PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

TUTORIAL 19 : LETAK LINK ENTRI DALAM RUANG KOMEN

As salam. Lama dah tak buat tutorial. Hari ni rasa nak buat tutorial letak link entri dalam ruang komen.

Sebenarnya saya sedang mencari kaedah buat iklan berslide. Sambil-sambil tu, saya blogwalking. Ada beberapa blog yang saya berkunjung tidak meletakkan ruang untuk saya meletakkan URL link blog. Ini menyukarkan saya untuk memperkenalkan blog saya kepada tuanpunya blog yang saya berkunjung. Sebab itulah saya membuat tutorial letak link entri dalam ruang komen ni
Mudah sahaja untuk letak link entri dalam ruang komen. Di ruangan komen blog, anda hanya perlu meletakkan kod berikut dan hanya tukarkan yang berwarna merah sahaja. 

<a href="URL LINK ENTRI ANDA" <b>TAJUK ENTRI ANDA</b></a>

Moga bermanfaat :)
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 orang yang sudi komen:

  1. tapi kak, entry hidup dalam ruang komen akan membahayakan blog yang kita tinggalkan komen tu.. google akan cop sebagai blog spam. ada risiko diremove,, kalau boleh, yang mati pun tak leh tinggalkan tapi dah ruang letak url tak de so kita ltk je la,, sorry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, mmgpun Muja. tp dh blog tu tak tinggalkan ruang utk kita bagitau link blog kita, terpaksalah buat mcmtu.

      Delete
  2. Dulu akak belajar dengan bahrain buat back link macam ni, memang bagus. Pembaca pun senang nak connect dengan kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru tahu ada pro n kontranya letak link dlm blog blogger. Terima kasih sudi berkunjung :)

      Delete
  3. Ternyata blog ini jauh lebih hebat...terima kasih berkongsikan ilmu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa2 je blog sy ni Tuan... Terima kasih sudi berkunjung :)

      Delete
  4. Salam lela Maat Saad, nak tanya html tu nak letak kat mana? sorry ler..akak ni ilmu IT ni kurang sikit...main belasah je..tk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di Dasbhboard, klik layout, sebelah kanan klik Add a Gadget dan Scroll ke Bawah hingga jumpa perkataan HTML/JavaScript

      Delete
    2. Entry tu bermaksud tajuk post ke atau tajuk blog tu Tajuk besar blog saya Diari hidup..url saya www.daunresam.blogspot.

      Delete
    3. entri bermaksud tajuk post

      Delete
    4. Maaf, entri bermaksud apa yang dipaparkan kepada pembaca

      Delete
  5. memang berguna tips ni..terima kasih akak

    ReplyDelete
  6. time kasih jap lagi ida try! hehehhehe

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *