PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BAGAIMANA CODI BELLE BANTU PULIH KESIHATAN?

BAGAIMANA CODI BELLE BANTU PULIH KESIHATAN?
Info Kesihatan, Kesihatan,projek 2015, misi jutawan 2015, Review, Testimoni, Kesihatan, Review Produk Kecantikan dan kesihatan, Review Produk minuman supplemen tambahan, Codi Belle bantu pulih kesihatan, Codi Belle yang sedap dan berkhasiat, supplement, kesan pemulihan, pesakit anemia, asma, migrain, kebas jari-jari tangan, alahan, gastrik, kesan saya alami sepanjang tempoh mengamalkan Codi Bell, Kurang rasa mengantuk, Badan berstamina, Qailullah, Amalan sunnah, Tepung Chezzy Cheese Sauce, customer, Jari kurang sesemut kebasnya, Migrain berkurangan, Alahan berkurangan, makan seafood pasti gatal, Luka cepat sembuh, Mengenyangkan, Codi Belle mengenyangkan, menakjubkan, whatsapp, Direct Message, facebook, sensored, Tempoh kesan pengamalan Codi Belle, bergantung kepada sistem imun, Codi Belle produk keluaran Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd, AHB, Codi Bell, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, Oh Blogger, Denaihati Network, Kelab Blogger Ben Ashaari, Kelab Blogger, Kisah Cikgu,
Codi Belle bantu pulih kesihatan.

CODI BELLE SEDAP DAN BERKHASIAT.

Assalamu'alaikum. Harap anda semua sihat. Hari ini, saya ingin berkongsi pengalaman saya mengamalkan minuman kesihatan Codi Belle yang sedap dan berkhasiat. Gambar di atas adalah Codi Belle dalam botol mirinda yang saya basuh dahulu. Masa ni, shaker belum dapat lagi. Minum dalam cawan pun boleh juga ya tanpa digoncang. 

Semasa artikel ini diterbitkan, saya baru sahaja minum minuman kesihatan ini selama 6 hari . Lama saya peram untuk edit artikel ini sebenarnya... Memang di luar jangkaan kesan pemulihan yang berlaku terhadap diri saya.
Info Kesihatan, Kesihatan, projek 2015, misi jutawan 2015, Review, Testimoni, Kesihatan, Review Produk Kecantikan dan kesihatan, Review Produk minuman supplemen tambahan, Codi Belle bantu pulih kesihatan, Codi Belle yang sedap dan berkhasiat, supplement, kesan pemulihan, pesakit anemia, asma, migrain, kebas jari-jari tangan, alahan, gastrik, kesan saya alami sepanjang tempoh mengamalkan Codi Bell, Kurang rasa mengantuk, Badan berstamina, Qailullah, Amalan sunnah, Tepung Chezzy Cheese Sauce, customer, Jari kurang sesemut kebasnya, Migrain berkurangan, Alahan berkurangan, makan seafood pasti gatal, Luka cepat sembuh, Mengenyangkan, Codi Belle mengenyangkan, menakjubkan, whatsapp, Direct Message, facebook, sensored, Tempoh kesan pengamalan Codi Belle, bergantung kepada sistem imun, Codi Belle produk keluaran Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd, AHB, Codi Bell, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, Oh Blogger, Denaihati Network, Kelab Blogger Ben Ashaari, Kelab Blogger, Kisah Cikgu,
  Codi Belle bantu pulih kesihatan. Isi kandungan Codi Belle. SUMBER

BAGAIMANA SAYA KENAL CODI BELLE?

Blogger tersohor dunia blogging Deq Noor memperkenalkan produk kesihatan ini kepada saya dalam satu program Hi-Tea anjuran team Denaihati Network yang diterajui oleh Tuan Haji Amir, blogger Jutawan lagi dermawan. Kami kini bersama dalam Jemaah Bisnis Denaihati.

Setelah melihat manfaat  dan kesan pemulihan yang menakjubkan, saya telah membuat keputusan menjadi pembekal produk kesihatan Asia Herbal Biotech (AHB) melalui syarikat perniagaan saya, Dunia Niaga ieta Enterprise ke serata negeri.

DAHULU SAYA BANYAK PENYAKIT.

Sebagai makluman anda, saya adalah pesakit anemia, asma, migrain, Charpal Tunnel Syndrom, alahan, gastrik dan pelbagai lagi penyakit yang tak dapat diceritakan di sini.

Sakit yang saya alami ini sudah sangat lama. Bila sudah sebati dalam diri, memanglah lambat dan sukar untuk sembuh. Namun apa yang menggembirakan hati saya, banyak kesan pemulihan yang saya alami sepanjang tempoh mengamalkan Codi Bell bermula tarikh 13/3/2015.

KESAN PEMULIHAN MENGAMALKAN MINUMAN KESIHATAN CODI BELLE.

Antara kesan ketara saya rasai ialah seperti :

1. Kurang rasa mengantuk
Kini saya cergas. Kecuali apabila saya menanda kertas periksa atau membaca buku. Hah, itu memang mengantuk kaw-kaw punya...

Kini tidak lagi, siang saya menanda kertas peperiksaan dari pagi hingga ke petang, saya masih steady lagi.

2. Badan berstamina
Sedang menaip di handphone ini baru saya perasan saya tidak letih walaupun siang tadi saya tidak sempat melakukan Qailullah iaitu tidur sebelum solat zohor. Amalan sunnah ni...

Pada hari artikel ini diterbitkan, tengaharinya saya ke poslaju poskan 1.5 kilogram Tepung Chezzy Cheese Sauce kepada customer saya di Melaka.

3. Jari kurang sesemut kebasnya. Charpal Tunnel Syndrom yang saya alami menyebabkan Doktor arahkan saya ke Doktor Pakar dan saya sebenarnya perlu dibedah urat yang tersepit di pergelangan tangan kanan saya. Tapi saya tidak.mahu menanggung risiko kecederaan lebih kronik jadi saya meneruskan minum Codi Belle. Dahulu jika terlalu lama menaip jari saya pasti kebas teruk. Kini telah berkurangan. Alhamdulillah.

4. Migrain berkurangan
Sepanjang 6 hari ini, saya tidak pernah lagi mengambil ubat migrain seperti hari sebelumnya. KiniMigrain totally hilang.


5. Alahan berkurangan
Sebelum ini jika saya makan seafood pasti gatal. Allah sahaja yang tahu bagaimana siksanya Ya Rabbi bila gatal... Kini tidak lagi.

7. Luka cepat sembuh.
Luka yang berpunca dari alahan itu akan membuatkan saya bergaru hingga luka. Siksa... Bila luka, kan pedih... Kini tidak lagi melalui pengambilan minuman kesihatan, Codi Belle. Alhamdulillah selepas tiga (3) bulan minum minuman kesihatan Codi Belle, luka alahan hilang terus.

Pernah taudek gatal terlampau, saya telah menggaru sehingga luka berdarah teruk. Geram saya.... Nak tahu apa saya buat? Saya tuang Codi Belle yang dari dalam peti sejuk kepada luka itu. Terus hilang gatalnya dan sembuh terus lukanya. Haaa... Amek kau, gatal sangat kan... hehe...

8. Melindungi kulit.
Masker dari buih Codi Belle ni pun ternyata menyegarkan dan mengelakkan diri dari sun burn. Selalunya jika saya mengutip pakaian di ampaian, panas terik buat kulit wajah saya terik seperti terbakar. Kali ini tidak lagi.

9. Melawaskan.
Alhamdulillah Codi Belle juga melawaskan sistem perkumuhan saya.

11. Mengenyangkan.
Codi Belle mengenyangkan. Rasa Codi Belle seperti air jambu batu dicampur strawberri memang menyegarkan. Sedap sungguh... Buat saya ternanti-nanti waktu meminumnya.

Setiap hari saya ambil 2 sachet pada waktu pagi sebelum sarapan. Jam 12 tengahari baru terasa lapar. Waktu malam pula 2 sachet lagi sebelum atau sesudah makan. (Hari pertama saya minum 1 sachet pagi dan 1 sachet lagi waktu malam sebelum tidur).

Amalan minum 2 sachet setiap malam sebelum tidur ternyata dapat membantu saya agar segar dan cerdas sewaktu bangun pada pagi keesokan harinya.

Sepanjang tempoh 3 bulan pertama pengambilan supplement Codi Belle dan lain-lain produk AHB yang diamalkan secara berterusan, tindak balas drastik telah berlaku kepada saya. Saya tidak panik dan risau... Saya tetap meneruskan minum Codi Belle dan pastikan saya minum air masak 8 gelen setiap hari.
Info Kesihatan, Kesihatan, projek 2015, misi jutawan 2015, Review, Testimoni, Kesihatan, Review Produk Kecantikan dan kesihatan, Review Produk minuman supplemen tambahan, Codi Belle bantu pulih kesihatan, Codi Belle yang sedap dan berkhasiat, supplement, kesan pemulihan, pesakit anemia, asma, migrain, kebas jari-jari tangan, alahan, gastrik, kesan saya alami sepanjang tempoh mengamalkan Codi Bell, Kurang rasa mengantuk, Badan berstamina, Qailullah, Amalan sunnah, Tepung Chezzy Cheese Sauce, customer, Jari kurang sesemut kebasnya, Migrain berkurangan, Alahan berkurangan, makan seafood pasti gatal, Luka cepat sembuh, Mengenyangkan, Codi Belle mengenyangkan, menakjubkan, whatsapp, Direct Message, facebook, sensored, Tempoh kesan pengamalan Codi Belle, bergantung kepada sistem imun, Codi Belle produk keluaran Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd, AHB, Codi Bell, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, Oh Blogger, Denaihati Network, Kelab Blogger Ben Ashaari, Kelab Blogger, Kisah Cikgu,
2 sachet tuang ke dalam shaker, goncang dan minum. Buihnya bermanfaat juga tau ^__^
Amat menakjubkan dan saya bersyukur di atas anugerah kesihatan yang beransur pulih ini.

TEMPOH KESAN PENGAMBILAN CODI BELLE.

Amalan minum Codi Belle ini, tempoh keberkesanannya adalah bergantung kepada sistem imun iaitu daya ketahanan seseorang. Ada sesetengah individu, kesan pemulihannya lambat disebabkan sakit sudah terlalu lama bermaharajalela di dalam badan.

Ingin dapatkan produk-produk Cordyceps? Whatsapp sahaja ke talian 0192586141 segera...

Perlu amalkan minum Codi Belle selama 3 bulan paling lama untuk sembuh. Tetapi lain pula yang terjadi kepada saya. 6 hari telah nampak proses penyembuhan berlaku. Inilah yang membuatkan saya teruja untuk berkongsi dengan anda semua.
Info Kesihatan, Kesihatan, projek 2015, misi jutawan 2015, Review, Testimoni, Kesihatan, Review Produk Kecantikan dan kesihatan, Review Produk minuman supplemen tambahan, Codi Belle bantu pulih kesihatan, Codi Belle yang sedap dan berkhasiat, supplement, kesan pemulihan, pesakit anemia, asma, migrain, kebas jari-jari tangan, alahan, gastrik, kesan saya alami sepanjang tempoh mengamalkan Codi Bell, Kurang rasa mengantuk, Badan berstamina, Qailullah, Amalan sunnah, Tepung Chezzy Cheese Sauce, customer, Jari kurang sesemut kebasnya, Migrain berkurangan, Alahan berkurangan, makan seafood pasti gatal, Luka cepat sembuh, Mengenyangkan, Codi Belle mengenyangkan, menakjubkan, whatsapp, Direct Message, facebook, sensored, Tempoh kesan pengamalan Codi Belle, bergantung kepada sistem imun, Codi Belle produk keluaran Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd, AHB, Codi Bell, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, Oh Blogger, Denaihati Network, Kelab Blogger Ben Ashaari, Kelab Blogger, Kisah Cikgu,
Codi Belle bantu pulih kesihatan.  3 kotak Codi Belle ini, baru 14 peket saya minum. 2 kotak lagi akan saya minum sampai habis. Sedap nih... Whatsapp nombor tertera pada gambar jika anda mengalami masalah seperti saya.

Kesan Tindak Balas selepas sekotak Codi Belle :
  1. Hari ke 7 jerawat nasi timbul.
  2. Hari ke 9 perut sakit. Stop sekejap. Malam tak minum. Pagi esok mula minum 2 sachet. 
  3. 2/6/2015, 1 badan saki-sakit. Esoknya dah hilang sakit badan setelah malamnya saya minum 2 sachet Codi Belle

Produk berkualiti memang mahal. Tapi dari berulang pergi hospital, baik beli produk ini. Kos hospital lebih mahal dari kos supplement ini. Sebenarnya tak mahal mana pun produk AHB ni jika nak dibandingkan dengan kos berulang-alik dan rawatan di Hospital untuk jangka masa yang lama. Ada yang lebih mahal lagi dari ini saya pernah jumpa...". Ieta Mat Sa'ad

Bagaimana Codi Belle bantu pulih kesihatan? Codi Belle Cordyceps bantu pulih kesihatan  saya dengan pengambilan yang berterusan. Jika duit banyak pun tidak berguna andai tidak sihat. Disebabkan ingin sihatlah saya rasa tidak rugi saya meneruskan amalan meminum Codi Belle produk keluaran Asia Herbal Biotech (AHB) Sdn. Bhd. ini agar kesihatan kekal malahan cantik berseri dihati suami. Mana tahan dan larat kan jika asyik sakit memanjangkan? Dengan izin Allah saya berikhtiar dan berusaha. Alhamdulillah Codi Belle Cordyceps bantu pulih kesihatan saya. Cuma perlu tahan dengan kesan pemulihan. Anda bagaimana?
    SHARE

    Kisah Cikgu ieta

    • Image
    • Image
    • Image
    • Image
    • Image
      Blogger Comment
      Facebook Comment

    16 orang yang sudi komen:

    1. Waalaikummusalam Kak Ieta,produk ini terdiri dari Mix Berry kan?saya percaya ini adalah produk terbaik kak ieta,semua orang akui kehebatan buah berry ni,.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Ha ah Eyfa. Moga akak brtambah sihat lps ni

        Delete
    2. Saya juga pengguna Codi Belle!!! Produk ini sangat menakjubkan kan. Alhamdulillah, dengan izin Allah kesihatan akak semakin baik. Sesuatu yg baik harus dikongsi bersama.. Moga akak terus diberi kesihatan yg baik untuk melakukan amal ibadah di dunia ini... 😊

      ReplyDelete
      Replies
      1. Aamiin... Trm kasih Deq Noor. Bagus betul produk ni. Trm kasih sekali lagi Deq Noor :)

        Delete
    3. banyak betul projek2015 denaihati nie...semoga berjaya

      ReplyDelete
      Replies
      1. Aamiin... Jom la Kucha Lana join sama... Seronok tau... hehe

        Delete
    4. Wah2...bagusnye...berapa ek sekotak tu? Atau sekali pembelian dpt 3 kotak?

      ReplyDelete
      Replies
      1. Sekotak RM200 sahaja. Ahli lagi murah Puan. Boleh la menambahkan produk colagen di syarikat Puan lagi jika mahu. Nanti sy pm Puan ya :)

        Delete
    5. Ooo...ye ke...kl okey rasanya nk juga joint insyaallah...pusat rawatan saya pun sdg diubahsuai...okey...jgn lupa pm saya ye..thanks a lot ^_^

      ReplyDelete
      Replies
      1. Dah pm. Trm kasih ya Puan. Moga bisnes syarikat Puan bertambah maju. Aamiin... Ya Robbal 'Alamiin...

        Delete
    6. Wah,macam best je..nanti nak pujuk hubby belikan ni..

      ReplyDelete
    7. Wah menarik, ini yang rasa nak cuba sekali!

      ReplyDelete

    1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

    2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

    Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

    AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

    AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

    Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

    EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

    Name

    Email *

    Message *