PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Segmen : Ini Entry terbaik 2014

 ‪#‎Blog‬ ‪#‎KisahCikguieta‬, ‪#‎Blogieta‬, ‪#‎DenaihatiNetwork‬ ‪#‎KelabBloggerBenAshaari‬ ‪#‎SantaiBlogger‬, Segmen : Ini Entry terbaik 2014, Diana Rashid, dianarashid.com, yang terbaik, blogger, Matlamat utama, dunia blogging, affiliate, blogger boleh jana wang dengan lumayan, Tulislah apa sahaja dengan hati, Encik Titan, dua entri terbaik blog Kisah Cikgu ieta, isu berkaitan azan, ulasan jurnal dan artikel, Ulasan Artikel, Perasaan orang bukan Islam terhadap laungan azan, enjin carian google muka surat pertama, Poligami Rasulullah S.A.W., mengkaji tentang poligami Rasulullah s.a.w., entri terbaik sepanjang tahun 2014, segmen, ‪‎Seminar Buat Duit Affiliate‬, Affiliate‬, Ilmu‬, Blogging, Matlamat utama
Klik Banner untuk join Segmen Ini Entri.Terbaik 2014

Segmen :  Ini Entry terbaik 2014 anjuran blogger Diana Rashid. Segmen ini sempoi dan mudah sahaja... 

Tahun 2014 sedang berlalu meninggalkan kita semua. Pasti ada sesuatu yang terbaik untuk kita jadikan kenangan sepanjang hidup kita. 

Panduan Jana Wang Di Rumah Untuk Wanita! 

Sebagai seorang blogger, sudah pasti bukan glamour yang saya kejarkan biarpun ada yang beranggapan sedemikian. Hadirnya saya ke mana-mana seminar atau program blogger hanyalah demi ILMU. Saya dahagakan ilmu. Matlamat utama saya di dalam dunia blogging adalah menyampaikan. Wang ringgit akan datang dengan sendirinya melalui pelbagai cara. Bukan hanya melalui program yang disertai, review produk atau iklan yang banyak tetapi melalui bidang affiliate pun blogger boleh jana wang dengan lumayan jika kena cara dan strateginya. Yang pasti, 

"Tulislah apa sahaja dengan hati..." Itu pesan sifu SEO saya, Encik Titan.

Entri idea sendiri, bukan cedok sana sini hanya untuk menaikkan rangking blog. Paling menjijikkan, rompak entri orang tanpa kredit kepada tuan punya artikel seolah-olah entri itu idea sendiri. Rakan-rakan blogger dikasihi, jangan buat begitu ya... Cukup muqaddimah saya untuk Segmen : Ini Entry terbaik 2014 ini.

"Menghadiri majlis ilmu seperti contoh ‪‎Seminar Buat Duit Affiliate‬ apatah lagi cuba mempraktikkan ilmu ‪‎Affiliate‬ biar pun tak pandai bukanlah untuk glamour kerana ilmu perlu dicari bukan dinanti 
DAN 
Ilmu‬ yang tidak diamal, ibarat pokok yang tidak berbuah. ~Syair orang Arab~ 
Faham tak? Faham?
Kalau faham, bagus." 

‪#‎Blog‬ ‪#‎KisahCikguieta‬, ‪#‎Blogieta‬, ‪#‎DenaihatiNetwork‬ ‪#‎KelabBloggerBenAshaari‬ ‪#‎SantaiBlogger‬, Segmen : Ini Entry terbaik 2014, Diana Rashid, dianarashid.com, yang terbaik, blogger, Matlamat utama, dunia blogging, affiliate, blogger boleh jana wang dengan lumayan, Tulislah apa sahaja dengan hati, Encik Titan, dua entri terbaik blog Kisah Cikgu ieta, isu berkaitan azan, ulasan jurnal dan artikel, Ulasan Artikel, Perasaan orang bukan Islam terhadap laungan azan, enjin carian google muka surat pertama, Poligami Rasulullah S.A.W., mengkaji tentang poligami Rasulullah s.a.w., entri terbaik sepanjang tahun 2014, segmen, ‪‎Seminar Buat Duit Affiliate‬, Affiliate‬, Ilmu‬, Blogging, Matlamat utama

Berbalik kepada tajuk, dua entri terbaik blog Kisah Cikgu ieta ialah :

1) Perasaan orang bukan Islam terhadap laungan azan - Ulasan.

Entri ini telah saya terbitkan pada 18/2/2014. Seramai 4,447 orang telah membaca entri ini sehingga 16/12/2014 berkebetulan dipertengahan tahun ini terdapat isu berkaitan azan. Entri ini juga telah menjadi rujukan pelajar-pelajar IPTA yang mencari kaedah membuat ulasan jurnal dan artikel dari pensyarah mereka. Walaupun tidak banyak komen yang diterima, saya berpuashati kerana entri Ulasan Artikel berkaitan Perasaan orang bukan Islam terhadap laungan azan ini menjadi rujukan ramai dan telah mendapat ruang di dalam enjin carian google muka surat pertama.

2) Poligami Rasulullah S.A.W.

Entri ini telah saya terbitkan pada 13/2/2014. Seramai 2,509 orang telah membaca entri ini sehingga 16/12/2014. Walaupun tidak banyak komen namun entri ini cukup top di kalangan mereka yang mengkaji tentang poligami Rasulullah s.a.w.

Segmen :  Ini Entry terbaik 2014 dari blog Kisah Cikgu ieta ini akan tamat pada 25/12/2014 ini. Sebenarnya ada beberapa lagi entri terbaik sepanjang tahun 2014 ni. Cuma untuk segmen ini saya diminta menyatakan dua sahaja entri terbaik, maka dua entri ini sahajalah yang saya kemukakan kepada anda semua. Moga bermanfaat ya. Masih ada masa tau jika anda ingin menyertai Segmen :  Ini Entry terbaik 2014. Banyak manfaatnya... ^__^

‪‎Kembalilah kepada matlamat utama Blogging‬... Yang lain-lain akan datang kemudian.

   
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 orang yang sudi komen:

  1. fyna pun nak check juga lah entri terbaik fyna untuk tahun nih ^__^

    ReplyDelete
  2. macam menarik nie..saya pun nak ali balik la entri terbaik tahun ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat bersegmen Kucha Lana ^__^

      Delete
  3. hihihi entry terbaik kite nk cek ikot pv ke?? hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut je mn2 pun boleh... itu just slh 1 cara sahaja Sheda :)

      Delete
  4. Terbaikklah kak ieta ;) Good Luck Kak ieta (^_~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa2 je ni. Aamiin... Terima kasih Eyfa :)

      Delete
  5. Replies
    1. Insya Allah... Aamiin.. Terima kasih Nad :)

      Delete
  6. ayu dtg dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu.. ayu ada buat segmen juga.. nanti boleh la join segmen ayu pula..tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/12/segmen-ini-entry-terbaik-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaa Allah Ayu. Terima kasih sudi singgah dan jemput akak ke segmen Ayu. Ada kelapangan akak join ya ^__^

      Delete
  7. Baru lagi flm tulis blog...blm ramai kawan yang singgah...

    ReplyDelete
  8. saya pun baca tentang poligami ..pasti menarik

    ReplyDelete
  9. Wah banyak nye pageview tue.
    Tajuk pun menarik kan.
    Tahniah menjadi antara sumber blog rujukan.
    Saya kena pastikan blog saya pun mcm nie jugak.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *