PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Perasan tak?

"Perasan tak?"
Kadangkala kita baik sangat dengan seseorang 
Tetapi akhirnya, kita terpisah jauh dan tiba-tiba dia yang begitu baik dengan kita terus menghilang tanpa bayang- bayang...

Perasan tak?
Dunia ini kecil...
1 hari kita akan terjumpa dengan orangg yang ada kaitan dengan mereka yang pernah kita sayang...

Perasan tak?
Kadangkala hati kita ternyata menyukai seseorang yang bukan suami atau isteri kepada kita...
Tetapi kita mampu untuk menepisnya
Kita ingat kembali pada suami atau isteri kita, kita ingat dosa dan pahala...

Perasan tak?
Kadangkala, kita merasakan tak seorang pun yang menghargai jerih payahnya kita buat kerja...
Tetapi, sedarkah kita... Allah menilai segala-gala yang kita buat jika kita buat keranaNYA...

Perasan tak?
Kadangkala, kita solat macam patuk ayam entah apa yang kita kejarkan...
Tetapi, Allah tak pernah pun laju-laju menjatuhkan hukuman dan DIA kepada kita tak kejamkan...?

Perasan tak?
Kita takut bos kita, kita takut apa orang kata kat kita...
Tapi kita tak pernah fikirkan bagaimana dan apa penilaian Allah kepada kita...

Perasan tak?
Kadangkala, kita perasan orang suka kat kita...
Tapi sebenarnya, dalam hatinya... berkata yang macam-macam tentang kita...
Dan kita terus buat donno dan teruskan kerja-kerja kita...

Perasan tak?
Kadangkala, kita rasa orang tak suka kan kita...
Tapi sebenarnya, dalam hati orang tu "Wa... hebatnya dia... kagumnya aku dengan tuturkata, penulisan dan budi bicaranya..."
Walhal, kita rasa, kita ni biasa-biasa sahaja...

Perasan tak?
Ramai yang suka belek blog ieta ni
Tapi ramai yang tak suka komen...
Tak kisahla... janji dibaca...

Perasan tak?
Kita sebenarnya, hanyalah hamba...
Tak pernah lari dari berbuat dosa...
Kita juga tak punya apa-apa...
Kita hanya menumpang di dunia ni seketika cuma...
Akhirnya kita akan kembali kepadaNYA...
Cukup sudahkah bekalan yang kita ada...?
Perasan tak...?




SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 orang yang sudi komen:

  1. kdg2 perasan..lebihnya perah san tan.. perasaan = perasan lebih kurg je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... kadangkala, kita mmg selalu ter perah san tan... sebab kita semua punya perasaan... luculah pulak...

      Delete
  2. bila kita perasan kita akan. rasa..huhu

    ReplyDelete
  3. Perasaan... Lagi-lagi perasaan yang di dunia ni tiada yang abadi, tapi masih di di yakini bahawa itu milik kita selamanya.. hohohoh..

    ReplyDelete
  4. Perasan tak yang harini saya baru komen blog cik Ieta?
    Perasan tak saya baru masuk blog ni hari ini? Perasan tak? Hehe.

    Salam perkenalan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... perasan2... Terima kasih :)

      Delete
  5. Wahhh menepati citarasaku skrg.. hatiku juga berkata begitu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andai begitu kata dihatimu, terima kasih ku ucapkan buatmu. ehehe...

      Delete
  6. perasan ieta..hehe sempat menyelit er hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, sy pun perasan gak TB rajin datang sini. Trm kasih ya. hehe :D

      Delete
  7. Replies
    1. Sama-sama ustaz... eh, eh, ustaz ada... kata outstation... Trm kasih ustaz :)

      Delete
  8. kalo apa yang kite perasan tu sama dengan apa yang berlaku untung kan,
    cnth: kalo kite perasan org suke kat kite dan mmg betol2 berlaku konpem senyum smpai telinga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2... tu yang masa bercinta, asyik senyum... je manjang kan Nick? hehe.. Lama tak nampak...

      Delete
  9. yup xperasan sangat semua ni, thanks a lot for reminding us ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome... thanks visiting here :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *