PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Best ke tarikh 29/2/2016?

Best ke tarikh 29/2/2016?
Best ke tarikh 29/2/2016?
Bila kecelaruan minda bermaharajalela, nak juga menaip, ketagihan menulis melanda dalam jiwa... Saya cuba mencari apa yang bestnya dengan tarikh 29/2/2016? Pada saya tarikh ni biasa je. Tak ada apa langsung pun yang menarik dan luar biasa.

Apa kaitan tarikh 29/2/2016 dengan boring?
Boring dan mood blogging saya tetap menurun seperti turunnya page rank blog saya dari PR3 ke PR2 dan sekarang terus hilang PR itu. Bila nak naik entahlah kan? Huh! Best ke Best? Memanglah tak best...

Serius, tak menarik hati saya langsung. Entri saya tetap tidak menyengat seperti blogger lain. Silent reader tetap membaca dan berlalu begitu sahaja tanpa sebarang tulisan di ruangan komen pun.

Saya cuba mencari Apa yang bestnya dengan 29/2/2016? Ahha... ada... Baru teringat, ada tiga (3) perkara yang best pada tarikh 29/2/2016 ini.

1) Tepung Kek Extra Coklat Lembap.
Nampak sedap je ni...
Tepung kek ni kan, begini ceritanya. Usai sahaja mengajar, tiba-tiba anak murid saya datang dan hulur tangannya sambil berkata "Cikgu, nah emak saya suruh bagi". Terkedu saya. Nak tolak serba-salah. Jadi saya pun ambillah. Jadi, hari cuti nanti, bolehlah saya masak untuk suami dan anak-anak tercinta tau.... :)

2) Anak murid baca blog.
Keluar dari bilik guru petang tadi, seorang murid lelaki darjah 5 tiba-tiba beritahu saya, "Cikgu, saya dah baca blog Cikgu".
Saya tanya "Best ke blog Cikgu?".
Murid menjawab "Best... Kelakar Cikgu. Ada yang pasal budak pendek dengan cerita kelakar satu lagi tu". Tak ingat saya cerita apakah?

Aduh... Boleh lah kan dari tiada langsung yang sudi membaca. Sekurang-kurangnya, ada juga yang sudi membaca dan terhibur dengan coretan saya. Ha, suka hati saya tau... ^__^

3) Dapat stok Air Kedondong Asam Boi.
Best ke tarikh 29/2/2016?, Jus Kedondong best
Nak ke nak? Meh Whatsapp je nombor tertera ya ^___^
Ha, Jus Kedondong Asam Boi ni kan, lain dari yang lain tau... Rasanya... Haish, sedapnya yang amat... Ni untuk pelanggan saya dari Johor dah order 5 botol. Selebihnya, Pat-patnya... Siapa cepat, dia punya.... :D

Ha, best ke tidak tarikh 29/2/2016 ni? Memang best... Jika kita fikir dan ingatkan perkara yang best dan menggembirakan hati nurani kita sendiri. Betul tak?

SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 orang yang sudi komen:

  1. haha bestnya murid support blog ckgu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fifi sudi singgah dan komen :)

      Delete
  2. Suka baca pasal pengalaman seorang guru ni. Hehe. Banyak betul peristiwa yang best berlaku dalam satu hari ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Haziq. Kalau ikutkan banyak nak kongsi dalam blog ni tapi blogger sambilan macam akak ni, mana mampu hari² buat entri… Terima kasih Haziq sudi komen entri ^__^

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih sudi singgah dan komen En. Amir :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *