Sekadar renungan bersama...

As salam. "Sekadar renungan bersama..."

Sekadar renungan bersama... Blogger merupakan salah seorang pegamal media massa. Masyarakat dahagakan sumber maklumat yang benar. Jadi, berikan maklumat yang tepat dan harus berfakta yang logik dek akal... bukan main copy paste tanpa sumber rujukan dan hanya mengikutkan perasaan dan mengeruhkan lagi keadaan... Status di timeline bagai-bagai. Mewujudkan sentimen yang berbagai. Jadi, jagalah tutur kata kita di timeline dan blog masing-masing ya...

Sekadar renungan bersama... Buat yang betul, jangan buat yang tak betul. Betulkan mana yang tak betul, bila buat, buat betul-betul. Walaupun bukan sentiasa betul, cubalah buat benda yang betul. Biar orang kata kita tak betul, asalkan kita buat benda yang betul. Sekadar renungan bersama...Renung2kanlah...

What You Give,  You Will Get Back ^__^

Comments

  1. betul sgt tu cikgu ieta. cx pon masa awal kmncln buat blog, cx da ade matlamat utama dlm blogging. Alhamulillah cx msh ikut. kite kena tahu apa yg kita share dkt blog sbb semua itu tggjwb kita.

    ReplyDelete
  2. Yeahh ena pun masih banyak buat salah. Ena cuba perbetulkan apa yang masih belum betul. Terima kasih atas nasihat dan peringatan

    ReplyDelete
  3. Setuju dgn apa yg dikatakan.. t kasih atas peringatan yg baik ini Ieta.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.