Ceramah Perdana Hijrah Rohani

Promosi, Ceramah Perdana Hijrah Rohani, Agama, Hijrah Rohani, #kelabbloggerbenashaari, #santaiblogger, #Blogieta, #KisahCikguieta, Awal Muharram, Maal Hijrah, peristiwa penting dalam sejarah Islam, penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah, tahun 622 Masihi, Peristiwa bersejarah, Peristiwa 1 Muharram, Takwim Hijrah, Program Astro, JELAJAH ASTRO KASIH, Ceramah & Zikir Perdana Maal Hijrah bertema HIJRAH ROHANI, Padang SMK Tengku Temenggong Ahmad, Kundang Ulu, Ledang, Johor, Ceramah dan Zikir Perdana, Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Haji Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri, barisan selebriti, Artis, Mawi, Pencetus Ummah, Imam Muda, Ustaz Kazim Elias, bekal juga benteng menuju destinasi abadi, MATI

Ceramah Perdana Hijrah Rohani.

Ceramah Perdana Hijrah Rohani merupakan program ilmiah bersempena memperingati detik bersejarah Awal Muharram atau Maal Hijrah, di mana ia merupakan satu hari yang penting bagi umat Islam sedunia. Sebagaimana umum telah mengetahui bahawa pada bulan ini, telah berlaku peristiwa penting dalam sejarah Islam iaitu penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Peristiwa bersejarah ini berlaku pada 1 Muharram tahun baru bagi Takwim Hijrah

Ceramah Perdana Hijrah Rohani adalah anjuran Astro di bawah program bertajuk JELAJAH ASTRO KASIHCeramah & Zikir Perdana Maal Hijrah bertema ‘HIJRAH ROHANI’. Program ini akan berlangsung pada 25 Oktober 2014 di Padang SMK Tengku Temenggong Ahmad, Kundang Ulu, Ledang, Johor

Ceramah dan Zikir Perdana ini juga akan di hadiri oleh Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Haji Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri.

Antara barisan selebriti yang turut serta adalah:

Pencetus Ummah / Imam Muda / Ustaz

  1. Ustaz Kazim Elias
  2. Ustaz Haslin Baharim
  3. Ustaz Amaluddin
  4. Ustaz Zulkifli Hamat
  5. IM Hizbur
  6. PU Rahmat
  7. PU Yeop
  8. PU Fakhrul
  9. PU Suffian
  10. PU Hafiz 

  Artis:
1.    Mawi
2.    Fizo Omar
3.    Iwan Syahman
4.    Ayai Ilusi
5.    Daqmie
6.    Haziq AF
7.    Silah KE3

Ceramah Perdana Hijrah Rohani ini amat bermanfaat untuk mereka yang dahagakan ilmu agama juga sebagai santapan rohani. Oleh itu, sesiapa yang berkelapangan, marilah datang beramai-ramai di majlis ilmu yang akan berlangsung tidak berapa hari lagi. Moga Ceramah Perdana Hijrah Rohani ini akan menambahkan ilmu dan membentuk rohani kita sebagai bekal juga benteng menuju destinasi abadi kita nanti iaitu MATI.


"Kita semua sama sahajaJangan ada gap antara kita..Ilmu dikongsi bukan untuk dijual beli." Syukran

Comments

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.