PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Unifi

As salam.
Gini....

Line tenet "Unifi" kat umah by fon, mcm siput babas... ape pun tak leh buat... TENSEN... tak tau pe plak masalahnye lagi... Tp hyyptv ok je unifi tu. 

Unifi dan TTTE by fon di opis ok jer pulak...

Unifi, hyyptv, wireless Unifi, Tune Talk Tone Excel, Internet bermasalah, menanda kertas exam
Ngantuk tunggu line tenet di rumah ok... (Sumber gambar :  pakcik gugel). 

PC kat umah, xleh on, ada kaitannyakah hingga fon ni tak leh detect ngan wireless Unifi di rumah tu?

Unifi, hyyptv, wireless Unifi, Tune Talk Tone Excel, Internet bermasalah, menanda kertas exam
 Sreenshoot Unifi ke 3G Sim Tune Talk Tone Excel tengah k.o linenya

Bila di ofis ok je Unifi dan Tune Talk Tone Excel... kat rumah je yg k.o... something wrong anywhere le tu... kena cari puncanya nanti.

Pada saya, Piala Dunia tak rasa rugi pun kalo tak tengok... tak penting bagi saya. Yang penting, customer whatsapp atau pm inbox nak beli produk tapi whatsapp lambat terima dan pm inbox tak boleh nak buka dek line internet yang problem. Ha... yang tu memang rasa sangat rugi... Kesian customer-customer saya...

Tune Talk Tone Excel (TTTE) langsung... sampai je umah, terus hilang line tenet... kat highway ok lak... Atenye... Takkan nak duduk di highway manjang... Kerja kalo tak melibatkan penggunaan internet tak kisah... ni kebanyakan kerja melibatkan internet. Pehtu, kesian customer yang tunggu iklan mereka siap... Nak wat assignment lagi... Ni duduk menanda kertas exam, terfikir lak nak tanya rakan-rakan.

Unifi ke fon ke atau Tune Talk Tone Excel yang bermasalah ni... Ha, sapa pakar Unifi dan Tune Talk Tone Excel  meh tolong beri pandangan sat mai.... Trimas... ^__^

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 orang yang sudi komen:

  1. saya pengguna tunetalk excell,,so far tkde pulak masalah kak...

    ReplyDelete
  2. hurmmm.... sabar ek kak ieta...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum.

    Dirumah sewa ni, tuan rumah guna unifi..tiada masalah..cuma ada waktunya, dah mcm astro plak..bila cuaca tak elok..dia join tumpang tak elok skali T_T hehe

    Tunetalk saya tak pernah guna kak..

    #Singgah jap kak ieta..lama sangat saya tak kesini.. moga akak sekeluarga sihat semuanya.. :)

    ReplyDelete
  4. tak dapek eden nak nolong..hihi...

    ReplyDelete
  5. Hmm.. sabar jelah. Mmg tension klu line mc tu...

    ReplyDelete
  6. Sekarang dok tengok kwn dok promote tune talk ni..
    Tp cheq bkn pengguna ke 2 2 tu..huhuu

    Sbb line UNIFI xdpt kt rmh

    ReplyDelete
  7. memang fed up kalau line internet ni buat hal...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *