Posts

Showing posts from January, 2016

JANGAN TERTIPU DENGAN PERKATAAN FREE!

Image
JANGAN TERTIPU DENGAN PERKATAAN FREE ! Ayat Free mengaburi ramai orang. Berhati-hatilah. PERKATAAN FREE TARIKAN UTAMA . Tertarik dengan ayat manis seorang ahli Pemasaran  Online  di  timeline facebook nya, dan nampak ramai yang respond , saya pun respond lah "Ala, dah habis ke ilmu FREE ? Saya baru online". PERJALANAN WEBINAR ONLINE . Kemudian saya dimasukkan ke dalam fb chatting grup kononnya yang disebutkan sebagai Webinar Life tu. Dimulai dengan pertanyaan "Siapa boleh beritahu berniaga guna apa?". Bila saya jawab "Saya Blogger, sudah pastilah saya menggunakan blogshop saya sebagai salah satu medium perniagaan saya, dia kata, "Kita fokus pada fb. Blog tu susah!" Siap cakap pengiklanan di blog lambat dan susah. Huh! Melampau tu... SUKU MASA SAHAJA DAH DAPAT KESAN . Hampir suku masa saya dah dapat agak dah. Nak suruh membeli e-book rupanya... Saya layankan sahaja. Saya memang jarang online di facebook , nampak beliau marah

Usah bersangka buruk menilai orang lain tanpa mengetahui kisah sebenar disebalik tindakan mereka.

Image
Usah bersangka buruk menilai orang lain tanpa mengetahui kisah sebenar disebalik tindakan mereka . Jangan pantas menghukum sesuatu yang kamu tidak tahu hujung pangkal cerita. ~ Instagram Jom_Dakwah. TAMBAH KENALAN DI FACEBOOK Dulu-dulu, saya suka add orang di laman facebook , tak kira siapa pun... Dah berapa lama saya pun dah lupa saya  add  mereka semua tu. Baru minggu ini, saya perasan ramai yang terima saya sebagai kenalan di facebook . BUAT LAMAN SOSIAL TANPA MATLAMAT . Masa tu, saya naif tentang laman² sosial ni. Masa tu, rakan facebook saya ada 800 orang je. Masa tu, saya create facebook  tanpa matlamat. Masa tu, saya bukan  blogger tegar. AMALKAN ILMU DARI TIPS BLOGGING . Sebenarnya waktu itu, saya cuba amalkan salah satu dari ilmu Tips  Blogging  dari  Blogger  tip top yang tersohor di dunia,  Blogger  Ben Ashaari yang yang saya perolehi semasa program Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati. KESAN RAMAI KENALAN DI LAMAN SOSIAL . Kini, hari-hari orang pula