30 December 2013

Suka sangat buat entri sebegini

As salam. Entah kenapa saya sekarang ni "suka sangat buat entri sebegini". Melalui bait-bait sebegini yang kadangkala, saya pun tak pasti dan mengarut-ngarut mungkin.... Tapi, memang best... Saya sukakannya... Dari saya highlight orang, mungkin orang tak suka, lebih baik saya curahkan idea saya. Kan...?

Memang saya suka sangat buat entri sebeginiApa saya kisah, ada orang komen atau tidak. Yang pasti, saya puas hati menulis dan terus menulis. Untuk diri saya sendiri, untuk pembaca yang sudi bertandang ke sini. Sudi-sudikan membaca dan beri pendapat ya?
Berilah kami kekuatan
demi meneruskan kehidupan.
Alam nan kelam,mata nan pejam.
Dek tari menarinya warna kehidupan.


Dek kemaruknya nian terbungkam.
Lirih nafas deras peras menungkas...
Lirih qalbu pikuk memburu...
Kau sumber ilhamku.

Tertusuk sembilu meruas qalbu, 
tanya dijawab endah tak endah. 
Secerah pawarna langit menongkah, 
mengumam sendirian tanpa jawapan. 
Tuah bagiku anugerah TUHAN... 

Berilah kami kekuatan
Untuk mengikut kehendak TUHAN
Walau apa pun yang perlu dikorbankan
Walau apa jua cabaran dan dugaan

Berilah kami kekuatan
Untuk membina masa hadapan
Walau tak siapa pun yang memandang
Walau penuh dengan kejian
Berilah kami kekuatan...

PUISI, Puisi bermadah, SAJAK, LUAHAN HATI, suka sangat buat entri sebegini, Saya suka, ada orang komen atau tidak, puas hati menulis, terus menulis, Berilah kami kekuatan, madah berhelah, Pelangi itu tidak seindah hati yang gundah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/12/suka-sangat-buat-entri-sebegini.html
Pelangi itu tidak seindah hati yang gundah

Suka sangat buat entri sebegini... Apa nak buatkan... dah memang saya suka sangat buat entri sebegini...

Update 1, 12.47 pagi : Moga arwah kakak ipar sahabat saya, Nur Ain Ahmad yang sekuliah di UTM, tenang di sana dan ditempatkan dikalangan golongan solehah... dan moga Nur Ain tabah menghadapi segalanya untuk menunaikan amanah menjaga 2 anak arwah yang masih di hospital Sg. Buloh, seorang koma dan seorang lagi patah kaki dan tangannya. Berita lanjut tentang beliau ada DI SINI

Update 2 : Maaf, Saya tak minat wat entri tahun baru 2014 sebab bagi saya tahun baru untuk orang Islam adalah di bulan Ma'al Hijrah, Awal Muharram. Sekian, terima kasih

16 comments:

  1. ..ada kalanya kita buat untuk pembaca dan tak salah kiranya kita punya pendirian .... malahan lebih bagus untuk diri kita...biar pembaca ikut kita, blog kita rentak kita...sekadar pendapat sy sahaja..

    ReplyDelete
  2. just be yourselves and u'll be fine.. insyaAllah :)

    ReplyDelete
  3. kalo saya la buat entri dengan ambil kira suasana semasa dan apa citarasa pembaca tu..apa yg pembaca suka entri macam tu la yg saya hasilkan..even personal pun cuba nak kaitkan ngan pembaca jugak :)

    ReplyDelete
  4. teruskn... pasti ada pmbacanya... ringkas tpi penuh makna..

    ReplyDelete
  5. muja pun banyak buat entry macam ni,, kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak selalu wat entri mcm ni bila hati tgh kusut serabai tak tau nak tulis apa dlm blog. BTW, seronok gak coz leh asah bakat terendam. hihi

      Delete
  6. Saya kalau berluah rasa, kadangkala jari jemari tu tak nak berhenti. Tu yg saya paling risau. Takut terlebih emosi.. hehe, btw baguslah kak :)

    ReplyDelete
  7. Amiin... nice poem. Blogwalking and I hope U wanna visit my portal more...

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?