Cikgu ieta Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Mula menulis di blog dari tahun 2006. Lifestyle Blogger, bebas menulis apa sahaja. 2020 Social Media Expert. Masih seorang Blogger dan Freelance Speaker.

Rashidun Caliph Conference 2014Team Denaihati.com telah mewar-warkan tentang program "Rashidun Caliph Conference 2014" yang akan diadakan di Dewan Merdeka, PWTC Kuala Lumpur pada 30hb Ogos 2014 sempena hari kemerdekaan Malaysia yang ke 57. 

Objektif utama program Rashidun Caliph Conference 2014 ini diadakan adalah untuk menyediakan wadah dalam perkongsian idea dan pengetahuan bersama ulama-ulama terkenal dalam usaha menambah lagi ilmu pengetahuan dan pemahaman yang lebih baik tentang Rashidun Caliph dalam islam.

Tathweer Sdn Bhd, Siapakah Saidina Uthman Bin Affan, Advertorial, Iklan, Mushaf Uthman, Kisah sahabat nabi, Kisah Khulafaur Rasyidin, Saidina Uthman Bin Affan, Denaihati.com, Erti Khulafa ar-Rasyidin, Dewan Merdeka, PWTC Kuala Lumpur, persidangan 4 khalifah islam, persidangan islamik, persidangan rashidun caliph 2014, rashidun caliph 2014, Rashidun Caliph Conference 2014, world islamic conference, hari kemerdekaan Malaysia yang ke 57, biodata ringkas tentang Khulafaur Rasyidin,
Klik banner ini untuk maklumat lanjut program.

Denaihati.com merupakan Media Partner bagi program Rashidun Caliph Conference 2014  yang dianjurkan oleh Tathweer Sdn Bhd Untuk pendaftaran dan makluman lanjut tentang program, anda boleh layari Denaihati.com sekarang.


Sedikit info tentang Rashidun Caliph tersohor di dalam Islam :

SIAPAKAH KHULAFA AR-RASYDIN?

Khulafa ar-Rasyidin
 atau Khulafa ar-Rasyidun adalah jamak kepada Khalifatur Rasyid yang bererti wakil-wakil atau khalifah-khalifah yang benar atau lurus. 

Mereka merupakan waris kepimpinan Rasulullah selepas kewafatan baginda. Perlantikan Khulafa Ar Rasyidin dibuat secara syura iaitu perbincangan oleh sahabat-sahabat junjungan mulia Nabi Muhammad s.a.w.

Selepas pemerintahan Khulafa Ar Rasyidin, kerajaan Islam diganti oleh kerajaan Ummaiyyah.

Siapakah Saidina Uthman Bin Affan?

Saidina Uthman Bin Affan Bin Abu Al-’As Bin Umaiyah adalah Khalifah Ar Rasyidin yang ke tiga.

Jasa 
Saidina Uthman Bin Affan

Saidina Uthman Bin Affan sangat berjasa dalam usaha membebaskan hamba pada hari Jumaat setiap minggu. Beliau sanggup menderma sebanyak 300 ekor unta dan 10,000 dinar untuk kegunaan tentera Islam dalam peperangan Tabuk. 

Saidina Uthman Bin Affan merupakan utusan Rasulullah SAW dalam perjanjian Hudaibiyah. Beliau adalah khalifah yang bertanggungjawab dalam usaha menyempurnakan Al-Quran dengan memerintahkan empat orang sahabat untuk menyalin semula Al-Quran dalam bentuk yang sempurna yang dikenali sebagai Mushaf Uthman. Jasa Saidina Uthman Bin Affan memang banyak jika mahu dibincangkan di sini. 

Topik perbincangan

Kisah Saidina Uthman Bin Affan serta tiga lagi Khulafaur Rasyidin dan pelbagai lagi perkara berkaitan sistem kenegaraan dan banyak lagi topik menarik akan dibentangkan dengan lebih terperinci oleh ilmuwan-ilmuwan Islam terkenal semasa program  Rashidun Caliph Conference 2014. Jadi sebagai muslim, sewajarnya Khulafaur Rasyidin ini kita jadikan contoh tauladan sepanjang zaman. Ingin tahu lebih lanjut tentang Khalifaur Rasyidin ini? Jom kita pergi menimba ilmu dalam program Rashidun Caliph Conference 2014 yang akan berlangsung tidak lama lagi. 

Entri Rashidun Caliph Conference 2014 ini merupakan entri Denaihati terbaik kerana entri Rashidun Caliph Conference 2014 ini telah memikat hati saya untuk mendalami lagi kisah semua Khulafaur Rasyidin yang bijak lagi berani memperjuangkan Islam.


Tathweer Sdn Bhd, Rashidun Caliph, Rashidun Caliph tersohor di dalam Islam, Siapakah Saidina Uthman Bin Affan, Advertorial, Iklan, Mushaf Uthman, Kisah sahabat nabi, Kisah Khulafaur Rasyidin, Saidina Uthman Bin Affan, Denaihati.com, Erti Khulafa ar-Rasyidin, Dewan Merdeka, PWTC Kuala Lumpur, persidangan 4 khalifah islam, persidangan islamik, persidangan rashidun caliph 2014, rashidun caliph 2014, Rashidun Caliph Conference 2014, world islamic conference, hari kemerdekaan Malaysia yang ke 57, biodata ringkas tentang Khulafaur Rasyidin,
Klik sini untuk mendaftar

Sumber 1
Sumber 2

psss...
Tahukah anda denaihati.com sedang menganjurkan sebuah Contest Cabaran duit raya aidilfitri 2014 yang ditaja oleh Asamboi dot my?
 Klik banner untuk ke Asamboi dot my
Klik untuk ke Asamboi dot my
"Asamboi dot my diwujudkan untuk menyampaikan info dan maklumat kepada para pembaca dari sudut pandangan yang berbeza. Asamboi diuruskan oleh sekumpulan anak muda yang ingin menambah seri alam maya di Malaysia ini. Pelbagai jenis info dan maklumat akan dikongsikan di Asamboi.my"
Klik banner di bawah untuk menyertai Contest Cabaran duit raya aidilfitri 2014 hebat ini.

Cabaran Duit Raya 2014

Tathweer Sdn Bhd, Rashidun Caliph, Rashidun Caliph tersohor di dalam Islam, Siapakah Saidina Uthman Bin Affan, Advertorial, Iklan, Mushaf Uthman, Kisah sahabat nabi, Kisah Khulafaur Rasyidin, Saidina Uthman Bin Affan, Denaihati.com, Erti Khulafa ar-Rasyidin, Dewan Merdeka, PWTC Kuala Lumpur, persidangan 4 khalifah islam, persidangan islamik, persidangan rashidun caliph 2014, rashidun caliph 2014, Rashidun Caliph Conference 2014, world islamic conference, hari kemerdekaan Malaysia yang ke 57, Pray for Ghaza, biodata ringkas tentang Khulafaur Rasyidin,

#prayforGhaza, #savePalestin, #saveMalaysia, #prayforMH370, #MH370, #prayforMH17, #MH17


SHARE

Cikgu ieta Social Media Expert. Freelance Blogger & Speaker.

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 orang yang sudi komen:

 1. Assalamualaikum,
  Program yg sangat menarik!

  Salam Lebaran buat Ieta sekeluarga. Semoga Syawal ini disambut dengan gembira bersama insan2 tersayang. Mohon ampun dan maaf jika ada salah dan silap sepanjang perkenalan.
  Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin... :)

  ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *