CARI DI SINI

05 May 2014

Sibuk mencari salah orang

Jika sibuk mencari salah orang,
Takkan nampak salah sendiri,
Jika suka menyibuk hal orang,
Orang pun naik meluat nanti.

Buat apa kita nak buat,
Jangan buat apa yang kita tak suka buat.

NTAH HAPE2 NTAH..., PUISI, Pantun, LUAHAN HATI, sibuk mencari salah orang, meluat, nampak salah sendiri, Buat apa nak buat, buat, tak suka, dah sihat, RPH, Ntah hape-hape je la kan... Ringkasan Pengajaran Harian, Kelasku, http://www.blogieta.com/2014/05/sibuk-mencari-salah-orang.html
Jangan sibuk mencari salah orang... Baik siapkan RPH sendiri ^__^

NTAH HAPE2 NTAH..., PUISI, Pantun, LUAHAN HATI, sibuk mencari salah orang, meluat, nampak salah sendiri, Buat apa nak buat, buat, tak suka, dah sihat, RPH, Ntah hape-hape je la kan... Ringkasan Pengajaran Harian, Kelasku, http://www.blogieta.com/2014/05/sibuk-mencari-salah-orang.html
Jangan sibuk mencari salah orang... Baik duduk dalam kelas sendiri.
Sibuk mencari salah orang,
Nanti salah sendiri tak nampak
Sibuk mencari salah orang,
Salah sendiri memang la tak nampak...

Ntah hape-hape je la kan...

Okay saya dah sihat.
Alhamdulillah...

www.blogieta.com
No new entry
Coz monday lazy
Sorry...

12 comments:

  1. Normal tu kak eita... Nmpk salah org x nmpk slh sendiri..

    ReplyDelete
  2. mintak dijauhkan dari asyik mencari kesalahan orang..

    ReplyDelete
  3. suatu perkongsian yang baik sangat..salam ukhwah..singgah sini ptg selasa..

    ReplyDelete
  4. asik cari salah orang....memang tak nampak salah sendiri...

    ReplyDelete
  5. Emm cari salah orang lepas tu duduk bincang bersama..part mana yang kena perbetulkan..boleh macam tu??hehe

    ReplyDelete
  6. hehee...duduk dalam kelas sendiri2..ketenangan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *