PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

MAJLIS JASAMU DIKENANG


Hari ini 23 Januari 2014 telah berlangsung program "MAJLIS JASAMU DIKENANG" di sekolah saya bermula jam 9.30 pagi sehingga jam 1030 pagi. Program ini merupakan antara aktiviti sekolah secara rutin bagi mengenang jasa mantan guru yang pernah berkhidmat mencurah bakti di sekolah ini.

MAJLIS JASAMU DIKENANG pada tahun ini juga diadakan bagi mengimbas kembali kenangan mantan Guru Besar dan mantan guru yang telah berhijrah ke sekolah baru semasa berada di sekolah ini sekaligus mendengar pengalaman mereka ketika berada di sekolah yang sedang mereka meneruskan khidmat kini.



Malas nak cakap banyak, layan je lah gambar-gambar ni ek? Saya memang tak reti nak buat ayat skema okay... haha... Maaf gambar blur. Snap dari fon C3 yang dah masuk minyak.


KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Murid-murid ini tak sabar mereka menanti 2 guru yang disayangi setelah lama berpindah dari sekolah ini... .
KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Sebahagian murid perempuan sesi pagi sedang menanti ketibaan mantan Guru Besar Ustazah Nor Azizah Yunos dan Ustazah Aishah Abdul Hamid utk program 'Majlis Jasamu Dikenang'.




KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Majlis dimulakan dengan bacaan Ummul Kitab 'Al-Fatihah dan ucapan pengerusi Majlis oleh Ustaz Mohd Nasir Mohamed Yusoff
KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Ucapan wakil murid khas untuk mantan Guru Besar dan mantan Guru sekolah ini.

KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Guru Besar baru kami Ustazah Murni Yantie Muhiddin, juga Guru Besarku di sekolah sebelum ini, berucap dengan penuh bermotivasi. "Bila kita kenangkan kpd guru2 kita, iringilah dgn do'a. Itu caranya kita mengingati seseorang" antara ucapan beliau...
KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
 Guru Besar sekolah ini, Ustazah Nor Azizah Yunos berucap. Sedih rasa dihati... Beliau seorang ketua pekerja yang amat menghargai kakitangannya dan amat prihatin. Mendengar ucapan penghargaan beliau terhadap kami guru-guru, hati jadi sayu. Saya amat 
menghormati beliau. Sesungguhnya, pemergian beliau sering kami rindui... Kami akan 
meneruskan perjuanganmu di sini dengan penuh kasih sayang yang ditinggalkan...

KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Ucapan mantan guru, Ustazah Aishah Abdul Hamid. Jiran sebelah dalam bilik guru, merangkap sahabat gelak ketawa, suka dan duka. Guru awet muda ni... 
KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Mantan Guru Besar, Ustazah Nor Azizah Yunos menerima hadiah sempena mengenang jasa beliau berkhidmat di sini dari Guru Besar baru, Ustazah Murni Yanti Muhiddin.

KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Nyanyian lagu PERPISAHAN oleh kami semua, dalam suasana yang agak sedih 
KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Lagu Perpisahan dinyanyikan beramai-ramai oleh guru dan murid-murid. Masa ni, ada yang menangis, sedih... 

KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Salam perpisahan, salam kasih sayang tanda kemesraan bersimpul padu. Kenangku di dalam doamu.... Lagu 'Perpisahan' dimainkan sementara semua murid-murid sesi pagi yang hadir bersalam-salaman dengan mantan Guru Besar, Ustazah Nor Azizah Yunor dan mantan Guru, Ustazah Aishah Abdul

KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Skolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Ustaz Nor Helmi memulakan acara ucapan kakitangan diikuti yang lain-lain sebelum acara menikmati juadah makan berlangsung.

KISAH GURU, PENGALAMAN, Pengalaman hidup, Pengalaman Blogger, Sekolah Rendah Agama Al-Akram, MAJLIS JASAMU DIKENANG, belajar English dengan mudah, http://ieta-myblog.blogspot.com/2014/01/majlis-jasamu-dikenang.html
Selesai sesi berucap semua guru & mantan guru di sini. Makan time. Jom... Hidup mana boleh sedih lama2... #PanduanHidup : Hidup Mesti Happy Walau Sedang Diuji. Ingat tu 
Sekian dulu laporan aktiviti sekolah MAJLIS JASAMU DIKENANG yang telah berlangsung siang tadi. Maaf kerana lambat update artikel akka entri MAJLIS JASAMU DIKENANG ni yang dah deraf sambil terkejar-kejar nak hantar dan ambil anak sekolah siang tadi.... Saya tak suka guna PC di pejabat untuk buat kerja blogger. Nanti tak berkat gaji yang diterima tau... Tak mampunya jadi blogger yang boleh update entri atau artikel setiap hari..... Ni pun sambil-sambilan nak siapkan RPH dan assignment. Maafla ya rakan-rakan semua... :'(

Pss.... Mari belajar English dengan mudah di sini (klik)
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 orang yang sudi komen:

  1. salam ieta. bersua kita kembali. memang lama la x jenguk blog ieta. tengok2 follower dah cecah 1000. syabas! hasrat sy nak pakai domain sendiri bila cecah angka berkenaan. skrg ni x berbaloi sbb pageview n follower kurang. ieta boleh lah...good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita... ada naik dan ada turunnya pv blog. Biasalah tu... Saya belum nak pakai domain sendiri lagi sebab masih lagi fobia tukar domain dulu. Good luck juga untuk Abe Kie :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *