PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan

Kemelut yang melanda jiwa dan akal sesetengah manusia ketika ini ialah boikot atau tidak dan suka tapi terpaksa boikot. Jadi, ingin saya kongsikan "Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan" yang pernah saya belajar dulu.

boycott, Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, Hadith Hassan soheh,Sabda nabi s.a.w, Hadith, boikot, terpaksa boikot, Tinggalkan perkara yang meragukan, Blog ieta, Tinggalkan perkara yang meragukan, Isu semasa, #please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia & #SaveAllMuslimInTheWorld, Boikot Israel, Boikot produk Israel
Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, Berfikirlah sebelum publish sesuatu di alam maya...

Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan.

Sabda nabi s.a.w yg bermaksud :
"Tinggalkan apa yang membimbangkan kamu kepada apa yang tidak membimbangkan kamu" Hadith Riwayat At-Tirmidzi / At-Turmudzi.

Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan ini merupakan Hadith Hassan soheh. Keterangan hadith ini bermaksud : Tinggalkan perkara yang engkau ragu dan ambillah perkara yang engkau tidak ragu. 


Nah... mudah je kan? Kalau dah ragu-ragu, tinggalkan sahaja...

boycott, Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, Hadith Hassan soheh,Sabda nabi s.a.w, Hadith, boikot, terpaksa boikot, Tinggalkan perkara yang meragukan, Blog ieta, Tinggalkan perkara yang meragukan, Isu semasa, #please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia & #SaveAllMuslimInTheWorld, Boikot Israel, Boikot produk Israel
Terbaik dan amat mudah difahami dari Afdlin Shauki. Saya setuju dengan kata-kata beliau ni.

Kembali kepada Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, sesungguhnya... Islam itu mudah... Usah menyesakkan minda dengan perkara yang sudah jelas dan terang dinyatakan melalui Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan itu. Namun jangan pula kita terlalu mempermudah-mudahkan ia sehingga mempertikaikan hukum Allah dan mencari gaduh berkaitan isu boycott ini melalui status kita di laman-laman sosial yang ada... Dunia dihujung jari... boleh search apa sahaja maklumat yang kita inginkan.


Entri berkaitan :
Berfikirlah sebelum publish

Sumber : E-Hadith


#please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia &  #SaveAllMuslimInTheWorld

SHARE

Cikgu ieta Blogger, Internet Marketer & Affiliate Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 orang yang sudi komen:

 1. Replies
  1. Ha ah. Afdlin memang bijak Hafiz ^__^

   Delete
 2. setuju.. jangan nyusahkan benda yang sebenarnya mudah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Life is easy if you make it easy kata pepatah omputih tu ada benarnya kan Suria? ^__^

   Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *