PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

5 langkah mudah pasang kepala tong gas.

5 langkah mudah pasang kepala tong gas.
Pengalaman hidup, Kisah Cikgu ieta, Panduan, Tong Gas, 5 langkah mudah pasang kepala tong gas, 5 langkah mudah pasang kepala tong Gas Petronas, Bila suami out station, Tak reti pasang kepala tong gas!, cara memasang kepala tong gas, tong gas, tong gas petronas, pasang kepala tong gas, cara pasang kepala tong gas, cara pasang kepala tong gas petronas
Ni namanya tombol kepala tong gas. Tak tahu pasang, alamatla tak memasak... Jadi, kena tahu pasang ya...
Bila suami out station.
Bila suami out station maka haruslah isteri menjadi super dupper ibu dan ketua keluarga. Kekuatan perlu ada. Segalanya perlu cekap.

Hari pertama, baru je jam 4 pagi hantar suami ke ofisnya sebelum beliau bertolak menaiki kapal terbang urusan lawatan kerja ke luar negara, saya dah demam. Huh! Manja... hehe...

Tak reti pasang kepala tong gas!
Sedang asyik menggoreng ikan bawal, api tiba-tiba padam.
Alamak... Gas habis!. Huh! Menyesal tak tengok betul² suami pasang hari tu". Ngumam saya. 
Padahnya bila suami pasang kepala tong gas, isteri buat kerja lain. Ha... kan dah gabra... Puas search kat google... Tak gak menjadi. Puas tanya ahli grup whatsapp ieta Info Line milik saya, tak gak menjadi... Lawak sungguh petang tadi.

Akhirnya, tup² encik suami tercinta telefon. Fuhh lega. Dia pun ajar la... Cuba lagi kali ke 5. Tapi tak juga jadi. Saya pun belek²lah kepala tombol gas tu. Belek punya belek punya belek, ternampak satu punat. Saje tekan². Dan akhirnya, percubaan ke 6 kalinya, maka berhasillah. Yippi.... Siap pasang kepala tong gas Petronas! Senang je rupanya... Ha, meh nak perturunkan ilmu cara memasang kepala tong gas khusus buat yang tak tahu.

5 langkah mudah pasang kepala tong Gas Petronas.
Langkah mudah pasang kepala tong gas.
Jangan lupa cabut dulu penutup berwarna hijau ni ya...
Tombol kepala tong gas Petronas
Ikut je step di bawah ni ya. Mudah je.
1) Cabut dulu tau penutup tong gas berwarna hijau tu.
2) Tekan dengan tapak tangan tombol kepala penutup tong gas ni.
3) Tekan serentak punat di antara tengah² tombol tu.
4) Putarkan ke kanan dan terus ke bawah picu berwarna hitam tu untuk lock kepala tombol.
5) Pastikan Temperature berputar secara automatik ke kanan.

Ha, baru betul begitu cara pasang kepala gas. Siap pun. Mudah je kan? Lepas ni jika tengah masak, gas habis je dah boleh pasang kepala tong gas dengan yakinnya kan? Selamat mencuba 5 langkah mudah pasang kepala tong gas.

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 orang yang sudi komen:

  1. Brape ringgit kepala gas ni sis? siap ada meter temperature..

    ReplyDelete
  2. kat rumah saya ade dapur eletrik..tapi kena belajar jugak pasal ni :)

    ReplyDelete
  3. Hehe sama la akak,tahu masak je tapi takut nak pasang gas ni hehe apa pun artikel ini sangat membantu utk pasang gas

    ReplyDelete
  4. agak rumit juga ni mau pasang tutup gas yang seperti ini....

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *