28 May 2014

IBU KENAPA TAK KERJA KAT RUMAH?

Ada satu hari tu, sebelum tidur anak saya yang ke tiga bertanya "Ibu, ibu kata nak kerja kat rumah. "Ibu kenapa tak kerja kat rumah?"" Hurm... puas gak saya memikir apalah jawapan nak ku beritahu dia ya? Nak tahu apa yang saya jawab?

27 May 2014

Syukur Alhamdulillah...

As salam. "Syukur Alhamdulillah...". Kita kena sentiasa bersyukur dengan apa sahaja yang kita dapat. Rezki ni datang dalam pelbagai bentuk... Kesihatan juga merupakan rezki selain nikmat iman dan Islam serta wang ringgit.

25 May 2014

Tatu Tidak Wajib dihilangkan Jika Menyiksa Mayat

As salam. Beberapa hari lalu, ada rakan facebook yang tag saya berkenaan cara menghilangkan tatu. Saya tidak menjawabnya kerana saya tidak suka menjawab perkara yang di luar bidang saya tanpa dalil dan hukum yang jelas. "Tatu tidak wajib dihilangkan Jika Menyiksa Mayat". Inilah tajuk yang saya terbaca di dalam Iman, majalah keagamaan. 

23 May 2014

Sijil 5S dan Sijil Penghargaan


As salam. Hari ni saya sibuk betul... Selepas selesai mengajar, saya bergegas menghantar anak ke dua saya balik ke rumah. Kemudian terus bergegas ke Dewan Muktamar, Pusat Islam, Kuala Lumpur untuk menghadiri Jemputan ke Perhimpunan dan Majlis Penghargaan JAWI bagi meraikan kakitangan dan guru-guru yang mendapat "Sijil 5S dan Sijil Penghargaan" di dalam Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

20 May 2014

Ayah marah guru kelas

Ayah marah guru kelas.

Teringat satu kisah tak berapa lama dahulu. Seorang ayah marah guru kelas anaknya disebabkan guru tersebut menampar anaknya atas sebab tak tahu diam dan bising sepanjang guru tu mengajar. Actually, anaknya tu pernah menjadi murid saya semasa dalam darjah satu.

15 May 2014

10 May 2014

Minyak sekarang dah mahal...

"Minyak sekarang dah mahal..." kata cashier di Stesen minyak Petronas bila saya kata padanya "Eh, rasanya baru je 5 haribulan hari tu saya isi minyak kat sini kan?".

07 May 2014

Wordless Of Wednesday 34 : Agihan wajib bulanan

Wordless Of Wednesday 34 : Agihan wajib bulanan, Wordless Of Wednesday, Agihan gaji, Agihan bulanan, Cara menabung, Cara berjinat, Cara bijak berbelanja, Berhemmah dalam berbelanja, http://www.blogieta.com/2014/05/wordless-of-wednesday-34-agihan-wajib.html

Wordless Of Wednesday – Setiap hari rabu semua blogger akan menerbitkan satu entri gambar tanpa meletakkan apa-apa keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut. Terpulang pada pembaca untuk buat penilaian dan komen mengenainya.

05 May 2014

04 May 2014

Mencari rezki

Hanya mencari rezki yang halal,
Terpaksa mukaku menebal,
Walau pelbagai sangkaan yang meniti,
Terpaksa ku cekalkan hati...

Walau kesakitan yang melanda,
Tiap saat dan ketika,
Ku buat-buat gagah sahaja,
Tak siapa pun tersangka.

Sakit bukan ku sengaja,
Siang ku sakit malam ia reda,
Kini sakit kembali,
Bersabarlah wahai diri...

Apa ku buat diluar waktu kerja,
Untuk menambah pendapatan keluarga,
Tak ingin meminta-minta....

MC doktor yg bagi,
Sakit bukannya saja-saja dan dicari-cari...
Perlu marahkah?
Perlu juga dipertikaikah?

Aku hanya mencari rezki...

Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga

As salam. Untuk memberi sokongan kepada blogger Mialiana.com seterusnya memeriahkan blog ieta dan dunia Ephyra, saya dengan berbesar hati menyertai dan menyeru blogger lain untuk menyertai Giveaway "EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA" hebat ini. Semasa program SBBYEOS2014 awal tahun lalu, saya pernah meminumnya dan memang berkesan untuk mengembalikan kecergasan tubuh badan saya yang sedikit lemah ketika itu. Nyata, rasanya "Emmmm..... sedapnya..." diikuti bertenaga sekali.

Giveaway, Giveaway Mialiana.com, Ephyra Pilihan No. 1 Ramai, EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA, Giveaway EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA, fenomena hangat masakini, Review Produk Kecantikan, Review Produk minuman supplemen tambahan, Ephyra, kelebihan Ephyra, EPHYRA SESUAI UNTUK, KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN EPHYRA, Blog ieta, Supplement, Supplement untuk wanita, Testimoni Ephyra, Rahsia cantik sihat bertenaga sepanjang hari, PROMOSI EPHYRA MEGASALE, Ephyra pilihan ramai, Blog ieta, Memey Suhaila, Norman Hakim, supplement paling sedap di pasaran, OceanLife2u.com, produk premium berkualiti tinggi, produk premium berkualiti tinggi khas untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, produk mencerahkan dan menyempurnakan kulit dari dalam, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan, berkesan mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan, produk keluaran bumiputera buatan Malaysia, berkualiti tinggi, produk dijamin HALAL, produk dijamin HALAL oleh Jakim dan diiktiraf selamat oleh KKM, ramuan berkualiti premium, bahan semulajadi terbaik, 10 kali kuasa penyembuhan sel dalam badan, dan berupaya merangsang penjanaan sel-sel kulit baru, menyah toksin dalaman badan dan menyihatkan tubuh badan anda, serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan muda, RUMUSAN TERHEBAT, 100% BERKESAN!, membantu melambatkan penuaan kulit, membantu menyerlahkan kecantikan kulit, menyihatkan dalaman anda, memberi tenaga berpanjangan, serta berupaya memulihkan sel tisu, RASA YANG TERSANGATLAH SEDAP!, supplement paling sedap di pasaran, Berperisa Tutti Frutti, penuh dengan pelbagai khasiat untuk cantik, sihat dan bertenaga dalam satu masa, TANPA BAHAN TAMBAHAN, Produk Ephyra menambat hati, Pemiliknya cantik sekali, Amalkan Ephyra setiap hari, Cantik, Sihat dan bertenaga sepanjang hari, http://www.blogieta.com/2014/05/ephyra-untuk-cantik-sihat-dan-bertenaga.html, www.ieta-myblog.blogspot.com

02 May 2014

Blogwalking 2 : 300414


As salam. Ini entri yang saya namakan "Blogwalking 2 : 300414". Payah gak tau nak buat sebab blogwalking by fon je. Dahla tu... tadi terpadam plak tu...

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?