CARI DI SINI

17 December 2013

FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI

Memperkenalkan “FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI”FAZS adalah sebuah kumpulan Vokal Islamik yang menyanyikan lagu-lagu berbentuk ketuhanan, kerohanian, kemanusiaan dan sebagainya.
Mendengar FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI menyanyikan beberapa buah lagu yang dimuatnaik ke dalam blognya membuat saya teruja untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana kumpulan ini mula bertapak ke arena hiburan. Saya mula mengenali salah seorang vokalis FAZS ini ketika sama-sama menerajui Kem Rakan Al-Quran tempoh hari. FAZS sudah bertapak di arena hiburan sejak tahun 2001 sehingga kini. Kumpulan ini juga pernah bekerjasama dalam pembikinan single  di bawah naungan SYARIKAT BESTARI TERBIT SDN BHD yang dikeluarkan pada tahun 2007. Single tersebut dimuatkan dengan dua (2) buah lagu iaitu :

1-BERMULALAH PERJUANGAN
2-MUSAFIR DI AIDILFITRI.

FAZS terdiri daripada lima (5) orang ahli iaitu :

1-MUHAMMAD AMINUDDIN BIN SAHAWALUDIN
2-MOHD SOLAHUDIN BIN OMAR
3-MOHD SALAHUDDIN BIN MAJID @ SAIDI
4-MUHAMMAD YASSER BIN ABD MANAF
5-MOHD ZULHILMI BIN MOHD YUSOF

FAZS MUSLIMEEN YOUTH GROUP, muzik, FAZS, HIBURAN, LAGU, BAND VOKAL ISLAMIK KONTEMPORARI, SYARIKAT BESTARI TERBIT SDN BHD, lagu-lagu berbentuk ketuhanan, kerohanian dan kemanusiaan, kerohanian, MOTIVASI, perkhidmatan P.A. System, konsert, konvensyen, program motivasi, pendidikan, perkhemahan ibadah, lagu-lagu yang berteraskan ketuhanan, kerohanian dan kemanusiaan, hiburan islam, Review band Islam,

Selain hiburan kontemporari, FAZS menerima jemputan sebarang majlis yang berbentuk kerohanian, motivasi dan sebagainya lagi. FAZS juga menyediakan perkhidmatan P.A. System untuk semua majlis  samada konsert, konvensyen dan yang seangkatan dengannya.

Manakala bagi urusan mengadakan program motivasi dan pendidikan atau perkhemahan ibadah untuk pelajar-pelajar Sekolah Rendah, Sekolah Menengah dan Institut Pengajian Tinggi.  

Motto FAZS ENTERTAINMENT : BERAMAL KERANA ALLAH ADALAH CITA-CITA TERTINGGI KAMI...

Untuk itu,  FAZS masih membuka peluang yang ada untuk meneruskan usaha mereka dalam memperjuangkan lagu-lagu yang berteraskan ketuhanan, kerohanian dan kemanusiaan. Kepada anda semua, mereka amat mengalu-alukan tunjuk ajar dan apa juga yang dapat membantu mereka untuk menjadikan FAZS terus bertapak dalam industri seni dengan identiti mereka sendiri.

Mari berhibur dengan FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI. Untuk menghubungi mereka, boleh layari FANPAGE (sila klik) mereka ataupun hubungi MOHAMAD ROSHARIZAN ROZLAN @ A.YOB ditalian 019-3090539 atau ZOULHILMY  ditalian 014-7217436 atau e-mail kepada zulhilmiyusof@handypro.biz. Selamat berhibur dengan lagu-lagu dari FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI. 

Teruskan berkata-kata yang baik,kerana di situ ada rahsia yang dapat mengubah seseorang berhijrah ke arah yang positif..kata-kata yang buruk menyebabkan hati semakin tidak tenteram malah semakin berfikiran negatif.. (IBNU SAIDIEYA)

SUMBER1 
SUMBER 2

Entri berkaitan :

8 comments:

 1. Alhamdulillah .. dah banyak jugak band islamik sekarang ni .. seronok mendengar lagu islamik .. :))))

  ReplyDelete
 2. okay, nak try dengar lagu dorang.. :)

  ReplyDelete
 3. dh byk band yg wujud...bgus la jika utkebaikan terutma utk ank muda,,

  ReplyDelete
 4. Belum perah dengar lagu dari kumpulan FAZS. Tq memperkenalkan nt sy cari dan dengarkannya.

  ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM


TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *