Bayaran penggunaan prepaid dan internet

Bayaran penggunaan prepaid dan internet

APLIKASI TEKNOLOGI MAKLUMAT & KOMUNIKASI, Review, Medium sosial, Qari, Johan Hafazan, Bacaan Surah Al-Fatihah, Bacaan Ayat Al-Quran, Surah Al-Fatihah, Suratul Fatihah, Surah Pembukaan, Blog ieta, Kisah Cikgu, Kisah Cikgu ieta, Unifi, wireless Unifi, Bayaran penggunaan prepaid dan internet, penggunaan prepaid dan internet saya selama sebulan, top up paling sedikit RM50, percuma, Paling banyak saya top up RM80, Personal Computer, Sila belajar cara tackle pelanggan, panggilan hanya atas perkara penting dan melayari internet, smartphone, Unifi pilihan bijak, assignment, Berbaloi melanggan unifi, melanggan Unifi, HyppTV, Menonton You tube dan membelek facebook, Berbaloikah melanggan Unifi?, berbaloi melanggan Unifi, HyppTV lebih bagus dari Astro, bijak dalam menguruskan kewangan

Jumlah bayaran penggunaan prepaid dan internet saya selama sebulan adalah bayaran yang wajib saya asingkan ke dalam sampul khas setiap kali wang gaji telah saya keluarkan dari Bank.

Pada kebiasaannya sebulan saya akan top up paling sedikit RM50 dan saya akan mendapat percuma RM20. Paling banyak saya top up, RM80 dan saya akan mendapat percuma RM30. Suami saya pula hanya top up sebanyak RM30 sahaja setiap bulan memandangkan beliau lebih selesa menggunakan Personal Computer di rumah jika ingin mencari sebarang maklumat melalui internet.

APLIKASI TEKNOLOGI MAKLUMAT & KOMUNIKASI, Review, Johan Hafazan, Medium sosial, Qari, Bacaan Surah Al-Fatihah, Bacaan Ayat Al-Quran, Surah Al-Fatihah, Suratul Fatihah, Surah Pembukaan, Blog ieta, Kisah Cikgu, Kisah Cikgu ieta, Unifi, wireless Unifi, Bayaran penggunaan prepaid dan internet, penggunaan prepaid dan internet saya selama sebulan, top up paling sedikit RM50, percuma, Paling banyak saya top up RM80, Personal Computer, Sila belajar cara tackle pelanggan, panggilan hanya atas perkara penting dan melayari internet, smartphone, Unifi pilihan bijak, assignment, Berbaloi melanggan unifi, melanggan Unifi, HyppTV, Menonton You tube dan membelek facebook, Berbaloikah melanggan Unifi?, berbaloi melanggan Unifi, HyppTV lebih bagus dari Astro, bijak dalam menguruskan kewangan
Jika begini punya komen, sorry to say... Awal-awal lagi saya reject. Kenapa perlu menyalahkan pengguna? Nasihat saya : Sila belajar cara tackle pelanggan.Berbalik kepada tajuk, dengan jumlah sedemikian, dapatlah saya buat panggilan hanya atas perkara penting dan melayari internet samada bersembang dengan rakan-rakan juga melayani kehendak pelanggan poduk-produk bisnes saya melalui whatsapp atau di laman sosial yang lain. Juga sesekali menyiapkan entri atau artikel di dalam blog saya di atas jalanraya melalui smartphone sewaktu kesesakan di jalan berlaku dalam perjalanan pergi dan balik bekerja mahupun di waktu tengahari sementara menanti anak-anak makan tengahari sebelum ke sekolah sesi petang. 

Unifi pilihan bijak.

Penggunaan Unifi merupakan pilihan bijak telah di lakukan oleh suami saya dalam usaha beliau memudahkan saya menyiapkan assignment sepanjang pembelajaran saya di UTM. Dengan kemudahan Unifi ini, di rumah saya menggunakan wifi Unifi sahaja untuk aktiviti berblogging juga berkongsi produk-produk bisnes saya ke merata laman sosial. 

Berbaloikah melanggan Unifi?

Ya sangat berbaloi. Apa pula keistimewaan Unifi ni ya? Kenapa saya katakan berbaloi melanggan Unifi? Ini adalah kerana dengan langganan Unifi berjumlah RM150 setiap bulan, Telekom Malaysia (TM) membekalkan kepada kami sebiji telefon mudah alih, modem dan siaran HyppTV. Menonton You tube dan membelek facebook pun boleh melalui HyppTV ini tau... 

Jika anda ingin tahu lagi, HyppTV adalah ala-ala Astro konsepnya tetapi HyppTV lebih bagus dari Astro kerana sewaktu hujan lebat, siaran tv masih dapat ditonton oleh kami sekeluarga dengan jelas.

Kini, segalanya mudah. Dunia di hujung jari. Video bacaan Surah Al-Fatihah oleh Johan Hafazan ini saya rakam sewaktu menghadiri jemputan ke Majlis Hafazan Al-Quran peringkat Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) tahun lalu. Telah saya muat naikkan ke dalam akaun you tube saya. Manfaatkanlah laman sosial yang ada.

Baiklah, berkaitan bayaran Unifi , RM150 sebulan dibayar oleh suami tercinta saya yang bijak berbelanja. Alhamdulillah saya berkahwin dengan seorang yang bijak dalam menguruskan kewangan. Sebenarnya saya dahulu saya adalah seorang yang boros. Bukan apa... dalam minda saya telah tertanam, "oh tidak mengapa... tidak lama lagi gaji...". Dalam erti kata lain, berbelanja dahulu, beringat kemudian. Sangat bahaya ya minda sedemikian. Usah sesekali buat tau... ^__^

APLIKASI TEKNOLOGI MAKLUMAT & KOMUNIKASI, Johan Hafazan, Medium sosial, Qari, Bacaan Surah Al-Fatihah, Bacaan Ayat Al-Quran, Surah Al-Fatihah, Suratul Fatihah, Surah Pembukaan, Blog ieta, Kisah Cikgu, Kisah Cikgu ieta, Review, Unifi, wireless Unifi, Bayaran penggunaan prepaid dan internet, penggunaan prepaid dan internet saya selama sebulan, top up paling sedikit RM50, percuma, Paling banyak saya top up RM80, Personal Computer, Sila belajar cara tackle pelanggan, panggilan hanya atas perkara penting dan melayari internet, smartphone, Unifi pilihan bijak, assignment, Berbaloi melanggan unifi, melanggan Unifi, HyppTV, Menonton You tube dan membelek facebook, Berbaloikah melanggan Unifi?, berbaloi melanggan Unifi, HyppTV lebih bagus dari Astro, bijak dalam menguruskan kewangan
Wang bukanlah segala-galanya. Namun segala-galanyanya memerlukan wang. Status ini saya buat usai mengajar mengaji dengan menggunakan prepaid TuneTalk yang masih berbaki RM23 bertarikh 20/4/2015 yang pada hari ini 21/4/2015 telah berbaki RM13.17. Jimatlah sangat kan...?

Bayaran penggunaan prepaid dan internet saya dan suami paling banyak berjumlah RM260 dan paling sedikit RM220 sahaja. TUNAI... Berapa pula bayaran penggunaan prepaid dan internet anda sebulan ya?

Comments

 1. saya guna unifi semasa dirumah...dan XOX semasa diluar guna pakej rm18 500mb untuk sebulan....cukup sangat....line pun ok....untuk telefon bimbit saya guna celcom rm50 sebulan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow. Best ni... boleh try Xox plak kot lps ni. Setelah bertukar ke Celcom semula. Tapi dgrnya, semua tumpang line Celcom Dila. Jimat juga mcm Dila tu

   Delete
 2. Wah best topik ni efa pernah tanya pada rakan rakan berapa jumlah topup untuk sebulan hehe..efa kadang tak tentu kak ieta efa guna maxis digi n celcom memandangkn di sini ada gngguan line kadang kadang jadi standby 3 telco tu..
  Tapi sehari efa perlukan 1GB Tau.. bermakna 30 gb sbln di perlukan untuk efa online dan buat kerja online..sehari kalau maxis rm5 1 gb yg jadi pilihan..
  Bru tahu pasal hypp tv tu kak ieta hehe thank for info..

  ReplyDelete
 3. Perkongsian yg menarikkk 😄

  ReplyDelete
 4. Good day! I’m a final year student and I am working on my final project paper entitled “Evaluating User Experience for Broadband Television: HyppTV users’ continuance intention to use”.

  It would be such a great help if you could take some of your time to answer this questionnaire

  http://goo.gl/forms/vcagLC0Mei

  Your response will only be used for this survey purposes and will be keep confidentially. Your input is greatly appreciated and should only take a few minutes. Thank you very much for your time and cooperation.

  ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.