Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini

As salam. Ingat lagi tak bulan September lalu saya telah membuat sempoi segmen "Jom Rumikan Ayat ini"? Hari ini saya baru berkesempatan memilih Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini.

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini saya pilih dari seramai tujuh (7) orang peserta yang telah sudi menyertai segmen sempoi ini. 

Berikut adalah jawapan yang tepat bagi segmen Jom Rumikan Ayat ini.

Cara membuat jemput-jemput pisang.

  1. Masukkan tepung gandum, pisang yang sudah dilenyek, garam, gula dan serbuk penaik. Gaul sehingga rata dan sebati.
  1. Panaskan minyak dalam kuali.
  1. Masukkan adunan yang telah siap sedikit demi sedikit dengan menggunakan sudu. 
  1. Goreng dengan api yang kecil.
  1. Siap untuk dihidangkan.

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini, Pemenang Segmen, Cara membuat jemput-jemput pisang, Resepi, Resepi jemput-jemput pisang, berjaya tersenarai ke dalam bloglist blog Kisah Cikgu ieta, bloglist, Blog ieta
Cara membuat jemput-jemput pisang edisi Jawi.

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini yang berjaya tersenarai ke dalam bloglist blog Kisah Cikgu ieta ialah.... Saudari Nur As (blog tidak ditemui). Beliau telah menjawab dengan tepat tanpa sebarang kesalahan ejaan. Bagi peserta lain yang tidak berjaya sebagai pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini, ribuan Terima kasih saya ucapkan di atas kesudian kalian menyertai segmen ini. Inshaa Allah segmen-segmen lain bakal menyusul lagi. Klik SINI untuk melihat senarai peserta dan jawapan mereka.

Comments

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.