutup lubang. Hutang sana dan hutang sini. Join bisnes sana dan join bisnes sini. Tetapi masih tidak menampakkan hasil yang memuaskan. Dia tanya saya, "kenapa aku ni buat bisnes tapi tak pernah berjaya?". Itu kisah bisnes secara offline bukan melalui internet ataupun bisnes online. Apakah PUNCA BISNES INTERNET TIDAK BERJAYA?


PUNCA BISNES INTERNET TIDAK BERJAYA, panduan bisnes, bisnes online, PUNCA BISNES INTERNET TIDAK BERJAYA, reset point, seeding, zone gap, pasaran 'luar negara', presiden Persatuan Usahawan Internet Malaysia, membuka peluang untuk anda belajar melihat bisnes internet sebagai bisnes sebenar,
URUSKAN MASA ANDA DENGAN BIJAK
Menjawab persoalan itu, saya ingin berkongsi pengalaman saya berbisnes. Pengalaman mengajar saya. Sebenarnya, punca utama kegagalan dalam dunia bisnes adalah tidak fokus dan main redah aje... Ramai yang telah berjaya berbisnes secara offline mahupun bisnes online. Tetapi ramai juga yang kecundang samada dalam bisnes offline mahupun bisnes online (bisnes internet). 

Oleh kerana tahun ini saya telah memulakan bisnes secara online, maka ingin saya berkongsi punca bisnes internet tidak berjaya

Antara perkara yang berlaku kepada ramai individu (mungkin juga anda) yang ingin membina bisnes internet ialah gagal dan kecundang di pertengahan jalan, gagal, gagal dan gagal. Sebabnya? Minda bisnes tiada di dalam diri dan terlalu kerap tekan "reset". Memang ianya sangat bahaya untuk kejayaan bisnes internet anda. Jangan buat macam tu. Jadi...
 1. Apa maksud reset point yang membuatkan ramai yang gagal dan menjadi pakar di dalam berulang-ulang menghasilkan kegagalan" ini sebenarnya?
 2. Apa yang dimaksudkan dengan seeding pula dan kenapa guru yang mengajar anda berjaya sekarang tidak semestinya satu-satunya guru anda? (berkait rapat dengan kisah kejayaan banyak usahawan internet terkenal sekarang).
 3. Adakah ini pendedahan zone gap (konspirasi?) di dalam pasaran luar negara yang memerangkap mangsa seperti anda? (dengannya anda bakal tertipu, anda akan terkejut dengan pendedahan berani ini).
Semuanya akan terjawab di dalam video hebat pendedahan presiden Persatuan Usahawan Internet Malaysia ini.

Oh ya... ianya tak akan cerita bagaimana anda boleh dapat RM10 setengah jam dari sekarang. RM500 dalam seminggu pun tiada diceritakan. 

Tapi video ini akan membuka peluang untuk anda belajar melihat bisnes internet sebagai bisnes sebenar... Video ini akan menyediakan anda untuk bisnes internet yang lebih solid......dan banyak lagi (termasuk jalan untuk mendapat projek bisnes internet daripada kerajaan yang semestinya ada banyak bajet yang besar).

Ya!

KLIK SINI untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi PUNCA BISNES INTERNET TIDAK BERJAYA. Pelaburan ini untuk tujuan "seeding" ilmu dan minda anda... dan anda akan faham apa yang saya maksudkan bila menonton keseluruhan video ini.

Dapatkan video ini sebelum anda memulakan langkah pertama di dalam bisnes internet anda... atau menilai semula apa yang anda buat silap sebelum ini.

Ramai yang ingin buat kerja di rumah, buat kerja di rumah lebih mudah...  sebenarnya andai tahu ilmu dan kena gayanya. Untuk blogger pula, dapatkan panduan asas SEO di sini dan ketahui Teknik SEO di sini

PS. Jangan main redah lagi selepas ini. Rancang untuk bina bisnes internet sekukuh bisnes offline yang anda kenali di luar sana.


Comments

 1. Karlisa Halim46 minutes ago - Shared publicly

  KENAPA GAGAL ?
  Percayalah tiada ada yang percuma didunia ini seain dari berdoa.Nak solat pun perlu modal,umpama pakaian untuk menutup aurat.Andaipun mendapat sedekah,TETAPI yg bersedekah itu pun membeli.
  Oleh itu tiada perkara semudah ABC atau Alif Ba Ta. Semua kena berusaha. Kena ada ketekunan dan ilmu . Oleh itu rujuk pakar.Bukan percuma.Semua minta yuran kerana mereka dah bijak dan mereka adalah ONINE BUSINESS juga.
  Nak Ilmu percuma dan bagaimana saya menjana RM100K setahun Turn over ?
  lawati http://satunsiam.blogspot.com/
  atau emel ke karlisahalim@gmail.com

  Ieta Mat Saad28 minutes ago
  Zaman sekarang, memang tiada apapun yg percuma. lebih2 lagi zaman semua memerlukan wang. Wang dah jadi kewajipan utk hidup. Namun, halal dan haram perlu diutamakan. Terima kasih sudi beri pandangan :)

  ReplyDelete
 2. segalanya perlu ada perancangan yang mantap sebelum bermula.

  ReplyDelete
 3. Tips2 yg berguna tuk bis internet

  ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.