PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Sekadar renungan bersama...

As salam. "Sekadar renungan bersama..."

Sekadar renungan bersama... Blogger merupakan salah seorang pegamal media massa. Masyarakat dahagakan sumber maklumat yang benar. Jadi, berikan maklumat yang tepat dan harus berfakta yang logik dek akal... bukan main copy paste tanpa sumber rujukan dan hanya mengikutkan perasaan dan mengeruhkan lagi keadaan... Status di timeline bagai-bagai. Mewujudkan sentimen yang berbagai. Jadi, jagalah tutur kata kita di timeline dan blog masing-masing ya...

Sekadar renungan bersama... Buat yang betul, jangan buat yang tak betul. Betulkan mana yang tak betul, bila buat, buat betul-betul. Walaupun bukan sentiasa betul, cubalah buat benda yang betul. Biar orang kata kita tak betul, asalkan kita buat benda yang betul. Sekadar renungan bersama...

video


Renung2kanlah...

What You Give,  You Will Get Back ^__^

SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 orang yang sudi komen:

  1. betul sgt tu cikgu ieta. cx pon masa awal kmncln buat blog, cx da ade matlamat utama dlm blogging. Alhamulillah cx msh ikut. kite kena tahu apa yg kita share dkt blog sbb semua itu tggjwb kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... kengkadang tu, fikir banyak2 kali gak nk publish something even ni blog sendiri CX...

      Delete
  2. Yeahh ena pun masih banyak buat salah. Ena cuba perbetulkan apa yang masih belum betul. Terima kasih atas nasihat dan peringatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2lah kita Ena tegur menegur dan ingat memperingati... Akak pun tak semestinya betul semua... ^__^

      Delete
  3. Setuju dgn apa yg dikatakan.. t kasih atas peringatan yg baik ini Ieta.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 kita ambil yg baik dlm kehidupan kita ni Yeop ^__^

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *