CARI DI SINI

01 March 2016

Best ke tarikh 29/2/2016?

Best ke tarikh 29/2/2016?
Best ke tarikh 29/2/2016?
Bila kecelaruan minda bermaharajalela, nak juga menaip, ketagihan menulis melanda dalam jiwa... Saya cuba mencari apa yang bestnya dengan tarikh 29/2/2016? Pada saya tarikh ni biasa je. Tak ada apa langsung pun yang menarik dan luar biasa.

Apa kaitan tarikh 29/2/2016 dengan boring?
Boring dan mood blogging saya tetap menurun seperti turunnya page rank blog saya dari PR3 ke PR2 dan sekarang terus hilang PR itu. Bila nak naik entahlah kan? Huh! Best ke Best? Memanglah tak best...

Serius, tak menarik hati saya langsung. Entri saya tetap tidak menyengat seperti blogger lain. Silent reader tetap membaca dan berlalu begitu sahaja tanpa sebarang tulisan di ruangan komen pun.

Saya cuba mencari Apa yang bestnya dengan 29/2/2016? Ahha... ada... Baru teringat, ada tiga (3) perkara yang best pada tarikh 29/2/2016 ini.

1) Tepung Kek Extra Coklat Lembap.
Nampak sedap je ni...
Tepung kek ni kan, begini ceritanya. Usai sahaja mengajar, tiba-tiba anak murid saya datang dan hulur tangannya sambil berkata "Cikgu, nah emak saya suruh bagi". Terkedu saya. Nak tolak serba-salah. Jadi saya pun ambillah. Jadi, hari cuti nanti, bolehlah saya masak untuk suami dan anak-anak tercinta tau.... :)

2) Anak murid baca blog.
Keluar dari bilik guru petang tadi, seorang murid lelaki darjah 5 tiba-tiba beritahu saya, "Cikgu, saya dah baca blog Cikgu".
Saya tanya "Best ke blog Cikgu?".
Murid menjawab "Best... Kelakar Cikgu. Ada yang pasal budak pendek dengan cerita kelakar satu lagi tu". Tak ingat saya cerita apakah?

Aduh... Boleh lah kan dari tiada langsung yang sudi membaca. Sekurang-kurangnya, ada juga yang sudi membaca dan terhibur dengan coretan saya. Ha, suka hati saya tau... ^__^

3) Dapat stok Air Kedondong Asam Boi.
Best ke tarikh 29/2/2016?, Jus Kedondong best
Nak ke nak? Meh Whatsapp je nombor tertera ya ^___^
Ha, Jus Kedondong Asam Boi ni kan, lain dari yang lain tau... Rasanya... Haish, sedapnya yang amat... Ni untuk pelanggan saya dari Johor dah order 5 botol. Selebihnya, Pat-patnya... Siapa cepat, dia punya.... :D

Ha, best ke tidak tarikh 29/2/2016 ni? Memang best... Jika kita fikir dan ingatkan perkara yang best dan menggembirakan hati nurani kita sendiri. Betul tak?

7 comments:

Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

Jika mesej atau email saya terus nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana tahu saya.
3) Dari channel mana
4) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak channel.

Rules saya :
1) Nak minta sedekah saya tak bagi online ni.
2) Jangan buang masa saya dengan mengumpat, cerita tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Setakat beri salam senyap jangan mesej saya.
4) Setakat nak bersembang kosong jangan mesej saya.
5) Nak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Saya beri borang lengkapkan.

Terima kasih 😊
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger & Social Media Expert Coach

Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *