PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

4 masalah bila tukar password akaun gmail

4 masalah bila tukar password akaun gmail.

Assalamu'alaikum.
Baru-baru ini, selepas menukar password di akaun gmail satu lagi, telefon bimbit saya, Samsung Note 2 yang screennya dah retak, terus jadi masalah begini :

1) Play store dah tak boleh on langsung. Nak add apa aplikasi pun dah tak boleh dah (Tak dapat snap gambar sebab terlalu pantas aplikasi ni tertutup).
2) Google Photos boleh buka, boleh ambil gambar dari situ tapi bila nak sign in, keluar word ni 👉🏻 'Unfotunately, Photos has stopped' bila tekan ok terus close". Nak buat entri payahlah jadinya nak cari melalui gallery fon.
4 masalah bila tukar password akaun gmail

3) You Tube tak boleh nak sign in. Bila tekan Sign In, keluar word 'Add Account'. Bila klik word tu, apa pun tak keluar.
4 masalah bila tukar password akaun gmail

4) Email dari handphone ni pun dah tak boleh nak kesan.
4 masalah bila tukar password akaun gmail

Ada sesiapa tahu bagaimana menyelesaikan 4 masalah bila tukar password akaun gmail ini selain format semula handphone? Adakah ini bermaksud akaun Samsung atau Gmail saya  telah dicerobohi?
Kata Yeop Maz Cuba clean cache kat setting->apps manager. Cari play store dan google photo".
Tak cuba pun lagi... 

Artikel berkaitan :
  1. Aplikasi terkini yang sesuai digunakan.
  2. 5 Kaedah Pengajaran dan Pembelajaran.


SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 orang yang sudi komen:

  1. Tak pernah jadi macam ni pula, kalau dari laptop boleh buka tak akaun tu cikgu? ke kena reset balik handphone?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum cuba lagi buka by PC. Setakat ni by fon memang seperti saya nyatakan di atas tu Puan..

      Delete
  2. Replies
    1. Ya Tuan. Tak boleh log in / Sign in balik. Huhu...

      Delete
    2. Belum pernah terjadi pada saya. Pengalaman saya, kalau tukar pass kat mana-mana phone or pc, takde masalah pada akaun. tak perlu login semula. Maaf tak dapat menolong. :)

      Delete
  3. alamak! xpernah alami lg perkara sebegini. harap ada yg sudi membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah sampai sekarang tak jumpa jalan penyelesaiannya lagi sabar je la deq Noor... huhu

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *