CARI DI SINI

18 June 2014

Unifi

As salam.
Gini....

Line tenet "Unifi" kat umah by fon, mcm siput babas... ape pun tak leh buat... TENSEN... tak tau pe plak masalahnye lagi... Tp hyyptv ok je unifi tu. 

Unifi dan TTTE by fon di opis ok jer pulak...

Unifi, hyyptv, wireless Unifi, Tune Talk Tone Excel, Internet bermasalah, menanda kertas exam
Ngantuk tunggu line tenet di rumah ok... (Sumber gambar :  pakcik gugel). 

PC kat umah, xleh on, ada kaitannyakah hingga fon ni tak leh detect ngan wireless Unifi di rumah tu?

Unifi, hyyptv, wireless Unifi, Tune Talk Tone Excel, Internet bermasalah, menanda kertas exam
 Sreenshoot Unifi ke 3G Sim Tune Talk Tone Excel tengah k.o linenya

Bila di ofis ok je Unifi dan Tune Talk Tone Excel... kat rumah je yg k.o... something wrong anywhere le tu... kena cari puncanya nanti.

Pada saya, Piala Dunia tak rasa rugi pun kalo tak tengok... tak penting bagi saya. Yang penting, customer whatsapp atau pm inbox nak beli produk tapi whatsapp lambat terima dan pm inbox tak boleh nak buka dek line internet yang problem. Ha... yang tu memang rasa sangat rugi... Kesian customer-customer saya...

Tune Talk Tone Excel (TTTE) langsung... sampai je umah, terus hilang line tenet... kat highway ok lak... Atenye... Takkan nak duduk di highway manjang... Kerja kalo tak melibatkan penggunaan internet tak kisah... ni kebanyakan kerja melibatkan internet. Pehtu, kesian customer yang tunggu iklan mereka siap... Nak wat assignment lagi... Ni duduk menanda kertas exam, terfikir lak nak tanya rakan-rakan.

Unifi ke fon ke atau Tune Talk Tone Excel yang bermasalah ni... Ha, sapa pakar Unifi dan Tune Talk Tone Excel  meh tolong beri pandangan sat mai.... Trimas... ^__^

7 comments:

  1. saya pengguna tunetalk excell,,so far tkde pulak masalah kak...

    ReplyDelete
  2. hurmmm.... sabar ek kak ieta...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum.

    Dirumah sewa ni, tuan rumah guna unifi..tiada masalah..cuma ada waktunya, dah mcm astro plak..bila cuaca tak elok..dia join tumpang tak elok skali T_T hehe

    Tunetalk saya tak pernah guna kak..

    #Singgah jap kak ieta..lama sangat saya tak kesini.. moga akak sekeluarga sihat semuanya.. :)

    ReplyDelete
  4. tak dapek eden nak nolong..hihi...

    ReplyDelete
  5. Hmm.. sabar jelah. Mmg tension klu line mc tu...

    ReplyDelete
  6. Sekarang dok tengok kwn dok promote tune talk ni..
    Tp cheq bkn pengguna ke 2 2 tu..huhuu

    Sbb line UNIFI xdpt kt rmh

    ReplyDelete
  7. memang fed up kalau line internet ni buat hal...

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *