25 April 2016

4 masalah bila tukar password akaun gmail

4 masalah bila tukar password akaun gmail.

Assalamu'alaikum.
Baru-baru ini, selepas menukar password di akaun gmail satu lagi, telefon bimbit saya, Samsung Note 2 yang screennya dah retak, terus jadi masalah begini :

1) Play store dah tak boleh on langsung. Nak add apa aplikasi pun dah tak boleh dah (Tak dapat snap gambar sebab terlalu pantas aplikasi ni tertutup).
2) Google Photos boleh buka, boleh ambil gambar dari situ tapi bila nak sign in, keluar word ni 👉🏻 'Unfotunately, Photos has stopped' bila tekan ok terus close". Nak buat entri payahlah jadinya nak cari melalui gallery fon.
4 masalah bila tukar password akaun gmail

3) You Tube tak boleh nak sign in. Bila tekan Sign In, keluar word 'Add Account'. Bila klik word tu, apa pun tak keluar.
4 masalah bila tukar password akaun gmail

4) Email dari handphone ni pun dah tak boleh nak kesan.
4 masalah bila tukar password akaun gmail

Ada sesiapa tahu bagaimana menyelesaikan 4 masalah bila tukar password akaun gmail ini selain format semula handphone? Adakah ini bermaksud akaun Samsung atau Gmail saya  telah dicerobohi?
Kata Yeop Maz Cuba clean cache kat setting->apps manager. Cari play store dan google photo".
Tak cuba pun lagi... 

Artikel berkaitan :
  1. Aplikasi terkini yang sesuai digunakan.
  2. 5 Kaedah Pengajaran dan Pembelajaran.


7 comments:

  1. Tak pernah jadi macam ni pula, kalau dari laptop boleh buka tak akaun tu cikgu? ke kena reset balik handphone?

    ReplyDelete
  2. Tak boleh log in balik ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum pernah terjadi pada saya. Pengalaman saya, kalau tukar pass kat mana-mana phone or pc, takde masalah pada akaun. tak perlu login semula. Maaf tak dapat menolong. :)

      Delete
  3. alamak! xpernah alami lg perkara sebegini. harap ada yg sudi membantu

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

Maklumat pelajar bukan untuk dijual