PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Networked Blog

Huh, lamanya... tak update blog ni... Banyak benar entri duduk dalam deraf... Idea banyak tapi  dok deraf je la... 

Buka email, nampak "Networked Blog" apa yang dibaca oleh Chepah Ila Hussein ni ha... Dah lama saya follow blog beliau. Jadi silent reader blog Chepah gitu... hehe...

blogwalking dari Networked blog, PANDUAN BLOGGING, Tips Blogging, Networked Blog, Widget Blog, Jaringan Kerja Blog,follow this blog
Networked Blog : Membaca di alam maya. Rajin Chepah Ila Hussein  ni membaca...

Networked Blog berfungsi sebagai penghebah entri blog secara automatik di mana sahaja laman sosial facebook dan twitter termasuklah fanpage anda. Ia boleh diset sesuka hati anda.

Networked blog atau Jaringan Kerja Blog juga adalah salah satu widget blog yang memudahkan pembaca mengintai-ngintai blog anda terutamanya bagi silent reader. Ini kerana, mereka tidak perlu ada blog pun sudah boleh membaca blog anda atau informasi dari penulis dunia antarabangsa yang lain. Haaa... Syokkan... Berblogwalking dari Networked blog pun boleh juga... ^__^

Seperti contoh Blog ieta ni, telah saya setkan auto publish ke fanpage saya Blog ieta dan banyak lagi fanpage dan group fb yang saya ada. Biasanya widget ini blogger letakkan di side bar blog.

Cuba lihat di kanan Blog ieta ni. Ala... seperti gambar di bawah ni... Haaa... adakan? Cer tekan perkataan follow this blog tu? Yang mana tiada lagi widget ini, bolehlah letak ya. Ikut sahaja arahan diberi. Mudah bukan?

blogwalking dari Networked blog, PANDUAN BLOGGING, Tips Blogging, Networked Blog, Widget Blog, Jaringan Kerja Blog,follow this blog
Networked Blog : Urusan kerja menjadi mudah melalui widget ini.

Dari Networked Blog juga saya boleh membaca blog blogger yang lain termasuklah blog dari blogger dari luar negara. Haaaa... dah tau kan... Jom follow Networked Blog saya di sini-> Blog ieta ^__^

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 orang yang sudi komen:

  1. Memudahkan juga sebaran ke laman sosial yg lain kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap betul tu Maria. Ni salah 1 caranya.Banyak cara lg sbnrnya... ^__^

      Delete
  2. Emm memang penting juga menda ni..untuk kemajuan blog katakan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try n error je Hafizul akak ni... ^__^

      Delete
  3. Replies
    1. In shaa Allah...nk membaca mmg boleh networked blog ni En. Abu Bakar :)

      Delete
  4. benda baik, memudahkan bagus ikut dan cuba,

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaaAllah Tuan Amir. Terima kasihTuan.

      Delete
  5. Dalam bisnes kalau nak berjaya memang banyak network kena ada.

    Bloggin pun sama juga ya :)

    ReplyDelete
  6. Kak ieta,bagaimana membuat auto publish blog ke fanpages ya?menarik ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyfa klik je kat Networked Blogs akak tu. Then login seperti biasa dan daftarkan blog kat situ beserta kat mana Eyfa nak publishkan artikel Eyfa ya. Good luck ^__^

      Delete
  7. nak cuba jugak lah..terima kasih cikgu :-)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *