03 February 2019

SLIPPED DISC TAK ADA HARAPAN SEMBUH?

SLIPPED DISC TAK ADA HARAPAN SEMBUH?
Siapa kata Slipped Disc tak boleh sembuh?, Tips sembuh Slipped disc, Slipped Disc, Phrolapsed Intravetebral Disc, Back pain, Sakit Sendi, sakit badan, sakit pinggang, sakit urat, sakit belakang, trauma, cikgu ieta, Cikgu Blogger, bekas pesakit slipped disc, minuman kesihatan, BHeaven, Jus Bidadari, DCL, Aduka, Amazing, 5 tips sembuh slipped disc, pengalaman slipped disc, Coaching, Belajar Instagram, Personal Coaching,  Cikgu iEta, formula sihat wanita, B'Heaven, promosi, Jus Bidadari, megafiesta, malaysia, gombak, ukayperdana, tipssukses, bahagia, tips bisnis, business tips, tips, entrepreneurtips, tip parenting, tips sihat, terapi instagram, cspscs, Rawat Slipped Disc, Sakit Sendi, Sakit Tulang, Urat Saraf, Sakit lutut, DCL, Wanita, Sihat Wanita, Ketat, Kemut, Harum, Nikmat, Malam Pertama, Sex, Miss V berbau Harum, cikguieta, ieta legacy, dunia niaga ieta enterprise, dunia niaga ieta, formula sihat wanita, rahsia sihat wanita, rahsia cantik, rahsia mantap, kuat, bertenaga, supplement bheaven, bheaven, jus bidadari, bheaven promo, bheaven bfly, bfly hq stokis, bheaven wellness, healthy, beauty, agent wanted, year end sale, yes, ig nak jual, mega fiesta explorace, explorace promotion, ikhtiar hamil, residensi bistaria, hulu kelang, gombak, utm, utm space, unitar, produk berkesan, produk halal, produk bumiputra muslim, Mesti, GMP, KKM, supplement, bazar malaysia online, like 4 like, Produk viral, X-Ray, Keputusan X-Ray, Cikgu ieta, Marsitah Mat Saad, Slipped Disc, PID, Phrolapsed Intravetebral Disc, Back pain, Lower Back Pain, Anugerah Perkhidmatan Cemerlang
Siapa kata sakit Slipped disc tak boleh sembuh?
Kisah Cikgu ieta

Apa jua berlaku, kita kena kuat. Allah sayangkan kita sebab tu Allah uji kita dengan ujian yang maha dahsyat.

Cikgu ieta (Ieta Mat Sa'ad) juga pernah diuji dengan sakit kronik selama 9 bulan, Phrolapsed Intravetebral Disc (PID) iaitu Slipped Disc. Bertongkat berjalan. Terbaring sakit bila sakit tu datang.

Syukur Alhamdulillah jumpa Supplement (Owner dah menghilangkan diri), dengan izin Allah Cikgu ieta amalkan minum supplement itu beserta beberapa amalan lain dan syukur Alhamdulillah, mendung tak berakhir dengan hujan dan gegak-gempitanya awan nan kelam. Cikgu iEta sudah pulih. Syukur Alhamdulillah, Bagi Allah tiada yang Mustahil. 😍

Betul ke Slipped Disc tak ada harapan sembuh? 


Bohong. Tetapi itulah yang dimomokkan kepada Cikgu iEta sebelum ini. Ha sebelum tu jom baca dulu pengalaman saya bekerja dan jatuh sakit Slipped Disc.

PENGALAMAN BEKERJA.


Cikgu ieta, Abah Dan Allahyarhamah Emak  beri nama, Marsitah Mat Sa'ad. Saya pernah bekerja sebagai Kerani merangkap Receptionist di sebuah lawyer firm dan di sebuah Syarikat Jurutera Perunding secara kontrak.

Selepas tu saya bekerja sebagai kerani merangkap Personal Assistant pemilik sebuah Tadika. Berhenti sebab pemilik Tadika ni lempar fail ke lantai dek kerana saya tak dapat siapkan kerja yang diarahkan bertimpa-timpa kepada saya dan sebab yang tak perlu dikongsikan di sini. Tak sampai sebulan, saya berhenti kerja terus. Saya tulis surat berhenti. Antara yang saya tulis,

"Puan, duit gaji saya yang RM400+ tu Puan sedekah jelah kepada anak-anak yatim. Saya bukan kuli batak hamba abdi Puan ye".

Dunia ni kecil. Satu hari beliau datang berurusan dengan Guru Besar di SRA Muadz Bin Jabal tempat saya bekerja. Saya layan baik punya. Ye lah kan, Ustazah... (Cikgu). Mana boleh emosi tak ketentuan-hala. Nanti kena saman pula. :)

Tips sembuh Slipped disc, Slipped Disc, Phrolapsed Intravetebral Disc, Back pain, Sakit Sendi, sakit badan, sakit pinggang, sakit urat, sakit belakang, trauma, cikgu ieta, Cikgu Blogger, bekas pesakit slipped disc, minuman kesihatan, BHeaven, Jus Bidadari, DCL, Aduka, Amazing, 5 tips sembuh sakit slipped disc, pengalaman slipped disc
Masa ni sihat dan ceria. Mengajar di SRA Muadz Jabal dari tahun 2007 hingga 2013. Gambar lama tu kabur. hehe
"You ni baguslah. I buat you macam-macam pun you layan I baik sangat". Katanya kepada saya siap hulur tangan minta maaf.
"Kita ni, kerja kenalah be professional Puan. Bukan ikut emosi semata". Jawab saya sambil senyum kepadanya walau semuanya masih jelas diingatan saya.
Masa tu sebenarnya saya baru lepas diserang  mak ayah murid darjah 4 yang fitnah saya cubit dia sampai lebam. Saya tak cakap banyak. Sambil berpeluk tubuh, saya  senyum sahaja. Pentadbiran minta saya mohon maaf. Saya cuma cakap,

"Saya takkan minta maaf. Bukan salah saya". Egonya saya bukan? Huhu.

Kemudian saya bangun dan masuk kelas mengajar seperti biasa. Keesokannya, si Emak menunggu di pintu kelas, minta maaf. Pura-pura hantar payung.

2014 permohonan pindah sekolah saya diluluskan. Mengajar di sekolah yang sedikit pelajar pula. Alhamdulillah tahun 2016 saya dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2015, dari Ketua Setiausaha Negara (KSU).

NEKAD BERHENTI KERJA

Sakit semakin kronik kerap tak boleh bangun, bertongkat bila berjalan disebabkan Phrolapse Intravetebral Disc (PID), merangkak ke dapur dan bilik air, saya berjumpa Doktor Pakar Ortopedik.

Doktor sebut Slipped Disc. Ada jug doktor sebut Back Pain. Pada 14/9/2017 saya nekad berhenti kerja bila kerap MC. Rasa macam menyusahkan rakan sekerja. Dari menyusahkan mereka mengganti kelas saya, baiklah saya berhenti. Puas hati saya bila resign. Hilang rasa hairan dan pelik ajaib dengan rungutan, fitnah keji adu domba umpat berjemaah terhadap saya yang macam-macam. Sakit macam nak mati kowt dikata dituduhnya macam-macam. Guru Besar baik. Sentiasa menyabarkan saya. Sayang sangat Ustazah Murni Yantie. 😍

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang tahun 2016 dari KSU sudah saya anggap biasa. Tiada nikmat bekerja jika berada dalam situasi rakan sekerja yang negatif walau masih ada rakan sekerja dan pelajar-pelajar yang simpatikan saya. Sayang pelajar-pelajar semua. Apakan daya? Guru Besar cita-cita saya setakat itu sahaja. Redha dan pasrah.

PENGALAMAN SAKIT SLIPPED DISC

Pengalaman saya ditarik nikmat sihat memang satu pengalaman yang dahsyat yang amat. Lama dah sakit sebenarnya dari tahun 2004 lagi. Pada 17/4/2017 Doktor Pakar Ortopedik Hospital Kuala Lumpur sahkan saya Slipped Disc. Terduduk saya mendengarnya sambil teresak-esak sedih. Masa tu suami di ofis. Kalau dia temankan, dia sorongkan dengan wheal chair. Memang ramai kata tiada harapan sembuh. Hidup umpama kain buruk.

X-Ray, Keputusan X-Ray, Cikgu ieta, Marsitah Mat Saad, Slipped Disc, PID, Phrolapsed Intravetebral Disc, Back pain, Lower Back Pain,
Keputusan X-Ray 17/4/2017.

Sewaktu sakit kuat tu, saya kerap mengajar online. Sakit tu dipinggang hingga ke bawah panas seperti terbakar dan berbisa macam nak bersalin malahan lebih sakit dari sakit bersalin.

Tapi jari dan minda saya tak sakit. Saya bersemangat mahukan orang pandai dan tahu buat sales seperti saya. Jadi selepas saya sembuh, saya teruskan sahalah perkongsian Ilmu Blogging Dan Laman Sosial secara ONLINE, berniaga ONLINE, beri Coaching ONLINE.

Sesekali buat Personal Coaching ilmu Blog, bisnis dan laman sosial. Sudah pastilah suri rumah sepenuh masa jadi keutamaan. Masa fleksible. Berkejar pun hanya untuk elak jem driving hantar dan ambil anak-anak sekolah dan ambil hantar Suami ke Putra LRT.

Di rumah dan dalam kereta boleh santai-santai sembang ngan anak-anak dan Suami. Tak ada dah nak stress fikir masalah kerja. Saya happy... 😍

Tambahan pula Dengan Izin Allah Slipped Disc saya dah sembuh dengan minum Supplement tu. Banyak faktor sebenarnya buat saya kembali sihat seperti sediakala. Tidak perlu bertongkat dah ke sini-sana dan dapat pula jana Income geli-geli tepi. Syukur Alhamdulillah. 😍

5 FAKTOR CIKGU iEta SLIPPED DISC

Ada yang tanya,
"Apa faktor Cikgu iEta Slipped Disc ya?". Tany rakan sekelas Cikgu ieta Puan Wan Rabi'atul dan Puan Aqilah.

Ini yang terjadi pada saya :

5 faktor Cikgu iEta Slipped Disc :

1) Suntikan Ephadural tahun 2004 semasa melahirkan anak pertama seberat 3.89 kg.

2) Pernah jatuh terhentak atas escolator masa pregnant anak ke 2. Pastu tak kisah berurut. Makan pun belasah makan je semua bedal sejuk-sejuk bisa semua makan.

3) Silap teknik bersenam. Alat senam tu, kena pegang pemegangnya, pastu pijak kaki ke piring bulat tu. Pastu pusingkan pinggang ke kiri dan ke kanan. Terlaju agaknya 'Prak' berbunyi kat pinggang. Masa ni tak kisah lagi.

4) Pastu one day angkat buku. Silap cara agaknya angkat buku-buku sekolah tu kan berat. Masa angkat tu, berbunyi kat pinggang 'Prak' bunyinya. Esok tu terus tak boleh bangun.

5) Sakit urat belikat, bidan urut kata urat belikat tu dah berlendir. Sakit kepala, leher dan pinggang sikit-sikit dari bujang lagi, Cikgu ieta abaikan. Tak kisah nak urut. Sapu minyak macam tu je.

Tapi Alhamdulillah. Dah sihat dah. Syukur Alhamdulillah. Dengan Izin Allah, minum Supplement dan lakukan beberapa teknik Terapi Sihat dan Hebat, sudah sembuh. Tak perlu operation dan buat MRRI. Tak perlu dah suntikan steroid dan telan pain killer. Alhamdulillah. 😍

5 TIPS SEMBUH SAKIT SLIPPED DISC

Ha camni, ini antara apa yang saya buat masa saya sakit kuat tu. Ada lagi. Nanti saya kongsikan dalam Ebook Rahsia Terapi Sihat dah Hebat.

1) MENANGIS DAN MERAYU PADA ALLAH.

Memang down sebab "Alah, Slipped Disc tu takkan sembuh". Kata ramai termasuk mereka yang menghina saya. Jumpa pakar psikologi HKL pun tak meredakan rasa down tu. Jadi setiap hari saya menangis dan merayu minta pada Allah.

"Ya Allah, beri aku sembuh Ya Allah. Aku dah tak kuat tanggung sakit dan hinaan orang padaku Ya Allah. Andai kau cabut nyawaku, aku redha Ya Allah". Betapa downnya saya masa tu. Allahuakbar. Hidup seperti kain buruk yang dah tak berguna. Rasa nak bunuh diri pun ada. Syukurlah saya masih waras. Kuatkan semangat saya.

2) PELUK ANAK ERAT-ERAT.

Bila ada masa terluang, saya akan peluk seorang demi seorang anak saya yang 5 orang tu. Kesian tau mereka semua. Ibunya sakit apa pun tak boleh nak buat. Jadi tiap kali sakit datang saya memang banyak berehat terbaring menahan kesakitan. Sakit tu rasa macam nak mati. Berdiri sakit, duduk sakit, baring sakit. Makan pun sakit. Ke bilik air dan dapur merangkak. Sedih kalau ingatkan balik.

3) BERONGSI ILMU YANG ADA.

Walaupun sakit, saya tetap jaga Dropship Jam Tangan saya. Saya berkongsi dengan mereka ilmu perniagaan di Instagram dan juga Facebook. Dalam Kelas Online, di Telegram saya juga saya suka berkongsi ilmu dan pengalaman selama 29 tahun berniaga. Saya juga buka kelas-kelas Online Asas Blog dan Teknik Penulisan di Telegram secara Percuma. Alhamdulillah sedikit-demi sedikit sakit saya berkurangan.

4) BERI AIR  TERUS KE TANGAN SUAMI.

Suami dan anak-anak penguat jiwa saya untuk meneruskan kehidupan. Tiap kali suami balik bekerja, bila larat saya mesti hulurkan air ke tangan suami. Suami redha. Suami suka. Suamilah doa dan kekuatan saya.

5) AMALKAN MINUM MINUMAN KESIHATAN (Owner dah hilang).

Alhamdulillah Testimoni diri sendiri ini jugalah yang membuka hati ramai customer saya membeli supplement yang original dari saya.

Pengalaman saya, bagaimana saya terjebak dengan supplier tu? Bermula dari seorang rakan sekelas sarankan amalkan minum Minuman Kesihatan atau dipanggil juga Supplement. Beliau antara orang yang banyak support spiritual saya masa saya dalam sakit kuat tu. Ramai sebenarnya selain suami. Mereka antara insan yang amat-amat support spiritual saya. Jadi bila beliau syorkan, saya pun grab peluang beli dan amalkan minum minuman kesihatan berasaskan herba tu.

Lama-kelamaan, botol ke lima (5) eh, sihat pula. Dah boleh turun naik tangga, boleh solat berdiri dan tak perlu bertongkat dah bila berjalan. Masa tu kan, asal jumpa manusia, saya mesti berkongsi cerita saya dah sembuh. Di IG pun perkara yang sama saya buat. Live cerita saya sembuh. Jangan putus harap semua perkara dengan supplement tu. Betapa Happy nya saya dah sembuh. Sedar tak sedar, eh ramai pula customer minuman Kesihatan saya. 😆

1/4/2018 saya dijemput ke pejabat CEO syarikat dan saya dilantik sebagai Stokis produk Syarikat beliau atas IZIN ALLAH. Allahuakbar. Nak menangis saya hari itu tapi kontrol. Ekceli Stokis ni bukanlah apa yang saya impikan. Tapi mudah kerja sebenarnya bila dah jadi Stokis. Ini perkara tak pernah saya impikan dan duga. Supplier Jam Tangan dan Produk Kesihatan berbeza tau kaedahnya. Memang luarbiasa kegembiraan saya bila dah sembuh. Syukur Alhamdulillah. Nikmat Allah kembalikan kesihatan saya. 😍

Jadi, ternyata bohong SLIPPED DISC TAK ADA HARAPAN SEMBUH  sebab dengan 5 TIPS saya kongsikan tadi antara apa yang saya sudah buat sehingga saya sembuh dari kesakitan Slipped Disc yang ramai beranggapan tak akan sembuh. Dah tak perlu suntikan Steroid dan tanpa pembedahan pun. Allah jua maha mengetahui bagaimana tersiksanya saya. Alhamdulillah dengan izin Allah saya dah sembuh. Terima kasih semua yang support spiritual saya selama ni. Suami insan paling banyak berkorban segalanya untuk saya. Sayang Tuan Suami ketat-ketat.😍


Whatsapp Cikgu ieta +60192586141 jika anda mengalami sakit slipped disc atau masalah dalaman wanita.


KERJAYA BLOGGER DAN BISNES ONLINE TIDAK MENJAMIN KEHIDUPAN?

Yakinlah Allah sebaik-baik Dan Maha Pemberi rezeki bukan manusia. Biar tak mewah tak mengapa. Asalkan tidak merungut Dan meminta-minta.



Selepas sembuh, Alhamdulillah saya dapat meneruskan Coaching berkaitan laman Sosial. Ini antara Coaching secara Personal saya untuk Usahawan yang memerlukan. Di bawah ni pula Kursus dan Seminar mengikut jemputan dan permintaan.





Subscribe juga You Tube Cikgu iEta tau. In Shaa Allah ada macam-macam lagi saya ingin kongsikan dengan anda semua.

ARTIKEL BERKAITAN :
SEJARAH ONLINE COACHING

Silakan
KOMEN || LIKE || SHARE √

Salam sayang 😍
Cikgu ieta
Social Media Expert
Freelance Blogger & Speaker
FB : Cikgu iEta
FbPage : Kisah Cikgu iEta
IG : Cikgu iEta
Twitter : Cikgu iEta
Channel : Cikgu iEta
You Tube : Cikgu iEta
Whatsapp : +60192586141
Formula Sihat Wanita

No comments:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.
2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *