PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Kehidupan perlu diteruskan

Beberapa hari ni sebenarnya ada beberapa perkara yang mendukacitakan hati saya. Saya bersedih sebenarnya. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa sedihnya saya. Namun... "Kehidupan perlu diteruskan".

Pengalaman hidup, PANDUAN HIDUP, Kehidupan perlu diteruskan, Alhamdulillah, Syukur Alhamdulillah, produk terlajak laris, Tepung Magik, Tepung Cheezy Cheese Sauce, Mashed Potatoe With Gravvy Sauce, Chocoletto, Saya bersedih, Sedih
Aku sentiasa tenang berada di sini, melayan karenah murid-muridku yang ku cintai

Ya, Kehidupan perlu diteruskan. Walau sedih bagaimana sekalipun. Walau duka bagaimana sekalipun, berusaha untuk meneruskan kehidupan perlu dilakukan. Alhamdulillah saya ada bisnes. Walaupun kecil-kecilan, namun cukup menggembirakan hati saya kerana produk terlajak laris, Tepung Magik, Tepung Cheezy Cheese Sauce, Mashed Potatoe With Gravvy Sauce dan Chocoletto mendapat sambutan yang memberangsangkan. Pengiklan di dalam blog ini juga telah bertambah. Syukur Alhamdulillah... Semuanya rezki dari Allah. 

 Antara Produk Dunia Niaga ieta, Pengalaman hidup, PANDUAN HIDUP, Kehidupan perlu diteruskan, Alhamdulillah, Syukur Alhamdulillah, produk terlajak laris, Tepung Magik, Tepung Cheezy Cheese Sauce, Mashed Potatoe With Gravvy Sauce, Chocoletto, Saya bersedih, Sedih
Bisnes dan kehidupan perlu diteruskan... Ini sebahagian produk yang berada di blog Dunia Niaga ieta

Tak perlulah saya ceritakan apa yang menyebabkan saya bersedih. Sedih...

Alhamdulillah... Saya ada suami dan anak-anak untuk mengubat hati yang sedih ini.

Benarlah...
Pedulikan apa orang nak kata...
Yang penting,
"Jaga amalan sendiri, jaga kerja sendiri, jaga keluarga sendiri dan jaga amal jariah sendiri...".

Jadi, berpeganglah pada kebiasaan bukan main hentam ikut-ikutan untuk dibuat amalan dan yang pasti, setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya dan telah ditentukan Allah kemenjadian atau tidak kemenjadiannya. Saya juga bukanlah suka semua hal nak distatuskan ditimeline facebook... Jadi, tak perlulah nak meroyan bagai nak rak kan...   ^__^

Apapun, kehidupan perlu diteruskan... Moga sedikit Panduan Hidup ini menyedarkan yang lain bahawa, Kehidupan perlu diteruskan walau apapun masalah yang melanda.

SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 orang yang sudi komen:

  1. walau apapun yang kak eita sedang lalui sekarang, semoga Allah permudahkan dan ringankan kesulitan yang dihadapi. Kehidupan ini tidakpernah lepas dari ujianNya, semoga kita tabah dan kuat mengharunginya :))

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah... Thanks Myra ^__^

      Delete
  3. begitulah kehidupan . tetap akan ada halangan dan cabaran . tdk ada apa yg blh dilakukan selain merenimanya dgn redha . berat mata memandang , berat lagi bahu yg memikul ... bersyukurlah masih ada tempat utk mengadu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Sis Vee. Alhamdulillah.. ^__^

      Delete
  4. Semoga Allah permudahkan beban perasaan yang ditanggung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah... Amiin... Trm kasih Nanie ^__^

      Delete
  5. semoga Allah permudahkan segala kesulitan yg dihadapi..aamin.

    ReplyDelete
  6. Perasaan sebgitu juga ujian dari Allah... Refha dan bertabahlah...

    ReplyDelete
  7. Ujian dr Allah sabar dan redha....yg pntg hidup msti diteruskan

    ReplyDelete
  8. Amiin... Terima kasih Encik Nazlee, Maria dan Mimi ^__^

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *