CARI DI SINI

27 January 2014

bertukar kepada domain dot com

As salam. 

Dimaklumkan, Blog ieta kini telah "bertukar kepada domain dot com" pada hari ini bersamaan 27/1/2014.


Dengan bertukar kepada domain dot com maka segalanya perlu bermula dari awal untuk membina sebarang perubahan di dalam blog ieta ni. Dari segi page rank yang telah naik sedikit kepada PR 2, kini kembali kosong dan ranking alexa pun perlu berusaha ke arah yang lebih gigih lagi untuk membaikpulihnya. Ini perkara biasa dalam berblogging.

Banyak yang perlu saya set up semula dengan bertukarnya domain blog ieta kepada domain baru ni. Harapan saya dengan bertukar kepada domain dot com ni, penulisan dan apa sahaja yang berkaitan dengan blog ieta akan lebih manthop. Terima kasih tuan +Denaihati Ilhamku yang banyak memberi sokongan di atas penukaran blog ieta yang telah  bertukar kepada domain dot com

Terima kasih tak terhingga kepada blogger +Mohd Hadihaizil Din yang pakar bab domain ni kerana tolong setup domain dot com untuk saya. U all kalo nak beli, sila beli lelaju dengan beliau ya.

Sekian, harap maklum. Ditaip laju-laju sambil nak hantar anak ke sekolah.... Maaf zahir Batin ya semua.



32 comments:

  1. All the best kak. Seronok kan kalau guna special nama utk blog. Rasa mcm freedom ja. Gud luck kak.

    ReplyDelete
  2. Betul tu saya dah pesan hari tu akak tukar x nak. Kan nampak cantik...

    ReplyDelete
  3. all the best kak :) fizi x mampu lagi nk tukar..huhu

    ReplyDelete
  4. Tahniah sebab dah buat keputusan bijak bertukar ke domain dot com.. Ranking alexa, PR dan sebagainya tu biasanya sekejap je akan naik balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuanya berkat lihat rakan2 dalam group Tuan +Denaihati yang berdomain dot com. Jelezzzzz tengok... hehe...Terima kasih Tn. Anarm sudi berkunjung :)

      Delete
  5. wah alhamdulilah kak dah tukar nama domain cantik

    ReplyDelete
  6. wah. best la da bertukarrrr. ;)

    ReplyDelete
  7. welcome to the club. hehehe...

    ReplyDelete
  8. Huhuhu.. ^__________________^

    ReplyDelete
  9. Wah! dah maju sepuluh langkah lagi...semoga terus maju. Insyaallah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Tn. Shubhi. Terima kasih. Berkat berdoa dan support rakan2. Domain ini akhirnya menjadi kenyataan :)

      Delete
  10. tahniah dan semoga ada beratus lagi domain lagi lepas ni..:D

    ReplyDelete
  11. Tahniah diucapkan, semoga akan berkembang maju... :) Ada kesempatan nanti, mungkin boleh cuba WordPress pula... heeee

    ReplyDelete
  12. Tahniah..slamat menimang nama blog baru...hehehe..semoga makin sukses dan sukses lagi yer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... terima kasih Hafizul. Amiin... Mudah2an berkat sokongan Hafizul dan rakan-rakan yang lain, blog akak ni akan bertambah maju :)

      Delete
  13. tahniah sis!! hani pun baru je bertukar domain.dengan enck hadi tu...singgh sini

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

UNDANG-UNDANG





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM







Tulis Cadangan Atau Pertanyaan Di Sini

Name

Email *

Message *