PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Manfaatkan medium sosial yang ada



As salam. "Manfaatkan medium sosial yang ada". Anda ada medium sosial?Manfaatkanlah medium sosial yang adaKenapa agaknya ya sedemikian tajuknya? Sebenarnya semalam baru saya on facebook saya seketika melalui PC. Terkejut saya diam tak diam, hingga 25/8/2014 jam 1.33 petang, ada 1,374 rakan-rakan yang sudi menjadi rakan alam maya saya di facebook berkongsi cerita, idea dan segalanya di situ. walaupun ramai stalker. Manakala followers blog pula baru ada seramai 1230 followers. Google + pula seramai 1,389 followers|1,355,029 views walaupun ramai silent reader. Taklah hebat mana... Ramai lagi blogger yang hebat-hebat dari saya. Tapi ia cukup memberi impak yang besar buat saya sebagai seorang guru, usahawan dan juga blogger.


Manfaatkan medium sosial yang ada, Advertorial, cara meningkatkan traffik blog, IKLAN JANA WANG ONLINE, PROMOTE BLOGGER, REVIEW BLOG BLOGGER, facebook, Google +, Blog ieta, Dunia Niaga ieta, Blogshop Dunia Niaga ieta merupakan medium niaga online, instagram, twitter, ummaland, media sosial, Linkedin
Manfaatkan medium sosial yang ada... Usah dicemari dengan perkara yang merosakkan jiwa dan bangsa.

Saya adalah seorang isteri, ibu, guru, student PJJ, blogger dan berniaga secara sambilan. Blog Kisah Cikgu ieta  merupakan medium untuk saya menulis apa sahaja. Samada berbentuk ilmiah mahupun yang santai-santai. Juga menyertai kontes dan segmen anjuran blogger. Manakala Blogshop Dunia Niaga ieta pula merupakan medium niaga online saya berniaga secara kecil-kecilan dan secara sambil-sambilan sahaja. Saya juga memperdagangkan produk-produk bisnes saya itu secara langsung dengan rakan-rakan dan sesiapa sahaja yang sukakan produk-produk niaga saya tu.

Instagram saya belum berapa mahir begitu juga dengan twitter. Apatah lagilah Ummaland yang masih sangat baru saya sertai. Sebab itulah saya galak sekali posting apa sahaja dilaman sosial facebook saya tu. Tapi bukanlah hari-hari dan setiap saat... 

Untuk tujuan perkongsian maklumat dan pembelajaran, boleh follow saya di Linkedin ataupun di slideshare saya.

Manfaatkan medium sosial yang adaSesiapa yang ada link2 seperti di atas, boleh letak link di ruangan komen ya. Bila berkelapangan, saya tambah ke dalam link saya. Banyak manfaatnya bila kita aktif di laman-laman sosial yang ada. Ini hanya sebahagian sahaja. Banyak lagi sebenarnya... Jadi, mari sama-sama kita memanfaatkan medium sosial yang ada. 

Selamat datang kepada rakan2 yang baru... Terima kasih kerana sudi add atau accept saya sebagai rakan facebook, follower blog dan semua laman sosial yang ada. 


psss...

Sudahkah anda meletakkan blog ieta ke dalam bloglist anda?

Untuk beriklan, boleh pm saya di sini ->>Ieta Mat Sa'ad.
Atau boleh kemukakan sebarang pertanyaan di sini ->>Blog ieta.
Boleh membeli pelbagai barang niaga saya di Blogshop saya ini ->>Dunia Niaga ieta.
 di Twitter dan boleh  jika entri ini bermanfaat.

Entri berkaitan : Networked Blogs



SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 orang yang sudi komen:

  1. Ummaland ena baru je sign up dua tiga hari lepas.. tapi malas nak buka.. sebab tak reti.. malas nak godek2 lagi.. wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah kan Ainaa... Tp best Ummaland tu mudah gunanya tp ramai tak add lg kat c2 ^__^

      Delete
  2. nanti cari kak ieta kat tempat2 lain lagi...he he he...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Terima kasih Siti Zawiah... sudi singgah ke blog ini ^__^

      Delete
  4. mesti nak kena manfaatkan social media sebaik mungkin untuk dapat trafik yang terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Tn Hj. Amir. Terima kasih Tuan ^__^

      Delete
  5. banyak lagi saya tak guna sosial media yang ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari berBlogging lah yg sy dapat tahu banyak rupanya lg lmn sosial yg ada Ainun ^__^

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *