CARI DI SINI

13 June 2014

Sekadar renungan bersama...

As salam. "Sekadar renungan bersama..."

Sekadar renungan bersama... Blogger merupakan salah seorang pegamal media massa. Masyarakat dahagakan sumber maklumat yang benar. Jadi, berikan maklumat yang tepat dan harus berfakta yang logik dek akal... bukan main copy paste tanpa sumber rujukan dan hanya mengikutkan perasaan dan mengeruhkan lagi keadaan... Status di timeline bagai-bagai. Mewujudkan sentimen yang berbagai. Jadi, jagalah tutur kata kita di timeline dan blog masing-masing ya...

Sekadar renungan bersama... Buat yang betul, jangan buat yang tak betul. Betulkan mana yang tak betul, bila buat, buat betul-betul. Walaupun bukan sentiasa betul, cubalah buat benda yang betul. Biar orang kata kita tak betul, asalkan kita buat benda yang betul. Sekadar renungan bersama...



Renung2kanlah...

What You Give,  You Will Get Back ^__^

8 comments:

  1. betul sgt tu cikgu ieta. cx pon masa awal kmncln buat blog, cx da ade matlamat utama dlm blogging. Alhamulillah cx msh ikut. kite kena tahu apa yg kita share dkt blog sbb semua itu tggjwb kita.

    ReplyDelete
  2. Yeahh ena pun masih banyak buat salah. Ena cuba perbetulkan apa yang masih belum betul. Terima kasih atas nasihat dan peringatan

    ReplyDelete
  3. Setuju dgn apa yg dikatakan.. t kasih atas peringatan yg baik ini Ieta.. :)

    ReplyDelete

Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

Jika mesej atau email saya terus nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana tahu saya.
3) Dari channel mana
4) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak channel.

Rules saya :
1) Nak minta sedekah saya tak bagi online ni.
2) Jangan buang masa saya dengan mengumpat, cerita tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Setakat beri salam senyap jangan mesej saya.
4) Setakat nak bersembang kosong jangan mesej saya.
5) Nak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Saya beri borang lengkapkan.

Terima kasih 😊
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger & Social Media Expert Coach

Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *