CARI DI SINI

08 November 2013

KAEDAH MERANCANG JANTINA BAYI

As salam. Saya terjumpa Kaedah Merancang Jantina Bayi ni di dalam timeline facebook saya.

Pasti ramai tertanya-tanya, bagaimana kaedah merancang jantina bayi? Menurut carta di bawah ni... Usia ibu semasa persenyawaan berlaku dan bulan persenyawaan berlaku akan menentukan jantina bayi yang bakal dilahirkan. Doktor yang pernah saya jumpa pun ada beritahu carta ni biasanya tepat dan memang secara kebetulan pula rakan-rakan saya yang mengamalkan kaedah ini tepat kemenjadiannya.

Apapun, Kaedah Merancang Jantina Bayi ini hanyalah perancangan sahaja... Semuanya, Allah SWT yang menentukannya... Kita sebagai hambanya, hanya mampu merancang... Kan? 
CARTA MERANCANG JANTINA BAYI, Kaedah Merancang Jantina Bayi, Rahsia Mudah Hamil, Bagaimana Mudahnya Mendapat Anak, 15 kaedah untuk mengesan hari-hari subur, Koleksi Petua-petua Terpilih, TIPS KEIBU BAPAAN, TIPS DAN PETUA, TIPS UNTUK WANITA, http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/11/kaedah-merancang-jantina-bayi.html
INI HANYA KAEDAHNYA SAHAJA. KEBARANGKALIAN MENJADI TU, KUASA ALLAH...

Oh ya, ada rakan-rakan saya yang bertanya tentang Rahsia Mudah Hamil dan Bagaimana Mudahnya Mendapat Anak. 

Saya telah terjumpa 15 kaedah untuk mengesan hari-hari subur di sini>  Rahsia Mudah Hamil (SILA KLIK). Pelbagai Koleksi Petua-petua Terpilih tentang kehamilan juga ada di dalamnya.

Memandangkan ada yang dah bertanya, maka saya tak mahu lokek berkongsikan Rahsia Mudah Hamil bersama anda semua. Apa salahnya menambahkan ilmu pengetahuan kan? 

tepat kemenjadiannya, CARTA MERANCANG JANTINA BAYI, Kaedah Merancang Jantina Bayi, Rahsia Mudah Hamil, Bagaimana Mudahnya Mendapat Anak, 15 kaedah untuk mengesan hari-hari subur, Koleksi Petua-petua Terpilih, http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/11/kaedah-merancang-jantina-bayi.html
KLIK BANNER UNTUK MENGETAHUI RAHSIANYA

13 comments:

  1. sumenye terletak pada rezeki yg allah bagi. ;) cume kite boleh iktiar utk mencuba..

    ReplyDelete
  2. Info yang sangat berguna...terima kasih di atas perkongsian ini..saya tengah merancang nak dapatkan anak perempuan ni..:)

    ReplyDelete
  3. Pernah tgk carta ni...ade yg betol, ade yg tak...semua tu terserah pada Allah SWT

    ReplyDelete
  4. cik akak komen je ye kak...hihi....
    insyaAllah ada rezeki redha terima kan kak :)

    ReplyDelete
  5. wah dunia dah semakin maju, nak dpt baby pun bleh pilih2 jantina

    ReplyDelete
  6. Ada doa-doa tertentu juga

    Apapun Allah jua penentu kan?

    Yang ni kalendar cina kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. ni kalendar cina. Memang ada doanya. Allah yang menentukan kita hambanya hanya berusaha. Usah percaya sgt sebab ini hanyalah kajian saintifik semata mengikut kaedah perkalendaran cina

      Delete
  7. Akak pun ada dulu kalendar ni, tp kita merancang, Tuhan menentukan. Pas anak kedua, tak tengok dah, terima ajelah rezeki dari Tuhan :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *