PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Suka sangat buat entri sebegini

As salam. Entah kenapa saya sekarang ni "suka sangat buat entri sebegini". Melalui bait-bait sebegini yang kadangkala, saya pun tak pasti dan mengarut-ngarut mungkin.... Tapi, memang best... Saya sukakannya... Dari saya highlight orang, mungkin orang tak suka, lebih baik saya curahkan idea saya. Kan...?

Memang saya suka sangat buat entri sebeginiApa saya kisah, ada orang komen atau tidak. Yang pasti, saya puas hati menulis dan terus menulis. Untuk diri saya sendiri, untuk pembaca yang sudi bertandang ke sini. Sudi-sudikan membaca dan beri pendapat ya?
Berilah kami kekuatan
demi meneruskan kehidupan.
Alam nan kelam,mata nan pejam.
Dek tari menarinya warna kehidupan.


Dek kemaruknya nian terbungkam.
Lirih nafas deras peras menungkas...
Lirih qalbu pikuk memburu...
Kau sumber ilhamku.

Tertusuk sembilu meruas qalbu, 
tanya dijawab endah tak endah. 
Secerah pawarna langit menongkah, 
mengumam sendirian tanpa jawapan. 
Tuah bagiku anugerah TUHAN... 

Berilah kami kekuatan
Untuk mengikut kehendak TUHAN
Walau apa pun yang perlu dikorbankan
Walau apa jua cabaran dan dugaan

Berilah kami kekuatan
Untuk membina masa hadapan
Walau tak siapa pun yang memandang
Walau penuh dengan kejian
Berilah kami kekuatan...

PUISI, Puisi bermadah, SAJAK, LUAHAN HATI, suka sangat buat entri sebegini, Saya suka, ada orang komen atau tidak, puas hati menulis, terus menulis, Berilah kami kekuatan, madah berhelah, Pelangi itu tidak seindah hati yang gundah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/12/suka-sangat-buat-entri-sebegini.html
Pelangi itu tidak seindah hati yang gundah

Suka sangat buat entri sebegini... Apa nak buatkan... dah memang saya suka sangat buat entri sebegini...

Update 1, 12.47 pagi : Moga arwah kakak ipar sahabat saya, Nur Ain Ahmad yang sekuliah di UTM, tenang di sana dan ditempatkan dikalangan golongan solehah... dan moga Nur Ain tabah menghadapi segalanya untuk menunaikan amanah menjaga 2 anak arwah yang masih di hospital Sg. Buloh, seorang koma dan seorang lagi patah kaki dan tangannya. Berita lanjut tentang beliau ada DI SINI

Update 2 : Maaf, Saya tak minat wat entri tahun baru 2014 sebab bagi saya tahun baru untuk orang Islam adalah di bulan Ma'al Hijrah, Awal Muharram. Sekian, terima kasih
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 orang yang sudi komen:

  1. ..ada kalanya kita buat untuk pembaca dan tak salah kiranya kita punya pendirian .... malahan lebih bagus untuk diri kita...biar pembaca ikut kita, blog kita rentak kita...sekadar pendapat sy sahaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Akhirnya, saya dapat satu kekuatan dari blogger hebat. Terima kasih PCL

      Delete
  2. just be yourselves and u'll be fine.. insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's true... Just keep writing on my way. Thans Ain dayana :)

      Delete
  3. kalo saya la buat entri dengan ambil kira suasana semasa dan apa citarasa pembaca tu..apa yg pembaca suka entri macam tu la yg saya hasilkan..even personal pun cuba nak kaitkan ngan pembaca jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadangkala akak wat camtu gak cikgu Nick Nashram. Selebihnya, terpulang... :)

      Delete
  4. teruskn... pasti ada pmbacanya... ringkas tpi penuh makna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah tu... ada tapi tak taule bukan sume org suka kowt entri camni... thanks MF

      Delete
  5. muja pun banyak buat entry macam ni,, kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak selalu wat entri mcm ni bila hati tgh kusut serabai tak tau nak tulis apa dlm blog. BTW, seronok gak coz leh asah bakat terendam. hihi

      Delete
  6. Saya kalau berluah rasa, kadangkala jari jemari tu tak nak berhenti. Tu yg saya paling risau. Takut terlebih emosi.. hehe, btw baguslah kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah tu BC, akak selalu juga jadi cenggini. Idea kekadang terlebih2. Minat sebenarnya... hehe

      Delete
  7. Amiin... nice poem. Blogwalking and I hope U wanna visit my portal more...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ya sedara. In Shaa Allah sy ziarah portal sedara ya :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *