Berblogging perlu izin suami

Berblogging perlu izin suami ke? Saya berblogging dari sebelum berumahtangga lagi. Tetapi setelah usia perkahwinan saya pada tahun yang ke 6 baru suami saya tahu saya ada blog.

Benarkah Berblogging perlu izin suami?

Sebenarnya... izin suami perlu.... Sudah semestinya suami saya izin.... Syurga kan terletak pada redha suami... Selalu juga minta pandangan suami nak up entri apa.... Galakan menulis sentiasa ada dari beliau.

Perkara yang perlu dititik beratkan dalam berblogging :

Antara perkara yang perlu dititik beratkan dalam berblogging, terutama bagi yang sudah bersuami ialah :

1) Elakkan papar gambar diri sendiri di mana-mana laman sosial kecuali atas izinnya.  Hackers boleh melakukan super impose mana-mana gambar yang dingini.

2) Elakkan papar gambar ke semua anak-anak secara berlebih-lebihan. Ini kerana beberapa kes penculikan yang di buat penyiasatan oleh IPD Bukit Aman adalah bermula dari paparan gambar di dalam laman sosial.

3) Usah cerita hal peribadi dalam blog. Pesan suami saya, "Cerita peribadi jangan dedah pada umum... macamtu juga urusan kerja... jaga kredibiliti sebagai penjawat awam...". Boleh buat tapi cuba olah jalan cerita agar tidak menampakkan kisah itu adalah kisah diri sendiri.

PANDUAN BLOGGING, Tips rumahtangga, Berblogging perlu izin suami, izin suami perlu, Syurga kan terletak pada redha suami, minta pandangan suami, Galakan menulis, perkara yang perlu dititik beratkan dalam berblogging bagi yang sudah bersuami, penjawat awam, olah jalan cerita agar tidak menampakkan kisah itu adalah kisah diri sendiri, berkat, berblogging, paling penting, utamakan keluarga. Urusan rumahtangga perlu selesai dahulu untuk menjamin keluarga bahagia, perkara yang perlu dititik beratkan dalam berblogging, Happy family, http://www.blogieta.com/2014/04/berblogging-perlu-izin-suami.html
Kredit untuk blogger Fyda untuk gambar happy family ni ^__^
Pendapat saya bila ditanya Berblogging perlu izin suami?

Pada pendapat saya, berblogging perlu izin suami. Jika suami tak izin, tak berkat segala hasil yang dapat dari berblogging walaupun duit isteri adalah duit isteri dan duit suami perlu dikongsi. Selain berblogging perlu izin suami, yang paling penting, utamakan keluarga. Urusan rumahtangga perlu selesai dahulu untuk menjamin keluarga bahagia.
Kejayaan seorang isteri,
Bergantung pada keredhaan suami. ~ ieta Mat Sa'ad ~
MakAih.... Panjang lebarnya... :D Jom layan jap motivasi di bawah ni...
PANDUAN BLOGGING, Tips rumahtangga, Berblogging perlu izin suami, izin suami perlu, Syurga kan terletak pada redha suami, minta pandangan suami, Galakan menulis, perkara yang perlu dititik beratkan dalam berblogging bagi yang sudah bersuami, penjawat awam, olah jalan cerita agar tidak menampakkan kisah itu adalah kisah diri sendiri, berkat, berblogging, paling penting, utamakan keluarga. Urusan rumahtangga perlu selesai dahulu untuk menjamin keluarga bahagia, perkara yang perlu dititik beratkan dalam berblogging, terutama bagi yang sudah bersuami, http://www.blogieta.com/2014/04/berblogging-perlu-izin-suami.html
SUMBER : WHATSSAPP

Comments

 1. Assalamualaikum kak Ieta. suami sheila tahu sheila ada blog since kami berkawan lagi.. walaupun suami tak cakap pape, sheila terhadkan penggunaan gambar dan kisah peribadi kami... hehee restu tu penting... suami selalu buat spotcheck entri2.. kalau dia tak berkenan dengan draft sheila, kena olah ataupun delete. hehehhee~~~

  ReplyDelete
 2. Sudah semestinya.. Berdosa jika buat sst tnpa redha dan izin suami.

  ReplyDelete
 3. yap.

  wajib mintak izin suami.

  ReplyDelete
 4. Hermmm kan kan...redha suami paling penting ;)

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum.. Entri yang menarik! :)

  ReplyDelete
 6. Amal xkawin lagi.. tapi xtau la nnt bakal suami bg berblog ke tidak...
  sporting suami akk :D

  ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.