PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Jangan jadi katak bawah tempurung

UPDATE BLOG, Kisah Cikgu, Kisah benar, Kisah Cikgu, Motivasi, Motivasi Diri, Pesan arwah emak, #kelabbloggerbenashaari, TAZKIRAH, Jangan jadi katak bawah tempurung, pepatah, bidalan, Silibus darjah 5, silibus subjek Jawi tahun 5, Melentur buluh biar dari rebungnya
Jangan jadi katak bawah tempurung... Lama-lama, orang pun bosan.

Arwah emak pernah berpesan...
"Jangan jadi katak bawah tempurung".

Jangan jadi katak bawah tempurung. Bidalan ini maksudnya, hidup perlu bermasyarakat. Bercampur dengan orang lain tak kira siapa juga. Asalkan orang itu tidak membawa masalah kepada diri kita dan tidak memporak-perandakan kehidupan kita. Jangan dengan dunia sendiri sahaja... Lepas tu buat spekulasi yang macam2... ke sana ke mari minta belas kasihan. Buat ayat perli-perlian, caci-makian macam tak ingatkan Tuhan. Serupa macam dia tu Tuhan. Tak pernah buat kesilapan. Sungguh Kasihan.... Kan...?

UPDATE BLOG, Kisah Cikgu, Kisah benar, Kisah Cikgu, Motivasi, Motivasi Diri, #kelabbloggerbenashaari, TAZKIRAH, Jangan jadi katak bawah tempurung, pepatah, bidalan, Silibus darjah 5, silibus subjek Jawi tahun 5, Melentur buluh biar dari rebungnya, Pesan arwah emak,
Jangan jadi katak bawah tempurung, selalunya dari status2 di fb dapat idea ^__^

Sebab tulah ada bidalan Jangan jadi katak bawah tempurung macam tu... Yang pasti, rupanya silibus subjek Jawi tahun 5 pun ada juga bidalan ni... Eloklah tu... Melentur Buluh Biar Dari Rebungnya... Ingat tau... Jangan jadi katak bawah tempurung... ^__^

"Lupakanlah masa lalu, jangan bermimpi tentang masa depan. Fokuskan saja dirimu pada masa sekarang yg sedang kau  jalani." Bro Framestone.

Entri motivasi berkaitan :

  1. Berfikirlah sebelum publish.
  2. Pentingnya mindset untuk berjaya.

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 orang yang sudi komen:

  1. cx sokong sgt :) tp knp harini mcm ramai up entry serupa gini? hurm curious btl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pastilah pula kenapa ya? Pagi tadi teringatkan arwah emak sangat2 tu yg tercetus idea ni. Terpulang pada yang membaca tulisan saya ni. hehe... Yang penting, idea sendiri. Tak ciplak idea org lain ^__^

      Delete
  2. setuju dengan kak ieta. ^_^

    ReplyDelete
  3. setuju dengan kak ieta. ^_^

    ReplyDelete
  4. Sebab itu kita perlu berfikir diluar kotak.

    ReplyDelete
  5. Betul betul..bila katak bawah tempurung dunia kita gelap dan sempit. Bila berkawan dengan orang semua tak tau..buat orang bosan dengan kita dan hidup kitapun tak ceria...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijak Usahanita Mila... Tepuk tgn utk Mila... Benar belaka ni Mila ^__^

      Delete
  6. Manusia sejak dahulu hingga hari ini mewujudkan kehidupan masyarakat mereka menurut berbagai bagai teori sosial. Islam sebagai al Din yang bersifat rabbani meletakkan alas asas utama kehidupan sosial yang bersih daripada sebarang keterlaluan dan ketidakseimbangan.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *