PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Apa di dalam Handbag Saya?

#kelabbloggerbenashaari, #entrykelabbloggerbenashaari, #cabaran30hari, Kisah blogger, UPDATE BLOG, Cabaran 30 Hari, Peribadi, Entry Kelab blogger Ben Ashaari, Kelab blogger Ben Ashaari, Apa ada dalam Handbag anda?, Handbag, Apa ada, dalam, Apa ada dalam, Apa, Apa ada dalam handbag?, Apa di dalam handbag anda?, Apa di dalam handbag?, Dalam handbag ada apa? Apa di dalam handbag saya?, Kisah Cikgu ieta, Cermin mata, beg tangan, minta izin pinjam, calculator comel, buku nota, kunci rumah, kunxi kereta, bedak muka, spray perfume, beg syiling, Beg duit, Kad bisnis, Sampul duit, kira untung rugi bisnis
Apa di dalam handbag saya? Cermin mata antaranya... ^__^

Apa di dalam handbag sayaCabaran 30 Hari pada hari ke 10 ini meminta saya bercerita Apa di dalam handbag saya?


#kelabbloggerbenashaari, #entrykelabbloggerbenashaari, #cabaran30hari, Kisah blogger, UPDATE BLOG, Cabaran 30 Hari, Peribadi, Entry Kelab blogger Ben Ashaari, Kelab blogger Ben Ashaari, Apa ada dalam Handbag anda?, Handbag, Apa ada, dalam, Apa ada dalam, Apa, Apa ada dalam handbag?, Apa di dalam handbag anda?, Apa di dalam handbag?, Dalam handbag ada apa? Apa di dalam handbag saya?, Kisah Cikgu ieta, Cermin mata, beg tangan, minta izin pinjam, calculator comel, buku nota, kunci rumah, kunxi kereta, bedak muka, spray perfume, beg syiling, Beg duit, Kad bisnis, Sampul duit, kira untung rugi bisnis
Apa di dalam handbag saya : Ha tu.... Patutlah kembung kan... ^__^

Apa di dalam handbag saya? Ini antaranya... lihat dari atas kanan ke kiri ya....


1) Calculator comel.

Wajib ada ni... Nak kira untung rugi bisnis mudah dengan calculator comel ni. Asalnya calculator comel ini mainan anak lelaki saya yang ke dua. Tetapi dek comel sangat dan mudah nak di bawa, saya minta izin untuk saya guna. Suka hati beliau sambil tersipu-sipu bila saya minta izin pinjam ^__^

2) Buku nota.

Buku nota yang berwarna biru tu... blogger arwah Syuhada Baharuddin yang beri tau... Sebab tu sayang... sangat dengan dia... :'( Saya gunakan buku nota itu untuk catatan bisnis saya.


Ahha... saya sukakan bau harum dan wangi kerana ia dapat menceriakan saya dan memberi semangat untuk saya bila menghidu wangian dari Pen sray Perfume ni. Oleh itu Pen sray Perfume ini antara yang wajib ada di dalam handbag saya.

4) Kunci Rumah.

Uish... wajib ada kunci rumah ni... Susah tanpanya. Pernah saya tertinggal kunci rumah di dalam rumah, menanti suami balik bukakan pintu, berpeluh kepanasan dibuatnya. Penat... penat... Serik dah saya... :D

5) Kunci kereta.

Perkara paling penting dan wajib ada dalam handbag saya. Semua pasti tahu kan kepentingan kunci kereta ni? Susah juga saya tanpanya...

6) Bedak Muka.

Sebenarnya saya jarang berbedak kerana muka saya alahan pada bedak dan sebarang alat solek. Saya hanya menggunakan bedak muka dari Italy ini pada waktu tertentu sahaja seperti majlis kenduri-kendara, keluar bersama suami atau sewaktu presentation sahaja. 

Saya lebih suka berwajah natural namun sesekali saya kenakan juga solekan tipis di wajah saya yang tak berapa comel tetapi sweet ni (Sila jangan muntah hijau ya... Ahaks...). Jadi, bedak muka ini hanyalah sebagai benda tambahan bila perlu sahaja.

7) Beg Syiling.

Bertahun sudah beg syiling ini berada di dalam handbag saya. Mudah tau dengan adanya beg syiling ni... Terutama sewaktu membeli aiskrim Malaysia yang berharga 30 sen. Tahukah anda, saya menabung syiling 50 sen dari zaman bujang lagi? Bagus menabung ni... Banyak faedahnya di kemudian hari.

8) Beg duit.

Wajib ada beg duit ni... Dalamnya yang bernama wang terisi. Tiada beg duit, bersepah dan payahlah nak mengirai mencari sekeping kertas bernama wang. Kan?

9) Kad Bisnis.

Walaupun saya berniaga kecil-kecilan dan sambil-sambilan... Kad bisnis ni penting... Juga penting untuk memperkenalkan diri saya sebagai seorang blogger. Anda sudah ada kad bisnis?

10) Cermin mata.

Lagi perkara wajib ada dalam handbag saya. Tanpa cermin mata, yang jauh tak nampaklah jawabnya. Jadi, sesiapa yang dah kenal saya, sila datang dekat bertegur sapa ya... Saya ni rabun jauh orangnya... huhu...

11) Sampul duit.

Sampul duit penting dan perlu ada di dalam handbag saya bagi memudahkan saya mengasingkan mengikut keperluan penggunaan saya lebih-lebih lagi waktu gaji diterima dan juga agihan wang untung dan modal bisnis sebelum saya ke bank.

#kelabbloggerbenashaari, #entrykelabbloggerbenashaari, #cabaran30hari, Kisah blogger, UPDATE BLOG, Cabaran 30 Hari, Peribadi, Entry Kelab blogger Ben Ashaari, Kelab blogger Ben Ashaari, Apa ada dalam Handbag anda?, Handbag, Apa ada, dalam, Apa ada dalam, Apa, Apa ada dalam handbag?, Apa di dalam handbag anda?, Apa di dalam handbag?, Dalam handbag ada apa? Apa di dalam handbag saya?, Kisah Cikgu ieta, Cermin mata, beg tangan, minta izin pinjam, calculator comel, buku nota, kunci rumah, kunxi kereta, bedak muka, spray perfume, beg syiling, Beg duit, Kad bisnis, Sampul duit, kira untung rugi bisnis
Apa di dalam Handbag Saya : Berguna Sampul Raya ni...


Apa di dalam handbag saya ni adalah keperluan semata...Nak tahu? Sebab tu saya suka guna handbag yang besar... Mudah nak muatkan segalanya... Kadangkala bila mahu ke satu-satu tempat tetapi tak lama, pampers pun muat tau... Ha... kan mudah... Tak perlu susahkan suami carry beg yang lain. Sebab dalam beg tangan saya ni, muat segalanya. Saya sudah cerita apa di dalam handbag sayaApa di dalam handbag anda pula?



** Seperti paparan di 8 share

#cabaran30hari, #entrykelabbloggerbenashaari, #kelabbloggerbenashaari,

SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 orang yang sudi komen:

  1. saya tak ada handbeg hehe tapi dalam beg galas saya ada banyak jugak barang dalam tu. Buku especially

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eah... Yn. Sabree memang rajin membaca. Bagus sikap tu Tuan :)

      Delete
  2. Samolah cam omak, bezanya omak pakai beg sandang.... sonang nak angkut bebudk kiri kanan... (kes jeles nak dukung)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya encik suami tak bagi guna beg sandang. Bahaya katanya. Terima kasih Omak ^ sudi jenguk sini ^__^

      Delete
  3. sampul duit pun ade kak..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang nak pi kenduri ada sampul duit

      Delete
    2. Saya x ada beg.. Tapi saya simpan setiap pesanan yg baik dalam ingatan

      Delete
  4. Wah menarik kak ieta hehe..kunci rumah biar dlm beg je kak ieta saya dah terkena juga sblm ni... di dalam beg saya semua org akan cakap..mesti alat makeup ni...tapi percayalah..saya paling tidak gemar bawa alat makeup dalam beg hehe..yang ada,laptop,hp,cable usb,pendrive,tisu,beg duit tapi duit biasa dlm poket hihi..
    Perfume dan pen serta buku nota..thats all..nasib la printer tak muat nak.masuk dlm beg hihi...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *