PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Minyak sekarang dah mahal...

"Minyak sekarang dah mahal..." kata cashier di Stesen minyak Petronas bila saya kata padanya "Eh, rasanya baru je 5 haribulan hari tu saya isi minyak kat sini kan?".

Kebetulan pada hari itu, cashier tu juga yang menjaga kaunter pembayaran. Memang Minyak sekarang dah mahal... baru je 5 haribulan isi, 10 haribulan dah tinggal 2 bar semula. Takkan nak tunggu berkelip-kelip merah baru nak isi minyak kan?

Kebiasaan saya, nampak 2 bar je saya dah isi. Kena betul-betul pastikan supaya tak kelam kabut saya bila dah berkelip-kelip baru nak isi... Susah nanti jadinya. Sebab dengar orang kata kalau isi ditengahari, yang diisi hanyalah gas. Ye ke? Bukanke minyak tu pun dari gas gak ke? hehe... saya bukan kerja bahagian petroleum... Saya hanyalah seorang isteri, ibu, guru sepenuh masa, Bisnes kecil-kecilan, Blogger sambilan dan pelajar PJJ sahaja.

Sebut tentang guru, sebenarnya saya baru balik dari handle pendaftaran Program Motivasi Kepimpinan di sekolah. 3.30 petamg nanti, saya bertugas semula. Ni yang dapat idea segera ni. Sebelum tu nak kena gi ambil anak darjah 4 yang bersekolah ganti ^__^

Minyak sekarang dah mahal, Minyak, ISU SEMASA, PENGALAMAN, Pengalaman Blogger, Pengalaman hidup, Cashier, Stesen minyak Petronas, Petronas, Takkan nak tunggu berkelip-kelip merah baru nak isi minyak kan, petroleum, Blogger sambilan, pelajar PJJ, Program Motivasi Kepimpinan, http://www.blogieta.com/2014/05/minyak-sekarang-dah-mahal.html
Minyak sekarang dah mahal...

Minyak sekarang dah mahal... "Dulu saya isi RM30.00 je dah boleh balik kampung saya di Seremban. Sekarang ni kena isi RM50.00". Minyak sekarang dah mahal... Kan?

Psss...
Sori... 2 hari tak dapat update sebarang benda dalam blog ni... bizi dengan kerja dan lain-lain hal. Semua entri banyak dalam deraf . Nantikan entri saya yang berikutnya TIPS BLOGGING DARI BEN ASHAARI ^__^
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 orang yang sudi komen:

  1. minyak sekarang sangat mahal..

    hebatlah akak.. multi tasking..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahal...
      terpaksa husna... dah tanggungjawab... :)

      Delete
  2. memang mahal kak...tu susah nak balik klang dari kl..huaaa..

    ReplyDelete
  3. betul akak. kadang2 yeop dah pening kepala kenapalah bila kita isi minyak tinggal sikit sangat, nilai besar.

    tips yeop: jangan tunggu 1-2 bar, isi semasa separuh tangki. jimat sikit bila mengisinya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... bagus tips ni. thanks Yeop sudi berkongsi. akan kak praktikkan ^__^

      Delete
  4. Nak tak nak..kena isi gak minyak ni..huhu..tak turun dah harga minyak ni..kan?

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *