PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Review Blog SirapLimau.com

Sticky post.
As salam. Salam ceria semua... Moga hari ini lebih baik dari semalam. "Review Blog SirapLimau.com" merupakan salah satu syarat untuk menyertai Contest Review SirapLimau.com. Sebenarnya, saya sekarang ni amat sibuk dengan urusan anak-anak bersekolah dan murid-murid di sekolah. Saya kan cikgu sekolah.... Harap maklum. Saya tercabar untuk menyertai contest anjuran +Encik Titan. Contestnya tak susah. Mudah sahaja. Mana-mana blogger yang berminat boleh sertainya kalau berminat. Tiada paksaan.

Review Blog SirapLimau.com melalui Contest Review SirapLimau.com merupakan contest pertama saya sertai setelah sekian lama saya berblogging. Saya banyak belajar dari Encik Titan samada melalui online mahupun melalui Kitab Teknik SEO Merah Jambunya. Sayalah agaknya antara protégé-protégé tak rasmi beliau tu. :D walaupun saya baru merangkak untuk menjadi pengamal Kitab Teknik SEO Merah Jambu, saya rasa bersemangat untuk menyahut cabarannya itu.  Jadi dengan rendah dirinya, saya menyertai contest yang beliau anjurkan kali ini. Menang kalah belakang kira beb.... Yang pasti, saya tercabar dengan cabarannya itu :D

Ketahui teknik SEO di sini
Okeh. Saya tak nak buang masa anda semua. Maka di sini saya nak Review Blog SirapLimau.com melalui kacamata saya yang memang dah berkacamata. he...
REVIEW BLOG BLOGGER, CONTEST, PROMOTE BLOGGER, Contest Review SirapLimau.com, Contest blog review, Contest Review SirapLimau.com, siraplimau.com, segar lagi menyegarkan, siraplimau, air sirap limau, blog siraplimau, keluarga mertua, tidak mengamalkan kehidupan Islam, bosan dengan sikap suami yang panas baran dan kaki perempuan, suami tak romantik
SirapLimau Segar lagi menyegarkan (klik untuk ke blog Encik Titan dan lihat apa hadiahnya yang sungguh ohsem...)
Contest Review SirapLimau.com
  • Nampak tak tagline utama blog SirapLimau.com ni? Ha... Siapa yang tak suka kan Sirap limau kan? Apatahlagi yang sejuk. Suam pun sedap... So, nampak sahaja tagline blog ini dalam blog +Encik Titan , saya sudah katakan blog SirapLimau.com pasti menyediakan paparan artikel yang memang sentiasa segar dan bermanfaat untuk pembaca.
  • Saya buka, saya telusuri entri demi entri blog SirapLimau.com. Yeah, memang tepat seperti yang saya sangkakan... Entri memang terbaik dan manthop! Penuh ilmiah, panduan berguna buat suami isteri seperti contoh entri INI (sila klik) dan INI (sila klik). Tidak ketinggalan juga tips untuk menghadapi karenah dalam menghadapi kehidupan berkeluarga seperti entri INI (sila klik).
  • Pelbagai Kisah rumahtangga, motivasi dan panduan Kehamilan juga terdapat dalam blog SirapLimau.com
  • Dari sudut kreativiti blog, blog SirapLimau.com ni, memang nampak kemas, sedap mata saya memandang. Ditambah lagi dengan warna biru yang menyejukkan hati apatahlagi ditambah dengan tagline blog ini SirapLimau Segar lagi menyegarkan.
  • Penambahbaikan blog yang ingin saya sentuh seperti berikut :
    • Tambahkan perkataan Home atau Laman Utama untuk memudahkan pembaca ke Menu Utama
    • Admin perlu sentiasa pantau persoalan yang dikemukakan oleh pembaca agar pembaca dapat menemui jawapan atas persoalan dan masalah yang ditimbulkan disamping membantu sesiapa sahaja yang mempunyai masalah yang sama.
    • Letakkan sumber atau dalil dari Al-quran sebagai panduan pembaca beragama Islam dalam menjawab setiap persoalan yang dikemukakan.
    • Sila buang gambar kartun yang seksi meksi di sebelah kanan sidebar. Tak elok gitu... sesungguhnya ia mengundang syahwat kaum adam yang melihatnya serta menambahkan saham dosa buat admin.
    • Sila justify perkataan di dalam setiap artikel supaya lebih kemas dan teratur.
  • Laman sosial Facebook SirapLimau juga memberi daya tarikan kepada likers untuk terus menerus mengikuti perkembangan kemelut yang melanda rumahtangga pembaca.
  • Keseluruhannya, blog SirapLimau.com perlu promosi yang lebih dari pihak admin agar menjadi blog rujukan awam yang tersohor di alam maya.
Siap sudah Review Blog SirapLimau.com, Terima kasih +Encik Titan di atas cabaran Sifu. Sila beri tunjuk ajar kepada saya tanpa jemu. Tahniah juga buat beliau di atas kejayaan menarik pembaca untuk ke blog SirapLimau.com. Buat semua blogger, Jom sertai Contest Review SirapLimau.com ini beramai-ramai dan nyatakan Review Blog SirapLimau.com mengikut cara anda yang tersendiri

Contest Review Blog SirapLimau.com ini dianjurkan oleh Encik Titan dan ditaja oleh SirapLimau.com

Psss.... Selamat datang kepada followers baru blog ieta. Terima kasih semua atas sokongan samada sebagai pembaca senyap atau pembaca tegar blog ini. Jasa anda semua amat saya hargai :)

Update :
Jom join Kontest Anjuran sifu Hasrul Hassan. c.c sifu +HASRUL HASSAN
Sape yang nak join GA, boleh laju-laju klik SINI. GA anjuran blogger Sarah.
Maaf, tak sempat wat entri untuk Kontest dan GA ni....
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

26 orang yang sudi komen:

  1. jemput join http://batrisyiadelaila.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-batrisyia-delaila.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi invite. In Shaa Allah jika berkesempatan ya :)

      Delete
  2. terima kasih kerana menyertai contest review sirap limau. Nanti aku update senarai peserta ye. :)

    ReplyDelete
  3. satu review yang menarik...nak joint jugak tapi masih dok cari idea...insyaallah akan buat juga nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Trm kasih Tuan Shubhi :)

      Delete
  4. Kak, cantik la review dia.. membuatkan saya nk tengok siraplimau tu bagaimana :)
    All the best kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Baby. Idea milik Allah... :)

      Delete
  5. Salam Ieta,
    Saya pun mencuba nasib. Semoga berjaya ya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam BM. Tak mengapa... apa pun dalam hidup, kita perlu berani mencuba dan terus mencuba. Moga berjaya ya kita...? :)

      Delete
  6. Assalamualaikum...Review drp anda amat tepat sekali. Moga menjadi pilihan sbg pemenang. Ada masa jom terjah entri saya juga.

    Contest Review Siraplimau.com

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum...Review drp anda amat tepat sekali. Moga menjadi pilihan sbg pemenang. Ada masa jom terjah entri saya juga.

    Contest Review Siraplimau.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin... Terima kasih. Inshaa Allah nanti sy singgah ya en. Kamil :)

      Delete
  8. wah..lagi review best d baca....nak cari idea la...best juga join kontes gini..papun gud luck ya

    ReplyDelete
  9. Semoga berjaya miss ieta..segar lagi menyegarkan yeah ;)

    Vitamin Ibu Berpantang

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. good luck utk Contest tu ya Paly :)

      Delete
  11. semoga berjaya ya kak ieta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah... Terima kasih ya Mia :)

      Delete
  12. good luck ya :)
    amal singgah sini.. selamat petang..
    moga dipermudahkan rezekii... aamiiiin...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *