PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Peliknya...

"Peliknya..." Apa yang anda nampak dalam dua paparan di bawah?

Peliknya... Apa yang mereka dari luar negara dan dalam negara Malaysia ni buat dalam blog saya ni ya?

Saya baru balik dari Car boot sale dan lepas blogwalking ke blog Cik Amal. Rasa pelik, rasa hairan sebab komen setiap entri dalam blog saya ni, tak lah banyak... tapi setiap hari Pageview seribu lebih beberapa hari ni. Syukur dah kembali seperti biasa walau saya tak hebat mana... ^__^

♡♡♡ Kitab Teknik SEO Merah Jambu. Tak rugi memiliki.... ♡♡♡

Yang lagi saya rasa pelik, sejak tukar domain, Page Rank saya masih tak bertambah-tambah walaupun Alexa Ranking makin mengecil. 

Saya taklah rasa riyak... cuma saya rasa pelik je.... Dua paparan screenshot ini hnyalah sebahagian sahaja yang saya rasa nak kongsikan di dalam entri ni. Sekadar nak berkongsi rasa peliknya.... 
Anda tak pernah rasa pelik ke dengan perkembangan blog anda? Apa tips menaikkan Page Rank ek??

Peliknya..., Bukak bonet jual barang, Apa yang mereka dari luar negara dan dalam negara Malaysia ni buat dalam blog saya ni ya?, berkongsi rasa peliknya, Page Rank,  Alexa Ranking makin mengecil, tips menaikkan Page Rank, Pageview, tukar domain, http://www.blogieta.com/2014/04/peliknya.html

Peliknya..., Apa yang mereka dari luar negara dan dalam negara Malaysia ni buat dalam blog saya ni ya?, Bukak bonet jual barang, berkongsi rasa peliknya, Page Rank,  Alexa Ranking makin mengecil, tips menaikkan Page Rank, Pageview, tukar domain, http://www.blogieta.com/2014/04/peliknya.html




SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

24 orang yang sudi komen:

  1. Teknik seo sudah menjadi.. yeyeyeye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya kowt... tp masih rasa pelik huhu...

      Delete
  2. mungkin dorang dari luar negara secara tak sengaja datang ke blog. hehehe.

    ReplyDelete
  3. mgkn tu bot je.. stats blogger catat siapa saja yg masuk termasuk bot.. 1 view untuk 1 lawatan bot a.k.a bukan user komputer, view tak berkualiti.. kak ieta guna google analytic untk lebih detail dan tepat... harap membantu sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..analisis dari dashboard blogger kurang tepat saya rasa

      tapi memang UV banyak tu

      Delete
    2. @Paly : dah guna GA dah. Kat GA lg banyak pv per day... huhu... mcm tak caya je...

      Delete
    3. Cikgu Naman : betullah tu kot cikgu sbb kat GA sy tgk lg tinggi hr tu

      Delete
  4. Alhamdulillah... satu berita yg baik juga tu Ieta.. tahniah.. semoga terus sukses.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin... mudah2an bertambah lagi

      Delete
  5. Replies
    1. Rezki Allah tu tp masih musykil lg nih... :)

      Delete
  6. alhmadulillah . berita baik tu . semoga terus meningkat nantinya ...

    ReplyDelete
  7. Assalam... lamanya rasa tak jenguk sini... :)
    Pasal pagerank tu, saya rasa pernah terbaca dari blogging tips blog mat salleh mengatakan, agak susah jugak nak naik pagerank bila tukar domain... especially dengan cara google sekarang... kena tunggu macam 6 bulan ke atas atau setahun macam tu baru ada pagerank kut... Sama macam alexa ranking, akan start balik kan? tapi alexa ranking boleh ditangani dengan mudah kalau serious. macam Ieta ni blogger yang kira otai jugaklah so, no problem... Tapi kalau pagerank tinggi tu kira bagus tu... :D. Kalau pageview dari negara luar tu mungkin juga disebabkan oleh image berkaitan sesuatu entry kan?... Ada orang dia search image... bila nampak dia klik... tengok2 blog kita dalam bahasa melayu.. dah kira pageview... bot tu pon ya jugak... tapi kalau tengok dari statcounter, kita boleh nampak samada bot yang view atau orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... macamtu... terima kasih atas pencerahan berguna utk saya ni.
      Takdela otai mana encik Wafa... biasa2 je... :)
      Haritu masa blom tukar domain dah PR2. In shaa Allah... nk naik balik mmg mkn masa...
      Terima kasih sekali lg ya )

      Delete
  8. Replies
    1. Biasa2 je ni...Encik Ewan lagi hebat dari saya. huhu

      Delete
  9. Tak kisah lah yg luar negara tu yg penting UV banyak....

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum... ieta,

    UV yang banyak.. mselim3 pernah gak mengalami keadaan nie.. masa artikel mselim3 meletup kisah wali2.. dulu.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... maybe ada n3 yg sedang dlm isu semasa kowt... thanks mselim

      Delete
  11. Kena mai menuntut ilmu nie, sangat ohsem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila2 hehe.... biasa2 je saya ni... ada org lain lagi hebat dr sy ^__^

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *