PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Cabaran 30 hari | Hari 5 | 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda



Cabaran 30 hari | Hari 5 | 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda. Huh! Mencabar betul cabaran hari ke 5 ni...

#cabaran30hari, #entrykelabbloggerbenashaari, #kelabbloggerbenashaari, Blog ieta, buku kegemaran saya, CONTEST, SEGMEN, Cabaran 30 hari, hari ke 5, 3 perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda, kekasih, rahsia, salah faham, Suami, kekasih cinta hati saya, 3 perkara yang ingin saya katakan kepada bekas kekasih saya, pasangan halal, Sue Izza, Najeeb, Ty, gang KBBA, backdated, auto publish
Bila dah berumahtangga, apa yang suami suka, itulah yang jadikan kita bahagia. Eh... Luar topik dah ni... Ahakssss... :D

Cabaran 30 hari | Hari 5 | 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda. Cabaran 30 hari pada hari ke 5, begitu pula tajuk yang diberinya ya? 3 perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda. Menurut pemahaman saya, bekas kekasih bermaksud orang berlainan jantina yang pernah menaruh rasa dan perasaan kasih kepada kita.



Ada ke kekasih saya ni? Biarlah menjadi rahsia... Namun semuanya telah saya ceritakan A 2 Z kepada suami saya. Penting wo cerita... Supaya tidak timbul sebarang salah faham kelak... Kena jaga hati suami... Suami saya sahajalah kekasih cinta hati saya... Tiada dua dan tiada tiga. hee... Untung suami saya sebab dapat isteri chenta hatinya yang setia macam saya ni kan? :)

Okay, balik kepada topik, 3 perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda. Payahnya lah hai nak memikiorkannya...

Ahha.... dapat dah! 3 perkara yang ingin saya katakan kepada bekas kekasih saya ialah :


1) "Alhamdulillah tak jadi... Suami saya adalah yang terbaik buat saya". 
2) "Setiap yang berlaku, pasti ada hikmahnya. Saya tak menyesal langsung tak kawen dengan awak sebab awak bukan diciptakan untuk saya". 
3) "Gi blahlah weyh... Kalo boleh saya pun tak ingin berkasih dengan awak. Buang masa je couple2 ni... Banyak lagi perkara berfaedah yang boleh saya buat tau dari berkasih-kasihan dengan awak".

Haaa... tu... Kan... Sebenarnya lebih baik bernikah beb dari bercinta lama-lama... Tak percaya? Meh baca sini 5 sebab kenapa perlu bernikah

Seperkara lagi, usahlah dikenang perkara yang dah lepas-lepas... Buang masa sahaja kerana dalam jiwa dan otak kita ni, ada banyak perkara berfaedah lagi perlu kita fikirkan dari teringat atau berfikir tentang bekas-bekas kekasih tu. Andai telah berumahtangga, sebenarnya hidup lebih bermakna dengan pasangan halal yang telah ditakdirkan untuk kita. Usah diratapi dan ditangisi kecewa bercinta tu.

Andai belum berumahtangga, bersabarlah. Pasti ada jodoh yang terbaik untuk anda. Teruskan solat hajat dan solat Istikharah mohon pada Allah ya ^__^

Cabaran 30 hari | Hari 5 | 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda. Haaaa... begitulah ceritanya... Siap sudah entri suka-suki hati ahli kelab blogger Ben Ashaari untuk hari ke 5 ni.... Dah siap ke Cabaran 30 hari | Hari 5 | 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda semua?


Terima kasih diucapkan kepada semua blogger yang mencetuskan brilliant idea dalam Cabaran 30 hari untuk ahli kelab. Hingga hari-hari saya berjaya menyiapkan entri walaupun entri ada yang backdated dan auto publish


"Saja suka-suka je join cabaran ni... sebab saya memang sukakan cabaran. Blog ni memang sebelum ni seminggu ada entri paling banyak 3 ke 4 entri je. Paling sikit seminggu 2 atau 1 entri. Cikgu bizi dik... bukan nak mengadap blog 24 jam. Kan... Lainlah tak bekerja, pasti hari-hari dapat blogging kan? Serius cakap, cabaran ni secara tidak langsung dapat menguji skill menaip dan mengasah minda saya sebenarnya ^__^" kata ieta mat sa'ad. Sayalah tu... :D
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 orang yang sudi komen:

  1. Replies
    1. hehe... tu lah tu... baca balik tulisan akak ni, akak gelak gelihati pulak :D

      Delete
  2. tq join.wahhh ayat 3 ganas woooo heheeh

    ReplyDelete
  3. yg no 3 tu kejam sgt eahahahahah... tp yg no 1,2 tu ayat selamat... tau tak task no 5 ni mmg betol2 mencabar org yg dah berkawin ni dan org mcm kita kak... malu plak dah tua2 ni nak citer kisah lampau kan? hahaha nama pon cabaran nak tak nak ke go on...

    ReplyDelete
  4. Perghh ayat tak bleh blah la .... :) hahaha.. best best ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak memang brutal sebenarnya Sifu hehe

      Delete
  5. artikel yang menarik dan bermanfaat sekali, memang betul, jangan terlalu lama pacaran, lebih baik segera menikah agar bisa halal

    ReplyDelete
  6. hahaha..ayt ketiga tu takleh blah..blah la weyhhh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Akak baca balik pun akak tergelak Nad hehe. Entah macam mana entah boleh keluar ayat tu :D

      Delete
  7. Ha Ha! Nice humor! Really appreciate the choice of words!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Bagus blogger² yang buat cabaran ni. Keluar segala ceritanya sudah... win... :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *