PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

SAMBUTAN HARI GURU

Ini kisah "Sambutan Hari Guru" di sekolah lama sebelum saya berpindah ke sekolah kini. 

Kisah Sambutan Hari Guru ni dah terlalu lama dah... Tahun 2009 punya cerita tu... Dah lama juga saya tidak dapat mengadap blog saya ni.... Selalu saya buat entri auto publish je. Kadangkala, saya sampai tak tahu bagaimana dan mana satu nak edit entri yang tersimpan rapi di dalam blog saya ni... Jadi, kali ni saya memilih untuk berkongsi sedikit kisah Sambutan Hari Guru.

Anda berniaga online? Dapatkan Skrip Pukau Pelanggan anda Di Sini

Begini kisahnya.... Pada 29 Mei 2009 dahulu..., sekolah telah mengadakan sambutan hari guru di mana, saya telah menyertai acara sukaneka merebut kerusi. Acara ini saya mendapat tempat ketiga. Diikuti acara telefon buruk. Saya berpasangan dengan murid saya tahun 6 Muhammad Huzaini. Kalah beb... Seterusnya acara ikat gula-gula, kali ini saya berpasangan dengan murid saya tahun 4, Muhammad Firdaus. Kalah lagi... he....

Selingan je gambar ni...
Nak menunjukkan saya happy dengan kerjaya utama saya sebagai guru. Blogger dan berniaga sambilan je...

Walau kalah, tapi still gak dapat hadiah yang boleh digunakan utk saya dan keluarga dirumah. Tahun 2009 lalu, banyak gaklah hadiah yang saya dapat sempena sambutan hari guru... sampai tak tahu nak simpan kat mana dalam rumah saya tu. Tahun 2009 paling seronok sekali sambutan Hari Gurunya kerana acara yang dijalankan berbeza dari tahun-tahun sudah.

Yang paling best sekali, dalam kelas tahun 4 sesi pagi waktu itu, saya telah mengadakan permainan musical chair, lagu-lagu dinyanyikan oleh murid-murid saya sendiri dan yang paling penting, anak-anak murid saya happy....

Di sebelah petang pula selesai acara sukan, di dalam kelas, saya membuat game kotak beracun untuk murid-murid kelas saya tahun 6. Memang fun dan happy.... Apa yang penting.... saya dan murid-murid saya gembira.... Dulu-dulu takde smartphone dan kamera. Gambar tak snap le... Sorry ya... ^__^

Dapatkan Skrip Pukau Pelanggan bisnes anda Di Sini

Demikianlah kisah Sambutan Hari Guru di sekolah lama saya. Lama sudah ia berlalu... Namun, saya gembira bila mengimbau kenangan lalu bersukaneka di sekolah lama saya tu. Syoknya bersukaneka setiap kali Sambutan Hari Guru diraikan. Anda bagaimana? Apa yang menarik dengan Sambutan Hari Guru di sekolah anda?

#please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia &  #SaveAllMuslimInTheWorld

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 orang yang sudi komen:

  1. masa kat sekolah dulu kalau sambutan hari guru nie biasanya ada persembahan la kot... :D menari bagai... hehehe... dah luper laa...

    Selamat Hari Guru buat Cikgu Ieta... semoga menjadi pendidik yang berjaya menghasilkan anak2 murid yang berkualiti... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persembahan tu memang dah jadi trend ^__^

      Terima kasih Acik Idah ^__^

      Delete
  2. Masa sekolah dulu, pengawas kena berdiri ketika sambutan hari Guru.. ena pengawas dan ia agak menyakitkan hati apabila tak dapat duduk.. pelajar lain dapat duduk.. hurmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian Ainaa... Samalah kita... huhu...

      Delete
  3. Ketika sambutan hari sukan, pengawas kena berdiri untuk awasi budak2.. ena masa tu pengawas sekolah dan ia agak menyakitkan hati bila tak dapat duduk sepanjang sambutan hari Guru.. hahaha apapun yang penting meriah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sentiasa meriah program ni Ainaa ^__^

      Delete
  4. saya bukan seorang pendidik..namun semasa menjadi pelajar saya sangat suka hari Guru..masa untuk glamer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ahla HB... ^__^

      Psss... kenapa blog HB tak boleh nak komen ya?

      Delete
  5. Haha..tak apalah..sekdar untuk keseronokan kan..emm bab main rebut kerusi tu, satu permainan yang menyeronokkan..saya masa sekolah dulu, selalu fail ha...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Hafizul.Program yg dah jadi trend ni just utk fun2 je... ^__^

      Delete
  6. Tahun ni biasa2 saja... Tapi tetap meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tahun 2010 ni yg paling meriah sebab bnyk juga sukan sy dapat join brbanding tahun lain ^__^

      Delete
  7. masa sambutan hari guru.. tertungu-tunggu persembahan dari cikgu-cikgu.. mmg rare je persembahan dorg.. nak tergelak je tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Akashah...Time ni bakat terendam banyak keluar ehe...

      Delete
  8. hahhaa seronokkan hari guru lg2 masa tukar hadiah hahha..anggota sokongan pun dpt join sekali..muhahha suka sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. part ni mmg best Liana. ^__^

      Delete
  9. tahun ni hadiah tak banyak sangat dapat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe... sifu tak dapat banyak hadiah, Duit banyak dah... hehe

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *