PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Codi Belle Alhamdulillah RM2 pun rezki

As salam. Ni nak bagitau ni... Codi Belle tu kan...
#kisahCikguieta, #Blogietadotcom, #UjianPrestasi2, #Chocoletto, #imukminChezzyCheese, #OhBlogger #ietaInfoLine, #CodiBelle, #Cordyceps, #projek2015, #jemaahbisnisdenaihati, #kelabbloggerbenashaari, #rcnocrop,kisah Cikgu ieta, Blog ieta dot com, Ujian Prestasi 2, Chocoletto, imukmin Chezzy Cheese, Oh Blogger, ieta Info Line, Codi Belle, Cordyceps, projek 2015, jemaah bisnis denaihati, kelab blogger ben ashaari, rcnocrop, Alhamdulillah, rezki, Codi Belle Alhamdulillah RM2 pun rezki
Seiap malam sebelum tidur saya minum 2 scachet Codi Belle.
1) Sangat sedap.
2) Memberi tenaga.
3) Menenangkan minda.
4) Menghilangkan stress.
5) Mengeringkan luka.

Alhamdulillah...

Selesai sudah Ujian Prestasi 2, 2015 untuk sesi pagi dan petang hari ini. Saya jaga kelas saya sendiri. Syukur malam tadi minum Codi Belle. Jadi, tenaga yang hilang semalam dek menguruskan abah di hospital, hari ini saya mampu bekerja lagi. 

Oh ya, nak bagi tau juga, pagi ni laris 2 big jar Chocoletto. Selepas punch out 11.15 tadi, saya siap pos sepeket i-mukmin chezzy cheese ke Petaling Jaya dan 5 peket lagi ke Kota Tinggi Johor. Customer dah bank in duit minggu lepas dan pagi tadi. Kebetulan hari Isnin memang hari pos produk kepada pelanggan.
#kisahCikguieta, #Blogietadotcom, #UjianPrestasi2, #Chocoletto, #imukminChezzyCheese, #OhBlogger #ietaInfoLine, #CodiBelle, #Cordyceps, #projek2015, #jemaahbisnisdenaihati, #kelabbloggerbenashaari, #rcnocrop,kisah Cikgu ieta, Blog ieta dot com, Ujian Prestasi 2, Chocoletto, imukmin Chezzy Cheese, Oh Blogger, ieta Info Line, Codi Belle, Cordyceps, projek 2015, jemaah bisnis denaihati, kelab blogger ben ashaari, rcnocrop, Alhamdulillah, rezki, Codi Belle Alhamdulillah RM2 pun rezki#kisahCikguieta, #Blogietadotcom, #UjianPrestasi2, #Chocoletto, #imukminChezzyCheese, #OhBlogger #ietaInfoLine, #CodiBelle, #Cordyceps, #projek2015, #jemaahbisnisdenaihati, #kelabbloggerbenashaari, #rcnocrop,kisah Cikgu ieta, Blog ieta dot com, Ujian Prestasi 2, Chocoletto, imukmin Chezzy Cheese, Oh Blogger, ieta Info Line, Codi Belle, Cordyceps, projek 2015, jemaah bisnis denaihati, kelab blogger ben ashaari, rcnocrop, Alhamdulillah, rezki, Codi Belle Alhamdulillah RM2 pun rezki

Haaa.... Syokkan? Sambilan je meniaga ni... Kerja tetap saya, Guru... ^__^

Balik dari poslaju, saya ternampak seorang bangla mengayuh basikal. Dalam basikalnya ada plastik hitam. Pasti beliau pembeli botol plastik kata hati saya. Jadi tadi kebetulan dalam rumah ada botol-botol plastik. Saya pun jual botol plastik itu kepada bangla tu. Ada la seplastik sampah hitam yang besar tu. Semuanya RM2. Sekilo 50sen katanya. Jadilah... Lepas juga buat beli sekotak air coklat Dutch Lady anak saya seorang di sekolah agama waktu pagi. 
#kisahCikguieta, #Blogietadotcom, #UjianPrestasi2, #Chocoletto, #imukminChezzyCheese, #OhBlogger #ietaInfoLine, #CodiBelle, #Cordyceps, #projek2015, #jemaahbisnisdenaihati, #kelabbloggerbenashaari, #rcnocrop,kisah Cikgu ieta, Blog ieta dot com, Ujian Prestasi 2, Chocoletto, imukmin Chezzy Cheese, Oh Blogger, ieta Info Line, Codi Belle, Cordyceps, projek 2015, jemaah bisnis denaihati, kelab blogger ben ashaari, rcnocrop, Alhamdulillah, rezki, Codi Belle Alhamdulillah RM2 pun rezki
Gambar sekadar hiasan dari pakcik google.
Lepas tu, saya minta nombor handphone tukang beli tu. Encik Mujibur namanya. Nanti hari cuti, Encik Mujibur boleh datang dengan lori ke rumah lama saya yang tidak habis lagi diangkut barang untuk di kitar semula beli. En. Mujibur akan timbang dan beli apa yang dia boleh beli di rumah lama saya tu. Alhamdulillah....

RM2 pun rezki... Dari terbuang je botol tu kan? Baik jual, kan?
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 orang yang sudi komen:

  1. Rezeki ada di mana-mana cuma kita perlu rajinlah sikit... dah bersempah pula bila kumpul lama-lama barangan terbuang ini.

    ReplyDelete
  2. Banyak khasiat rupanya codibelle ni...ia sejenis cendawan yang dinamakan cordyceps...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...yaya dah follow sini...saja...buat blogwalking..hehe....harap sudi follow yaya... www.yayacendana.com :) tq

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *