PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

KOMEN ANONYMOUS

As salam. Banyak betul komen anonymous yang masuk ke ruang Spam. Bagusnya blog berhosting blogspot ni, semua komen yang ada ditapis dahulu.

Banyak sebenarnya komen anonymous yang saya dapat. Kesemuanya saya dah padam. Cuma tinggal yang ini sahaja lagi. Nak buang sayang pula sebab ada di kalangan cik/puan anonymous ni meninggalkan komen berbentuk pertanyaan yang berkaitan blog. Mungkin pertanyaan yang ada membantu saya membuat sebarang tutorial berkaitan blog. Pengomen yang ramai berkunjung dalam blog saya ini ramai yang menggunakan nickname anonymous. Anonymous memang boleh meninggalkan komen tapi, blogspot akan auto masukkan terus ke dalam ruang komen spam. 

anonymous, maksud anonymous, komen anonymous, nickname anonymous, blogger yang mesra

Pada kebiasaannya, komen anonymous ni meninggalkan URL link iklan ataupun sebarang link yang diragui oleh blogspot. Sebab itulah komen-komen dari anonymous akan terus masuk ke ruang komen spam. Jadi selamatlah blog dari diban oleh google melalui link hidup atau link mati yang akan membuatkan blog dianggap spam

Kadangkala rasa hairan juga kenapa tak berani tinggalkan nama sebenar ya? Bagaimana nak menjawab atau membalas kunjungan dari komen anonymous jika tidak tinggalkan sebarang URL link blog untuk berbalas kunjungan? Hanya sekadar nickname anonymous cukupkah dianggap sebagai blogger yang mesra? Tak cukup berani agaknya kan untuk menampilkan diri...? Betulke komen anonymous menunjukkan blogger tu famous?

Nota : Maaf, sedang handle program Kem Rakan Al-Quran selama 3 minggu, tak sempat berblogging sehingga 6/12/2013
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 orang yang sudi komen:

  1. Ramai anon ni bukan blogger, tapi yg bertanya soalan bkaitan blog mungkin adalah blogger...hehe..ramai anon ni maksudnya famous ler haha

    ReplyDelete
  2. nasib baik la blog sy tak dapat banyak komen dari encik dan cik ANON hehe :)
    bahaya tu kalau kena ban..

    ReplyDelete
  3. hurm pelik jugak mungkiin dia pemalu kot

    ReplyDelete
  4. kalo good anon takpe. yang bad anon tu yang hmm..

    ReplyDelete
  5. Boleh jadi
    1.spammer yang jahat
    2. Individu bukn blogger
    3. Mereka yng tk mhu identiti dikenali

    Hehe

    ReplyDelete
  6. normal kalau dapat. tak normal kalau tak pernah dapat. hoho

    ReplyDelete
  7. Sy setting bhgian komen.. Alhamdulillah..xde la makhluk ni komen dan xde lagi spam...

    ReplyDelete
  8. kebanyakkan anon ni just pautkan kita ke website beriklan je. atau sebahagian anon ni dah kenal kita, so depa tak berani la letak nama.. ermm..

    ReplyDelete
  9. Google ban blog kita betul ke tak tau lak..

    ReplyDelete
  10. anon kdg2 blogger...kdg2 blogger baru..

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *