PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

10 perkara yang menyusahkan orang lain di jalan raya

"10 perkara yang menyusahkan orang lain di jalan raya" adalah antara sikap yang sering dilakukan oleh ramai pemandu kenderaan atau pemandu motorsikal.

10 perkara yang menyusahkan orang lain di jalan raya itu ialah :
Peta Highway PLUS

1) Membelek handphone (bermesej/berchatting/berfacebook/apa sahaja laman web) semasa memandu / bermotorsikal.
2) Bersembang dengan kawan di motor sebelah.
3) Membunyikan hon sesuka hati.
4) Berpakaian menyeksa mata, jiwa dan raga (siang atau malam) atau memakai pakaian berwarna hitam pada waktu malam.
5) Merokok.
6) Mabuk.
7) Melanggar lampu isyarat.
8) Memandu laju tak hengat donia atau memandu perlahan di lane kanan.
9) Tidak memakai topi keledar.
10) Memacakkan motor dan merempit.


10 perkara yang menyusahkan orang lain di jalan raya ni jika dilakukan, sering menyebabkan kemalangan di jalan raya dan silap haribulan, anda akan kehilangan nyawa! Jadi, pastikan anda tidak melakukan 10 perkara yang menyusahkan orang lain di jalan raya walau di jalan raya mana pun anda berada. Ingatlah yang tersayang....


SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 orang yang sudi komen:

  1. kalau kena sendiri xpe kak.. Nie menyusahkan org lain lg... hmm..

    ReplyDelete
  2. #selfie ...merimaskan org sebelah..lagi2 masa memandu kenderaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe faham tu... memang rimas...

      Delete
  3. Assalamualaikum kak.. ngerinya tengok ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang amat mengerikan. Moga jadi pedoman dan pengajaran

      Delete
  4. ade lagi..keluar simpang sesuka hati, tak bagi signal masa nak keluar atau masuk simpang dan jugak memotong barisan..

    ReplyDelete
  5. setuju...ada lagi...jalan macam kura-kura tapi bawak kat lane laju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lagi satu membahayakan org lain

      Delete
  6. Memang kena hati-hatikan..jangan selfish...atas jalan raya..Salam sabtu ya!!!

    ReplyDelete
  7. belek-belek telefon tu kadang-kadang buat juga kalau kat hiway, lain-lain tu biasa nampak lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belek tak khayal takpe tuan. Ni belek n leka. bahaya sgt

      Delete
  8. X bg signal nk tukar haluan pun mnyusahkn dan mmbhyakn org jga tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu terkena juga :) Sabar je la

      Delete
  9. Emmmasa tak kena tak apa lah..bila dah kena baru nak sedarkan diri dan menyesal..emmm

    ReplyDelete
  10. tak bagi signal lepas tu main belok je memang boleh bikin hati orang lain panas...

    ReplyDelete
  11. biasa la tu. Yang penting kita ni kena berhati-hati bila memandu

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *