PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BOSAN BERBLOGGING

As salam. Sebenarnya saya sudah mula rasa bosan berblogging.

Bosan berblogging kerana rasa tak punya cukup masa untuk update blog dan sesekali malas berkunjung dalam hati untuk update blog. Kerja hakiki saya memerlukan saya meninggalkan urusan berblogging. Asyik luah perasaan je kan sekarang ni? Takde pun perkara maklumat yang saya sampaikan kan? Nak cerita hal peribadi? Tak elok...


Saya jadi begini kerana dapat bisnes direct. Semuanya memerlukan komitmen yang jitu, semangat yang kental. Masa dan fikiran yang tenang untuk meneruskan urusan berblogging.

LUAHAN RASA, PENGALAMAN BLOGGING, NTAH HAPE2 NTAH..., berblogging bukan kerana wang, buat duit dengan blog, http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/11/bosan-berblogging.html

Bosan berblogging kerana nak siapkan kerja-kerja yang hakiki. Nak siapkan iklan-iklan yang memerlukan masa kerja pada lewat malam. Masa tu baru senang nak siapkan kerja sebab anak-anak dah tidur. Sebab tujuan saya berblogging bukan kerana wang. Jadi saya hanya buat sambil-sambilan... Ya, saya dah mula rasa bosan untuk berblogging. Apa yang anda lakukan jika anda telah mula hilang rasa dan minat untuk berblogging?

Nota : Maaf, sedang handle program Kem Rakan Al-Quran selama 3 minggu, tak sempat berblogging sehingga 6/12/2013
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 orang yang sudi komen:

  1. Punya pengalaman yang hampir sama. Kuatkanlah semangat melihat apa yang perlu didahulukan dalam kehidupan ini. Jangan nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

    ReplyDelete
  2. akak cik akak pun bosan gak dah...huhu...
    tak tahu kenapa...dah macam tak jiwa pula kak....

    ReplyDelete
  3. komitmen kerja saya pun sama memerlukan saya jauh dr blog. dan ketandusan idea dah tentu lg2 bila melalui saat2 sukar. saya faham kak..... susah nak kata,
    saya bosan berblog bila banyak benda pasal blog saya xtau, xreti dan mula lah nak give up.. hohoho,

    ReplyDelete
  4. kalau x post entry sendiri.. merayap org lain punye entry..hilang la bosan tu

    ReplyDelete
  5. kalau saya dah bosan berblogging , saya mengedit blog .. huh ! memang best , selagi tak dapat tu , selagi tu la on computer ni ..

    ReplyDelete
  6. Kalau bosan saya cuti dari menulis blog. Saya akan tulis kat blog orang lain

    ReplyDelete
  7. kalau bosan,, saya ingat kembali saat dia masih menggembirakan dan kenapa,, :)

    ReplyDelete
  8. cuba bertahan....sebab berblogging perlukan masa.
    Kalau tak der masa ..mahu tak mahu terpaksa postkan entri dari sumber-sumber seperti dari akhbar online....janji ada post..darilangsung tak buat anda mungkin akan abaikannya

    ReplyDelete
  9. Hidup manusia memang akan wujud rasa bosan. Kalau kerja pun bosan jugak.

    ReplyDelete
  10. normal kalau bosan. hoho.

    ReplyDelete
  11. kunjungan oerdana, salam persahabatan

    ReplyDelete
  12. Relax leta..at once semua orang akan face problem hilang mood nikan..then bila dah ok..mood tu akan datang kembali...

    ReplyDelete
  13. Mmg kdg2 bila pnat dan byk keje akn tmbul rasa tu.. Tpi kna relax dan istighfar aj elh pnenangnya...

    ReplyDelete
  14. saya pernah bosan berblogging...tapi bila blog dapat menjana duit dan meningkatkan income..jadi seronok...usaha jadikan blog lebih menarik dan mesra seo...pasti menarik...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *