13 June 2014

Sekadar renungan bersama...

As salam. "Sekadar renungan bersama..."

Sekadar renungan bersama... Blogger merupakan salah seorang pegamal media massa. Masyarakat dahagakan sumber maklumat yang benar. Jadi, berikan maklumat yang tepat dan harus berfakta yang logik dek akal... bukan main copy paste tanpa sumber rujukan dan hanya mengikutkan perasaan dan mengeruhkan lagi keadaan... Status di timeline bagai-bagai. Mewujudkan sentimen yang berbagai. Jadi, jagalah tutur kata kita di timeline dan blog masing-masing ya...

Sekadar renungan bersama... Buat yang betul, jangan buat yang tak betul. Betulkan mana yang tak betul, bila buat, buat betul-betul. Walaupun bukan sentiasa betul, cubalah buat benda yang betul. Biar orang kata kita tak betul, asalkan kita buat benda yang betul. Sekadar renungan bersama...



Renung2kanlah...

What You Give,  You Will Get Back ^__^

8 comments:

  1. betul sgt tu cikgu ieta. cx pon masa awal kmncln buat blog, cx da ade matlamat utama dlm blogging. Alhamulillah cx msh ikut. kite kena tahu apa yg kita share dkt blog sbb semua itu tggjwb kita.

    ReplyDelete
  2. Yeahh ena pun masih banyak buat salah. Ena cuba perbetulkan apa yang masih belum betul. Terima kasih atas nasihat dan peringatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2lah kita Ena tegur menegur dan ingat memperingati... Akak pun tak semestinya betul semua... ^__^

      Delete
  3. Setuju dgn apa yg dikatakan.. t kasih atas peringatan yg baik ini Ieta.. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?