PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Surat Kepada Anak-Anak Ibu. Cabaran 30 Hari, Hari 15

#cabaran30hari, #entrykelabbloggerbenashaari, #kelabbloggerbenashaari, Kisah Cikgu ieta, TAZKIRAH, Surat, #cabaran30hari, #entrykelabbloggerbenashaari, #kelabbloggerbenashaari, Kisah Cikgu ieta, TAZKIRAH, Surat, Surat Kepada Anak-Anak Ibu, Cabaran 30 Hari, Hari 15,

Surat Kepada Anak-Anak Ibu. Cabaran 30 Hari, Hari 15. Puas saya memikirkan. Kepada siapa lah hendak dituju surat seperti yang diminta oleh Cabaran 30 Hari, Hari 15 ini. Akhirnya...

Surat Kepada Anak-Anak Ibu. Cabaran 30 Hari, Hari 15, menjadi pilihan saya. Iyalah kan... Takkan nak tulis surat kepada kekasih pula kan? Sudah bersuami. Jika mahu beri surat kepada suami, pun tidak kena gaya... Umum blog ni... Seluruh dunia boleh baca. Agak-agaklah kan...? Baik mesej terus atau bercakap sahaja terus terang kepada suami. Itu lebih bagus. 

Baiklah... terus kepada tujuan.

Surat Kepada Anak-Anak Ibu

Assalamu'alaikum.

Anak-anak ibu... Adilah, Akmal, Fatihah, Nazihah dan Latiff. Ketahuilah, Ibu sayangkan kamu semua.

Anak-anak ibu... Bila dewasa kelak, jadilah manusia yang berguna. Tidak menyusahkan sesiapa. Andai sesiapa berbicara nista, senyumlah sahaja kepadanya. Usah dibalas dengan kejian pula.

Anak-anak ibu... Dari lahir kalian ibu dan ayah menjaga, membelai kamu dengan penuh kasih dan sayang. Oleh itu jagalah diri kalian sebaik mungkin. Usah biarkan pemikiran kalian dibelenggu oleh perkara negatif kerana dalam jiwa dan minda, terlalu banyak perkara berfaedah lagi perlu difikirkan.

"Jiwa yang merdeka adalah bebas dari mengikut telunjuk dan budaya Barat" Ingat tu.

Sekian. Salam sayang peluk cium dari ibu.

Surat Kepada Anak-Anak Ibu. Cabaran 30 Hari, Hari 15. Moga bermanfaat entri ringkas ini. Surat Kepada Anak-Anak Ibu. Cabaran 30 Hari, Hari 15 hanya mengisi ruang penulisan yang ada.

#cabaran30hari, #entrykelabbloggerbenashaari, #kelabbloggerbenashaari

Entri berkaitan Cabaran 30 Hari:

  1. 1 Gambar Terbaru dan 5 fakta diri saya.
  2. 5 cara memenangi hati saya
  3. Sesuatu yang menguatkan Saya
  4. Buku Kegemaran Saya
  5. 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda
  6. Apa-yang-anda makan hari ini
  7. Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda
  8. 5 lagu cinta kegemaran saya
  9. 5 lelaki yang menarik perhatian saya
  10. Apa di dalam Handbag Saya.
  11. Perkara lucu pada zaman kanak-kanak
  12. 5 whishlist saya.
  13. 5 blog kegemaran saya
  14. Cerita kasut saya

SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 orang yang sudi komen:

  1. Touching baca surat akak ni...sob, sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak baca balik pun sedih juga :'(

      Delete
  2. Kathy tak sempat join la sis..

    ReplyDelete
  3. Masih simpan surat terakhir yang mengandungi nasihat dari sahabat sehari sebelum dia terlibat kemalangan maut 15 tahun lalu..

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *