Cikgu ieta berblogging dari tahun 2009. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam lagi. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

Kehidupan perlu diteruskan

Beberapa hari ni sebenarnya ada beberapa perkara yang mendukacitakan hati saya. Saya bersedih sebenarnya. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa sedihnya saya. Namun... "Kehidupan perlu diteruskan".

Pengalaman hidup, PANDUAN HIDUP, Kehidupan perlu diteruskan, Alhamdulillah, Syukur Alhamdulillah, produk terlajak laris, Tepung Magik, Tepung Cheezy Cheese Sauce, Mashed Potatoe With Gravvy Sauce, Chocoletto, Saya bersedih, Sedih
Aku sentiasa tenang berada di sini, melayan karenah murid-muridku yang ku cintai

Ya, Kehidupan perlu diteruskan. Walau sedih bagaimana sekalipun. Walau duka bagaimana sekalipun, berusaha untuk meneruskan kehidupan perlu dilakukan. Alhamdulillah saya ada bisnes. Walaupun kecil-kecilan, namun cukup menggembirakan hati saya kerana produk terlajak laris, Tepung Magik, Tepung Cheezy Cheese Sauce, Mashed Potatoe With Gravvy Sauce dan Chocoletto mendapat sambutan yang memberangsangkan. Pengiklan di dalam blog ini juga telah bertambah. Syukur Alhamdulillah... Semuanya rezki dari Allah. 

 Antara Produk Dunia Niaga ieta, Pengalaman hidup, PANDUAN HIDUP, Kehidupan perlu diteruskan, Alhamdulillah, Syukur Alhamdulillah, produk terlajak laris, Tepung Magik, Tepung Cheezy Cheese Sauce, Mashed Potatoe With Gravvy Sauce, Chocoletto, Saya bersedih, Sedih
Bisnes dan kehidupan perlu diteruskan... Ini sebahagian produk yang berada di blog Dunia Niaga ieta

Tak perlulah saya ceritakan apa yang menyebabkan saya bersedih. Sedih...

Alhamdulillah... Saya ada suami dan anak-anak untuk mengubat hati yang sedih ini.

Benarlah...
Pedulikan apa orang nak kata...
Yang penting,
"Jaga amalan sendiri, jaga kerja sendiri, jaga keluarga sendiri dan jaga amal jariah sendiri...".

Jadi, berpeganglah pada kebiasaan bukan main hentam ikut-ikutan untuk dibuat amalan dan yang pasti, setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya dan telah ditentukan Allah kemenjadian atau tidak kemenjadiannya. Saya juga bukanlah suka semua hal nak distatuskan ditimeline facebook... Jadi, tak perlulah nak meroyan bagai nak rak kan...   ^__^

Apapun, kehidupan perlu diteruskan... Moga sedikit Panduan Hidup ini menyedarkan yang lain bahawa, Kehidupan perlu diteruskan walau apapun masalah yang melanda.

SHARE

Cikgu ieta Blogging Marketing Management Expert & Freelance Speaker

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 orang yang sudi komen:

  1. walau apapun yang kak eita sedang lalui sekarang, semoga Allah permudahkan dan ringankan kesulitan yang dihadapi. Kehidupan ini tidakpernah lepas dari ujianNya, semoga kita tabah dan kuat mengharunginya :))

    ReplyDelete
  2. begitulah kehidupan . tetap akan ada halangan dan cabaran . tdk ada apa yg blh dilakukan selain merenimanya dgn redha . berat mata memandang , berat lagi bahu yg memikul ... bersyukurlah masih ada tempat utk mengadu ...

    ReplyDelete
  3. Semoga Allah permudahkan beban perasaan yang ditanggung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah... Amiin... Trm kasih Nanie ^__^

      Delete
  4. semoga Allah permudahkan segala kesulitan yg dihadapi..aamin.

    ReplyDelete
  5. Perasaan sebgitu juga ujian dari Allah... Refha dan bertabahlah...

    ReplyDelete
  6. Ujian dr Allah sabar dan redha....yg pntg hidup msti diteruskan

    ReplyDelete
  7. Amiin... Terima kasih Encik Nazlee, Maria dan Mimi ^__^

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *